Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Lincā un Osakā noskaidrotas finālistes

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lincā un Osakā noskaidrotas finālistes
Karolīna Vozņacki sveic Samantu Stosuru ar uzvaru
Foto: AP/Scanpix

Tuvu atrisinājumam nonākuši šīs nedēļas WTA tenisa turnīri, kas norisinās Osakā (Japāna) un Lincā (Austrija). Osakā par čempiones titulu rīt sacentīsies austrāliete Samanta Stosura un itāliete Frančeska Skjavone, kamēr Lincā čehiete Petra Kvitova un beļģiete Janīna Vikmaijere.

”HP Open”

Japānas pilsētas Osakas WTA „International” sērijas turnīrā galvenā favorīte bija dāniete Karolīna Vozņacki, kurai uz gada beigām panākumi gan izpaliek. Arī šoreiz sacensību finālā viņa nav tikusi. Pusfinālā viņu trijos setos pārspēja ar 3. numuru izliktā austrāliete Samanta Stosura – 6:0, 4:6, 6:4. Jāpiezīmē, ka austrāliete līdz pat pusfinālam nebija zaudējusi ne seta. Viņas pretiniece finālā būs ar 4. numuru izliktā itāliete Frančeska Skjavone, kurai pusfināla cīņa iznāca krietni vieglāka – 6:2, 6:1 pret indieti Sanju Mirzu.

Abas finālistes savā starpā līdz šim tikušās četras reizes, no kurām pēdējās trīs (arī abas šogad) uzvarējusi Stosura. Līdz šim abām finālistēm WTA tūres sacensību finālos gan nav pārāk veicies – austrāliete nav uzvarējusi nevienā no līdzšinējiem pieciem fināliem, bet Skjavone tikai vienā no desmit. Rīt kādai neveiksmīgā sērija pārtrūks, otrai – turpināsies.

Pusfinālu rezultāti
(3) Samantha Stosur - (1) Caroline Wozniacki 6:0, 4:6, 6:4
(4) Francesca Schiavone - Sania Mirza 6:2, 6:1

”Generali Open Linz”

Tikmēr Austrijas pilsētā Lincā, kur vienspēlēs un dubultspēlēs cīnījās arī latvietes Anastasija Sevastova un Līga Dekmeijere, finālu sasniegušas divas jaunās paaudzes tenisistes. Kā pirmā finālā iekļuva 19 gadus vecā čehiete Kvitova, kura negaidīti viegli sakāva ar 2. numuru izlikto polieti Agnešku Radvansku – 6:3, 6:2. Viņas pretiniece arī būs 19 gadus veca sportiste – beļģiete Janīna Vikmaijere, kura arī divos setos pārspēja sacensību galveno favorīti, itālieti Flaviju Pennetu. Šis mačs jau bija nedaudz spraigāks, taču beigu daļā beļģiete bija krietni sekmīgāka – 7:6(5), 6:3.

Kvitovas kontā līdz šim ir viens WTA tituls, kas šī gada sākumā gūts Hobartā, kamēr Vikmaijere savu pirmo un pagaidām vienīgo titulu ieguvusi šogad Eštorilā. Abas rītdienas pretinieces savā starpā līdz šim spēlējušas trīs reizes, no kurām divās uzvarējusi beļģiete. Pēdējā no tām bija šī gada „US Open” 4. kārtā, kad viss izšķīrās sīvā triju setu spēlē – 4:6, 6:4, 7:5.

Pusfinālu rezultāti
(3) Yanina Wickmayer - (1) Flavia Pennetta 7:6(5), 6:3
Petra Kvitova - (2) Agnieszka Radwanska 6:3, 6:2

Izmantotie resursi:
wtatour.com