Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Austrālijas tenisistes kā pirmās sasniedz Billijas Džīnas Kingas kausa finālu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Austrālijas tenisistes kā pirmās sasniedz Billijas Džīnas Kingas kausa finālu
Aila Tomļanoviča. Foto: AP/Scanpix

LETA. Austrālijas tenisistes sestdien pirmās nodrošināja vietu Glāzgovā notiekošā Billijas Džīnas Kingas kausa finālturnīra finālā.

Austrālietes pusfinālā ar 2-1 sakāva Lielbritānijas tenisistes.

Pirmajā vienspēlē austrāliete Storma Sendersa (WTA 237.) ar 6-4, 7-6 pārspēja Heteri Votsoni (WTA 133.), bet pēc tam Lielbritānijas sportiste Heriete Dārta (WTA 98.) ar 7-6 (7:3), 6-2 uzvarēja Ajlu Tomļanoviču (WTA 33.).

Tā kā pēc vienspēlēm rezultāts bija neizšķirts 1-1, finālistes tika noskaidrotas dubultspēlē, kurā austrālietes Sendersa/Samanta Stosura ar 7-6 (7:1), 6-7 (5:7), 10:6 guva panākumu pār Lielbritānijas duetu Ališa Bārneta/Olīvija Nikolsa.

Austrālietes B grupā uzvarēja gan Slovākiju, gan Beļģiju, kamēr Lielbritānija C grupā pārspēja Spāniju un piekāpās Kazahstānai, taču ar to pietika, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs.

Otrā pusfinālā spēkosies ar Čehijas un Šveices tenisistes.

Billijas Džīnas Kingas kausa finālturnīrs norisināsies līdz 13.novembrim "Emirates" arēnā. Spēles notiek iekštelpās uz cietā seguma.

Izmantotie resursi:
LETA