Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Džokovičs Montekarlo pārsteidzoši zaudē Evansam, turnīrs beidzies arī Zverevam

Džokovičs Montekarlo pārsteidzoši zaudē Evansam, turnīrs beidzies arī Zverevam
Daniels Evanss karjeras lielāko uzvaru guva uz sev neērtākā seguma. Foto: EPA/Scanpix

Ceturtdien Montekarlo sezonas pirmo zaudējumu piedzīvoja ATP ranga līderis Novaks Džokovičs, kurš "Masters" turnīra astotdaļfinālā ļoti negaidīti ar 4:6, 5:7 piekāpās britu pirmajam numuram Danielam Evansam (ATP 33.). Viņš karjeras lielāko uzvaru svinēja uz sev neērtākā seguma – māla. Ceturtdaļfinālā nespēja iekļūt arī Vācijas pirmais numurs Aleksandrs Zverevs (ATP 6.), kurš ar 4:6, 6:7(7) zaudēja Beļģijas tenisa līderim Davidam Gofānam (ATP 15.).

Novaks Džokovičs zaudēja cīņas pirmajos trīs geimos, no kuriem divi bija ar savu servi. Viņam pirmajā geimā divas dubultkļūdas, liels "forehand" auts un beigās sitiens tīklā no neērtās puses. Serbijas tenisists otrajā serves geimā pēc nokļūšanas iedzinējos ar 15:40 atspēlēja tikai vienu breikbumbu. Tas notika ar Daniela Evansa raidījumu autā 21 sitienu garā izspēlē. Evanss otro iespēju izmantoja, izpildot pretiniekam neaizsniedzamu "dropšotu".

Pasaules pirmais numurs atspēlēja abus breikus, bet pie 4:4 nospēlēja jau trešo nesekmīgo serves geimu setā. Evanss ar apvedošo sitienu pabeidza 34(!) sitienus garu izspēli, iegūstot divkāršo breikbumbu, un izmantoja jau pirmo – ar uzbrukumu serba otrajai servei. Džokovičs nākamajā geimā uzņemšanā atspēlēja divas setbumbas, bet pēc tam divreiz pēc kārtas iesita tīklā, zaudēto setu pabeidzot ar 23 nepiespiestajām kļūdām.

Divkārtējais Montekarlo čempions precizitāti nespēja uzlabot arī 2. setā, kur viņam 22 nepiespiestās kļūdas, tiesa, bija iespējas uzvarēt. Džokovičs zaudēja agru breika pārsvaru (3:0) un pie 5:4 uzņemšanā neizmantoja setbumbu, iesitot tīklā no neērtās puses. Viņam "backhand" sitiens neklausīja arī nākamajā geimā, kad Džokovičs nokļuva iedzinējos ar 15:40. Serbijas atlēts ar "dropšotu" atspēlēja pirmo breikbumbu, bet pēc tam viņam dubultkļūda!

Kad Evanss pie 6:5 servēja par uzvaru, Džokovičs uzvarēja pirmajā izspēlē, bet vairāk paveikt nespēja. Viņam turpinājumā vēl divas kļūdas, Evanss divus punktus dabūja ar "dropšotu" un apvedošo sitienu. Džokovičs šodien kopumā uzbruka vairāk, bet Evanss sekmīgi darbojās pretuzbrukumos un produktīvi variēja ar spēli, ranga līderim daudz problēmu sagādājot ar "slaisu".


Džokovičs sesto reizi karjerā sezonu bija sācis ar 10-0 bilanci, bet gada pirmo zaudējumu piedzīvoja mačā, kur tas netika gaidīts – Evansa un māla attiecību dēļ Džokovičs šodien bija milzīgs favorīts ar koeficientu ~ 1.05, kamēr Evanss pārsniedza 10.

