Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Safina aptur Klijstersu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Safina aptur Klijstersu
Dinara Safina un Kima Klijstersa
Foto: AFP

Sinsinati WTA „Premier” tenisa turnīrā noskaidrotas pusfinālistes. Beļģietes Kimas Klijstersas fantastisko atgriešanos apturējuši WTA ranga līdere Dinara Safina, apspēlējot viņu ar 6:2, 7:5. Pusfinālā Safina spēlēs pret itālieti Flaviju Pennetu, kura nav zaudējusi jau 15 mačus pēc kārtas.

Intriģējošākā Sinsinati turnīra ceturtdaļfināla spēle vakar bija starp WTA ranga līderi Dinaru Safinu un beļģieti Kimu Klijstersu, kurai šis ir atgriešanās turnīrs pēc divu gadu nespēlēšanas. Līdz šim Klijstersa bija uzvarējusi sešus no septiņiem mačiem pret Safinu, tomēr šoreiz ranga līdere apliecināja, ka ne velti ir pirmā pasaulē. Klijstersa gan bija vadībā gan pirmajā (2:0), gan otrajā setā (4:1), tomēr Safina parādīja augstas klases sniegumu, uzvarot ar 6:2, 7:5.

„Es zināju, ko no viņas sagaidīt. Izgāju uz spēli pret Top 10 spēlētāju, jo tieši tāda viņa šobrīd ir. Man bija jābūt agresīvai ik brīdi, neļaujot viņai kontrolēt spēli”, uzvaras iemeslus skaidroja Safina. Tāpat krieviete centusies neklausīties publikā, jo tā izteikti bijusi par Klijstersu. Tikmēr Beļģijas tenisiste atzina, ka šī bijusi viena no Safinas labākajām spēlēm: „Tā nebija pat līdzīga nevienai no mūsu iepriekšējām spēlēm – viņa izkopusi lielisku, agresīvu taktiku. Bet es esmu apmierināta, ka izdevās aizvadīt četrus mačus, varbūt kaut kādas lietas vajadzēja izdarīt savādāk, tomēr nav pamata skumt”. Jāpiemin, ka ar šo uzvaru Safina izvairījās no viena savdabīga rekorda – WTA ranga līdere nekad nebija zaudējusi tenisistei, kura WTA rangā atrodas zemāk par otro simtu vai neatrodas vispār (kā Klijstersa).

Pusfinālā krievietei gan atkal būs jāparāda lieliska spēle, jo pretiniekos būs viena no šī brīža labākajām sportistēm – itāliete Flavija Penneta. Pēc Palermo un Losandželosas turnīru tituliem itāliete nav apstājusies ar Sinsinati – kopā jau 15. uzvaras pēc kārtas, no kurām pēdējā vakar divos setos pret slovākieti Danielu Hantuhovu. Pret Safinu itālietei gan nav klājies labi – septiņās spēlēs septiņi zaudējumi, tomēr skaidrs, ka šodien ar pusspēku krievietei neizdosies uzvarēt. Penneta jau nodrošinājusi vietu WTA ranga desmitniekā, kļūstot par pirmo itālieti, kurai ticis šāds panākums.

Tikmēr otrā pusfinālā spēkosies divas Jeļenas – Dementjeva un Jankoviča, kuras pārliecinoši uzveica attiecīgi Karolīnu Vozņacki un Sibillu Bammeri. Līdz šim viņas savā starpā tikušās deviņas reizes, no kurām sešās pārāka bijusi serbiete Jankoviča.

Western & Southern Financial Group Women's Open

Ceturtdaļfinālu rezultāti
(1) Dinara Safina – Kim Clijsters 6:2, 7:5
(4) Elena Dementieva – (8) Caroline Wozniacki 6:2, 6:1
(5) Jelena Jankovic – Sybille Bammer 6:0, 6:3
(14) Flavia Pennetta – Daniela Hantuchova 6:3, 6:3

Pusfinālu spēles

Spēlētāju pārisExpekt.com ekspertu prognoze
(1) Dinara Safina – (14) Flavia Pennetta1.48-2.53
(4) Elena Dementieva – (5) Jelena Jankovic1.65-2.15

Izmantotie resursi:
wtatour.com