Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Berretīni savainojuma dēļ izstājas dzimtenē notiekošā "ATP Finals" pirmajā mačā

Berretīni savainojuma dēļ izstājas dzimtenē notiekošā "ATP Finals" pirmajā mačā
Mateo Berretīni. Foto: AFP/Scanpix

Itālijas tenisa līderim Mateo Berretīni (ATP 7.) Turīnā notiekošais "ATP Finals" turnīrs sākās un, visticamāk, arī beidzās ar izstāšanos vēdera muskuļa problēmas dēļ mačā pret Aleksandru Zverevu (ATP 3.), esot iedzinējos ar 6:7(7), 0:1. Ja Berretīni nevarēs turpināt "ATP Finals", viņu aizstās cits Itālijas tenisists Janniks Sinners (ATP 10.).

Mateo Berretīni mača ievadā bija problēmas spēlē ar otro servi un garo izspēļu tenisā, taču viņam izdevās noturēt līdzsvarā, pirmajos četros serves geimos atvairot kopumā četras breikbumbas. Pirmā tika atspēlēt ar "forehand" uzbrukumu, bet pārējās trīs ar tik labu pirmo servi, kuru Aleksandrs Zverevs nespēja atsist.

Vācijas tenisistam ļoti viegli serves geimi līdz 12. geimam, kad viņam pēkšņi pēc vairākiem Berretīni "forehand" uzbrukumiem pie 5:6 vajadzēja atspēlēt divas setbumbas. Zverevs abos gadījumos servēja uz Mateo kreiso pusi, un Itālijas tenisists abas reizes bumbiņu nespēja atsist laukumā.

Berretīni taibreika sestā punkta izspēlē ar apvedošo sitienu, bumbiņai minimāli no ārpuses skarot sānu līniju, ieguva minibreiku – 4:2. Viņš drīz bija vadībā ar 5:3, taču pārsvaru izsēja devītā punkta izspēlē, kad kļūdījās ar labo sitienu, bumbiņu raidot pa diagonāli.

Berretīni vēlāk atspēlēja divas setbumbas – vienu ar pirmo servi un otru uzņemšanā ar sekmīgu izgājienu pie tīkla, bet pie 7:8 netika galā ar trešo setbumbu. Zverevs pretiniekam kājās atsita viņa pirmo servi, un Mateo piespiedu kārtā bumbiņu raidīja tīklā. Sets ilga 79 minūtes.

Savukārt 2. setā tika nospēlēti tikai nepilni divi geimi. Zverevs noturēja servi, bet otrajā geimā neizmatoja breikbumbu, autā atsitot Berretīni otro servi. Mateo pēc nākamā sitiena sajuta sāpes vēderā, nospēlēja vēl vienu izspēli un izsauca kortā ārstus.

Viņš septiņas minūtes vēlāk mēģināja turpināt maču, taču nospēlēja tikai vienu punktu, ļoti neprecīzi uzsitot no labās puses. Mačs tūlīt bija galā, un Berretīni, visticamāk, beidzās arī turnīrs. Viņam līdzīga problēma bija arī "Australian Open", kur Berretīni nevarēja doties uz astotdaļfināla maču.

Zverevs uzvarējis četros no pieciem savstarpējiem dueļiem un Berretīni šogad pieveica arī Madrides "Masters 1000" finālā ar 6:7(6), 6:4, 6:3. Berretīni vienīgo uzvaru guva 2019. gadā savā dzimtajā pilsētā Romā (7:5, 7:5).

Statistika

ZverevsBerretīni
Eisi105
Dubultkļūdas10
1. serves precizitāte72%68%
1. serves punkti28/3933/47
2. serves punkti10/158/22
Breikbumbas0/50/2
Spēle pie tīkla6/910/13
Tīri uzvarētās izspēles1913
Nepiespiestās kļūdas1226
Visi punkti6657

Marta Kostjuka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Madrides "WTA 1000" lielākais pārsteigums - Kostjuka zaudē māla speciālistei

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Šovakar noslēdzās otrā kārta, kur zaudēja arī Štutgartes turnīra fināliste Marta Kostjuka (Ukraina) un "top 8" tenisiste Cjiņveņa Džena (Ķīna).
Karloss Alkarass. Foto: BNP Paribas Open

Alkarass ar graujošu uzvaru sāk titula aizstāvēšanu Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē notiekošā "ATP Masters 1000" otrajā kārtā iepriekšējo divu gadu čempions Karloss Alkarass šodien sagrāva kazahu Aleksandru Ševčenko - 6:2, 6:1.
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

Ostapenko/Kičenoka atspēlējas otrajā setā un sasniedz Madrides 1/8 finālu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šodien pirmajā kārtā pārspēja igaunieti Ingridu Nīlu un čehieti Lindu Noskovu - 6:1, 7:5.