Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Gulbja bijušā trenera audzēkne Šavaja uzvar Budapeštā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbja bijušā trenera audzēkne Šavaja uzvar Budapeštā
Agnesa Šavaja
Foto: AFP

Budapeštas WTA turnīrs noslēdzies ar mājinieces Agnesas Šavajas uzvaru. Finālā ungāriete trīs setos ar 2:6, 6:4, 6:2 pieveica šveicieti Petiju Šnīdere, izcīnot karjeras trešo vienspēļu titulu.

Turnīra finālā bija iekļuvusi tā pirmā rakete Petija Šnīdere un vietējās publikas favorīte Agnesa Šavaja. Abas līdz šim bija tikušās vienreiz – pērn Federācijas kausā šveiciete bija pārāka trīs setos, taču šodien bukmeikeri favorītes statusu bija atvēlējuši Šavajai. Jāpiebilst, ka Šavaju pašreiz trenē bijušais Ernesta Gulbja treneris Karls Haincs Veters.

Pirmajā setā līdzvērtīga spēkošanās nesanāca, jo Šavajai bija milzīgas problēmas ar spēli pie savas serves, pirmajā setā ungāriete pie savas serves neuzvarēja nevienu geimu, bet abi uzvarētie geimi bija pie Šnīderes serves, tātad pirmajā setā ar 6:2 pārāk šveiciete. Otrā seta sākumā Šavaja pirmo reizi mačā noturēja savu servi, pie tam, izdarīja to, nezaudējot ne punkta. Pēc tam viņai ar 4.piegājienu izdevās uzvarēt pie Šnīderes serves un izvirzīties vadībā ar 2:0. Lai arī Šnīderei bija visnotaļ labas iespējas pie ungārietes serves, šveiciete nepiedodami daudz grēkoja ar neprecīziem uzbrukumu noslēgumiem.

Esot vadībā ar 5:3 un servējot par uzvaru setā, Šavaja ieguva setbumbu, tad pieļāva dubultkļūdu. Pēc tam pie divām breikbumbām tika Šnīdere, taču abos gadījumos Šavaja atspēlējās ar veiksmīgu izgājienu pie tīkla un uzvarēja otrajā setā ar 6:4. Trešais sets bija kā turpinājums otrajam – Šnīdere vairs nespēja demonstrēt pirmajā setā parādīto tenisu, bet Šavaja turpināja spēlēt arvien labāk un par lielu prieku vietējiem faniem kļuva par turnīra čempioni, uzvarot ar 2:6, 6:4, 6:2.

20 gadus vecajai Šavajai šis ir karjeras 3. WTA vienspēļu tituls un pirmais kopš 2007.gada, kad viņai izdevās uzvarēt Pekinā. Par uzvaru Budapēštā viņa saņems 37 000 ASV dolāru lielu prēmiju un 280 ranga punktus, bet Šnīdere tiks pie 19 000 dolāriem un 200 punktiem.

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com

 +10 [+] [-]

, 2009-07-12 18:34, pirms 15 gadiem
"Gulbja bijušā trenera audzēkne" - tas apmēram tāpat kā "mana istabas biedra brālēna draugs"

  -2 [+] [-]

, 2009-07-12 19:37, pirms 15 gadiem
nerevar rakstīja: "Gulbja bijušā trenera audzēkne" - tas apmēram tāpat kā "mana istabas biedra brālēna draugs"
vo vo kaut kads stulbums!

  +1 [+] [-]

, 2009-07-12 20:15, pirms 15 gadiem
Tas bijušais treneris tikai pagājušonedēļ ar meiteni vienošanos par trenēšanu parakstīja, un ar šo titulu viņam nav nekāda sakara