Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Atceltas Vikmaijeres un Malisa diskvalifikācijas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Atceltas Vikmaijeres un Malisa diskvalifikācijas
Janīna Vikmaijere
Foto: AFP/Scanpix

Vakar Beļģijas tiesa atcēlusi novembra sākumā savas valsts tenisistiem Janīnai Vikmaijerei un Ksavjēram Malisam Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) piespriestās viena gada diskvalifikācijas.

20 gadus vecā Vikmaijere, kura šogad izcīnīja divus titulus (Eštorilā un Lincā), kā arī sasniedza ''US Open'' pusfinālu, 5. novembrī tika diskvalificēta uz vienu gadu par to, ka gada laikā trīs reizes nav spējusi WADA sniegt informāciju par savu atrašānās vietu. Savukārt 29 gadus vecais Maliss nav ieradies uz vienu dopinga pārbaudi un divreiz nenoziņojis par savu atrašanās vietu. Arī viņam tika piespriesta viena gada diskvalifikācija. Neveiksmīgas apelācijas gadījumā Maliss būtu pielicis punktu karjerai.

Pirmdien Beļģijas tiesa atcēla abiem tenisistiem piešķirtās diskvalifikācijas. Vikmaijerei jau piešķirta Oklendas (Jaunzēlande) WTA turnīra wild card. Divu WTA titulu īpašniece cer, ka viņai izdosies tikt arī pie nākamā gada pirmā ''Grand Slam'' turnīra ''Australian Open'' wild card, jo pieteikumi šim turnīram jau slēgti, tāpēc vienīgais veids kā viņa var tikt pie startēšanas nozīmīgajā turnīrā ir, izpelnoties turnīra organizatoru labvēlību īpašā uzaicinājumā veidā.

''Esmu ļoti priecīga par to, ka atkal varēšu spēlēt, taču ir liela neskaidrība par ''Australian Open'', jo pieteikšanās šim turnīram ir jau beigusies, un man būs nepieciešama wild card. Pagaidām nezinu vai man izdosies pie tās tikt,'' pēc sev labvēlīgā sprieduma paziņošanas sarunā ar Beļģijas radio teica Vikmaijere.

Izmantotie resursi:
AP

Vai Vikmaijere pelnījusi "Australian Open" wild card?

  • 45

  • 11


     [+] [-]

, 2009-12-15 11:41, pirms 15 gadiem
Vot tas man patiki...Cik vienadi visos sporta veidos attiecas pret dopingu un ta apkarosanu.

  +1 [+] [-]

, 2009-12-15 15:42, pirms 15 gadiem
green rakstīja: Vot tas man patiki...Cik vienadi visos sporta veidos attiecas pret dopingu un ta apkarosanu.
šeit nekāds dopings nebija. tas bija par nezinošana WADAi par atrašanās vietu

     [+] [-]

, 2009-12-16 12:44, pirms 15 gadiem
kaamis007 rakstīja: šeit nekāds dopings nebija. tas bija par nezinošana WADAi par atrašanās vietu
Tas ir prieks,ka Tu tik daudz zini un lasi.Uztver inf,ka ir rakstis,jo galvenais pasam nepiedomat pie ta ko izlasi un izteikt savas domas.