Evanss šodien guva tikai septīto ATP līmeņa uzvaru uz māla seguma. Viņam pirms šīs nedēļas bija tika četras, pēdējās divas gūstot pirms četriem gadiem Barselonā. Uzvara pār Džokoviču viņam ir ceturtā Top 10 uzvara (4-14). Viņš iepriekšējo lielāko uzvaru svinēja 2017. gadā "Australian Open" 2. kārtā pret septīto numuru Marinu Čiliču ar 3:6, 7:5, 6:3, 6:3.

Aleksandrs Zverevs tika sodīts par kārtējo reizi izvēlētu pasīvu taktiku, un dominējušais Davids Gofāns guva loģisku uzvaru. Beļģim gan vajadzēja piecas mačbumbas, lai tiktu vaļā no pretinieka. Viņš četras pēc kārtas iztērēja 2. setā taibreikā no 6:2. Davids pie 6:7 ar "forehand" uzbrukumu atspēlēja setbumbu un turpinājumā ar sitienu no labās puses uzvarēja arī nākamajās divās izspēlēs. Gofāns panāca 2-2 izlīdzinājumu ATP maču bilancē.

11-kārtējam čempionam Rafaelam Nadalam (ATP 3.) vajadzēja tikai 55 minūtes, lai ar 6:1, 6:1 sagrautu Grigoru Dimitrovu (ATP 17.) un savstarpējo maču bilanci uzlabotu līdz 14-1, ieskaitot 4-0 Montekarlo. Šodien gūtā uzvara Nadalam ir graujošākais panākums pret Dimitrovu, iepriekšējais zaudēto geimu rekords bija četri pirms septiņiem gadiem Romas "Masters" pusfinālā (6:2, 6:2).

Dienas sāpīgāko zaudējumu piedzīvoja Nadala tautietis Pablo Karenjo Busta (ATP 12.), kuram ar 6:7(4), 7:5, 5:7 neveiksmi pret Kasperu Rūdu (ATP 27.) pārtrūka sešu zaudējumu sērija. Pagājušajā nedēļā Marbeljas ATP 250 turnīrā uzvarējušais Karenjo Busta šodien 3. setā bija vadībā ar 5:2, turklāt devītajā geimā ar divām mačbumbām neizservēja maču. Abas mačbumbas izniekotas ar nepiespiestajām kļūdām – sitienu tīklā no neērtās puses un dubultkļūdu.

"Rolex Monte-Carlo Masters", ATP "Masters 1000" turnīrs Montekarlo uz māla seguma

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
Daniel Evans – (1) Novak Djokovic6:4 7:5
(3) Rafael Nadal – (14) Grigor Dimitrov6:1 6:1
(4) Stefanos Tsitsipas – (16) Christian Garin6:3 6:4
(11) David Goffin – (5) Alexander Zverev6:4 7:6(7)
(6) Andrey Rublev – (9) Roberto Bautista Agut7:6(2) 5:7 6:3
Casper Ruud – (12) Pablo Carreno Busta7:6(4) 5:7 7:5
(15) Fabio Fognini – Filip Krajinovic6:2 7:6(1)
Alejandro Davidovich Fokina – Lucas Pouille6:2 7:6(2)

Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

Ostapenko cīnīsies par savu pirmo Madrides 1/8 finālu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Pēc plkst. 13.30 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko trešajā kārtā cīnīsies pret argentīnieti Mariju Karlu.
Marta Kostjuka. Foto: Jimmie48 / WTA
3

Madrides "WTA 1000" lielākais pārsteigums - Kostjuka zaudē māla speciālistei

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Šovakar noslēdzās otrā kārta, kur zaudēja arī Štutgartes turnīra fināliste Marta Kostjuka (Ukraina) un "top 8" tenisiste Cjiņveņa Džena (Ķīna).
Karloss Alkarass. Foto: BNP Paribas Open

Alkarass ar graujošu uzvaru sāk titula aizstāvēšanu Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē notiekošā "ATP Masters 1000" otrajā kārtā iepriekšējo divu gadu čempions Karloss Alkarass šodien sagrāva kazahu Aleksandru Ševčenko - 6:2, 6:1.