Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Kokinakis atspēlē divas mačbumbas un ar septīto pieveic Čiliču

Kokinakis atspēlē divas mačbumbas un ar septīto pieveic Čiliču
Tanasi Kokinakis. Foto: AFP/Scanpix

ATP 250 finālu savā dzimtajā Adelaidā sasniedza Austrālijas tenisists Tanasi Kokinakis (ATP 145.), kurš dramatiskā pusfinālā ar 6:2, 3:6, 7:6(10) pārspēja Marinu Čiliču (ATP 29.), pēdējā setā atspēlējot gan breiku, gan divas mačbumbas.

Marins Čiličs 3. setā startā bija vadībā ar 2:0, pārsvaru gan uzreiz zaudējot ar neveiksmīgu trīs geimu sēriju. Horvātijas tenisists taibreikā savas divas mačbumbas ieguva pēc tam, kad Tanasi Kokinakis neizmantoja četras pēc kārtas, esot vadībā ar 6:2.

Trīs no četrām mačbumbu izspēlēm beidzās ar Austrālijas tenisista "backhand" kļūdām, bet vienu Čiličs atspēlēja ar precīzu labo sitienu. Čiličam pirmā mačbumba bija ar servi pie 7:6. Viņš spēlēja uz pretinieka nestabilo "backhand", kas šoreiz pārsteidza. Kokinakis uzsita pa kreiso līniju, un Čiličs nokavēja, bumbiņu raidot tīklā.

Kokinakis otro mačbumbu pie 7:8 atspēlēja ar eisu. Viņš pēc tam iztērēja vēl divas mačbumbas, bet punktu beidzot pielika ar septīto mačbumbu, kad pie 11:10 uzņemšanā jaudīgi uzsita no labās puses, Čiliča atbilde ar tādu pašu sitienu bija neprecīza, bumbiņai ielidojot tīklā.

Sestdien Adelaidā tiks kronēts jaunās sezonas pirmais jaunais ATP čempions. Kokinakis savā otrajā finālā tiksies ar pirmo finālu sasniegušo Artūru Rinderknešu (ATP 58.), kurš franču pusfinālā ar 6:1, 6:3 sagrāva Korentānu Mutē (ATP 115.).


, 2022-01-14 18:27, pirms 2 gadiem
Džoko varēs deportācijas kamerā skatīties, kā Kokki vinnē AO!
Aļona Ostapenko. Foto: Tennis Cahnnel
3

Ostapenko: "Ātrie māla laukumi varbūt ir vairāk piemēroti manai spēlei"

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs, kur Latvijas tenisa līdere ceturtdien iekļuva trešajā kārtā. "Tennis Channel" intervijā Aļona Ostapenko atklāj, ka uzvarēja mazliet vieglāk nekā bija gaidīts.
Koko Gofa. Foto: WTA
1

Gofa pirmoreiz triumfē ar 6:0 un 6:0, Karla kļūst par Ostapenko oponenti

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Otrajā kārtā amerikāniete Koko Gofa nīderlandieti Arantksu Risu atstāja uz nulles.
Aļona Ostapenko. Foto: Scanpix/Reuters
11

Ostapenko Madridē sāk ar pārliecinošu uzvaru un iesoļo trešajā kārtā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. No pirmās kārtas atbrīvotā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā pārspēja spānieti Džesiku Bousasu - 6:3, 6:1.