Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Dubultspēļu titulu izcīna Dluhijs un Paess

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dubultspēļu titulu izcīna Dluhijs un Paess
Lukašs Dluhijs un Leanders Paess
Foto: AFP

''US Open'' vīriešu dubultspēļu turnīrs noslēdzies ar čeha Lukaša Dluhija un indieša Leandera Paesa uzvaru. Finālā viņi trīs setos ar 3:6, 6:3, 6:2 pieveica Indijas/Bahamu salu duetu Makešu Bupati un Marku Noulzu.

Līdz turnīra finālam bija nokļuvuši ar 3. numuru izliktiem Dluhijs/Paess un ar 4. numuru izliktie Bupati/Noulzs. Lielākie pārsteigumi šeit notika ceturtdaļfināla stadijā, kurā Dluhijs/Paess pieveica pērnā gada čempionus un galvenos favorītus – amerikāņu dvīņu brāļus Bobu un Maiku Braienus (2008. gada fināla atkārtojums, tikai ar pretēju iznākumu). Ceturtdaļfināla barjera nepārvarama izrādījās arī ar otro numuru izliktajiem Danielam Nestortam (Kanāda) un Nenadam Zimonjičam (Serbija).

Mačā bija neierasti daudz breiku. Pirmajā setā ar diviem breikiem pret vienu pārāki bija Bupati un Noulzs, setu uzvarot ar 6:3. Otrā seta sākumā viņiem ātri izdevās iegūt pārsvaru, taču tas uzreiz tika pazaudēts, un Dluhijs ar Paesu spēja izlīdzināt spēli, ar 6:3 uzvarot otro setu. Iniciatīva bija pārgājusi viņu pusē, jo izšķirošajā setā viņi pilnībā dominēja kortā, ne reizi nezaudējot savu servi, bet pretiniekiem ļaujot uzvarēt tikai divos geimos, tādējādi noslēdzot maču savā labā ar 3:6, 6:3, 6:2.

Paesam šis ir otrais ''US Open'' dubultspēļu tituls. Pirms trim gadiem viņš kļuva par čempionu pārī ar citu Čehijas tenisistu – Martinu Damu. Savukārt Dluhijam pēc diviem pēc kārtas zaudētiem fināliem beidzot izdevies tikt pie galvenās balvas. 36 gadus vecajam Paesam šis ir sestais ''Grand Slam'' čempiona tituls (trīs ''French Open'', divi ''US Open'' un viena Vimbldona), bet desmit gadus jaunākajam Dluhijam otrais. Abi nepārspēti palika arī ''French Open'' turnīrā maijā. Jāpiebilst, ka Paess bija ticis arī līdz jaukto dubultspēļu finālam, kurā, spēlējot pārī ar Zimbabves pārstāvi Kāru Bleku, piekāpās ASV duetam Kārlijai Galiksonei/Trevisam Perotam.

Izmantotie resursi:
usopen.org