Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Marejs neitralizē Opelkas servi un iekļūst Sidnejas turnīra finālā

Marejs neitralizē Opelkas servi un iekļūst Sidnejas turnīra finālā
Endijs Marejs. Foto: AFP/Scanpix

Bijušais ranga līderis Endijs Marejs (ATP 135.) Sidnejas ATP 250 pusfinālā ar 6:7(6), 6:4, 6:4 apspēlēja amerikāņu milzi Railiju Opelku (ATP 25.), titula cīņā iekļūstot pirmoreiz kopš 2019. gada oktobra.

2,11 metrus garais Railijs Opelka spēja atvairīt septiņas no deviņām breikbumbām, kamēr pašam bija tikai viena iesēja, to palaižot garām ar pasīvu tenisu izšķirošā seta sestajā geimā, kad viņš bija vadībā ar 3:2, vēlāk esot spiests nožēlot izšķērdību.

Amerikānim bija vairāk eisu (20:16) un tīri uzvarēto izspēļu (48:33), bet skots kļūdījās ļoti reti – Endijs Marejs trīs setu mačā pieļāva tikai 10 nepiespiestās kļūdas, kamēr Opelkam bija 43.

Pirmais sets tika izspēlēts bez breikbumbām. Opelka taibreika pirmajā daļā divreiz agresīvi uzbruka Mareja otrajai servei, izvirzoties vadībā ar 4:0. Viņš bija vēlāk bija priekšā ar 5:1, taču abus minibreikus zaudēja kļūdu dēļ (divi raidījumi tīklā).

Opelka pie 6:5 uzņemšanā neizmantoja setbumbu, bumbiņu raidot autā, bet nākamajā izspēlē rupji kļūdījās bijušais ranga līderis. Marejs bija iedzinis Opelku aizsardzībā un nolēma mainīt ritmu ar "slaisu", bumbiņu iegriežot tīklā. Opelka otro setbumbu realizēja ar jaudīgu pirmo servi un "forehand".

2. seta atrisinājums notika jau trešajā geimā, kur Opelkam divas dubultkļūdas, riskējot ar spēcīgu otro servi. Viņš pirmoreiz tā kļūdījās pie 30:30, prata atspēlēt breikbumbu, bet Marejs tūlīt ieguva vēl vienu iespēju un Opelkam atkal dubultkļūda. Amerikānis seta turpinājumā atspēlēja divas breikbumbas.

Opelka savu vienīgo breikbumbu sagaidīja 3. seta sestajā geimā, turklāt Marejam bija jāspēlē ar otro servi. Railijs to atsita nedraudīgi, un Marejs sodīja, izspēli pabeidzot ar uzbrukumu. Opelka setā divas reizes servi nosargāja no 15:40 (pirmajā un septītajā geimā), bet trešā reize bija nesekmīga.

Marejs devītajā geimā realizēja jau pirmo breikbumbu, kad īsi atsita amerikāņa pirmo servi. Pie tīkla izgājušais Opelka laukuma lielāko daļu atstāja neaizsargātu, un Marejs viegli finišēja ar diagonālo sitienu. Viņš pie 5:4 izservēja maču, sasniedzot pirmo finālu kopš 2019. gada oktobra, kad uzvarēja ATP 250 turnīrā Antverpenē (46. tituls).

Marejs finālā sacentīsies ar turnīra pirmo numuru Aslanu Karacevu (ATP 20.), kurš trīs stundas ilgā otrajā pusfinālā ar 6:3, 6:7(13), 6:3 sakāva Danielu Evansu (ATP 26.). Karacevam bija iespēja uzvarēt daudz ātrāk, taču viņš 2. seta taibreikā neizmantoja trīs mačbumbas.

Karacevs ar šo uzvaru nepieļāva ATP tūres vēsturē pirmo britu finālu. Šonedēļ Sidnejā bija pirmais gadījums kopš 2011. gada ar diviem Lielbritānijas tenisistiem tā paša turnīra pusfinālos. Pirms 10 gadiem "Queen's Club" pusfinālos Londonā iekļuva Marejs un Džeimss Vords.


Aļona Ostapenko. Foto: Tennis Cahnnel
3

Ostapenko: "Ātrie māla laukumi varbūt ir vairāk piemēroti manai spēlei"

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs, kur Latvijas tenisa līdere ceturtdien iekļuva trešajā kārtā. "Tennis Channel" intervijā Aļona Ostapenko atklāj, ka uzvarēja mazliet vieglāk nekā bija gaidīts.
Koko Gofa. Foto: WTA
1

Gofa pirmoreiz triumfē ar 6:0 un 6:0, Karla kļūst par Ostapenko oponenti

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Otrajā kārtā amerikāniete Koko Gofa nīderlandieti Arantksu Risu atstāja uz nulles.
Aļona Ostapenko. Foto: Scanpix/Reuters
11

Ostapenko Madridē sāk ar pārliecinošu uzvaru un iesoļo trešajā kārtā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. No pirmās kārtas atbrīvotā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā pārspēja spānieti Džesiku Bousasu - 6:3, 6:1.