Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Martineza Sančeza sabojā Vozņacki dzimšanas dienu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Martineza Sančeza sabojā Vozņacki dzimšanas dienu
Marija Hosē Martineza Sančeza
Foto: AFP

Bostades (Zviedrija) WTA turnīrs noslēdzies ar negaidītu spānietes Marijas Hosē Martinezas Sančezas uzvaru, kura finālā divos setos ar 7:5, 6:4 pieveica pagājušā gada čempioni dānieti Karolīnu Vozņacki, izcīnot karjeras otro WTA vienspēļu titulu.

Bostadē notiekošā ''Collector Swedish Open Women'' turnīra finālā bija iekļuvusi turnīra pirmā rakete dāniete Karolīna Vozņacki, kurai šodien, starp citu, paliek 19 gadi un spāniete Marija Hosē Martineza Sančeza. Vozņacki šis šogad bija jau piektais turnīru fināls, kamēr 26 gadus vecajai spānietei otrais fināls vispār karjerā. Abas savā starpā līdz šim nebija spēlējušas.

Ideāls mača sākums izdevās spānietei, kura jau pirmajā geimā, pateicoties dānietes kļūdām, ieguva breiku. 4.geimā Martinezai Sančezai galīgi nesekmējās ar servi, un Vozņacki atguva zaudēto breiku – 2:2. Septītajā geimā Vozņacki pie savas serves atspēlējās no 0:30, taču spāniete nedaudz vēlāk ieguva breikbumbu, kuras izspēlē viņai pavisam nedaudz pietrūka, lai laukumā trāpītu dropšots, un Vozņacki noturēja servi – 4:3. Pāris geimus vēlāk spāniete tika pie vēl vienas iespējas lauzt pretinieces servi, taču nespēja laukumā atsist Vozņacki otro servi – 5:4 dānietes labā. Dāniete turpināja mocīties pie savas serves un 11.geimā Martinezai Sančezai beidzot izdevās gūt otro breiku, bet pēc tam pie savas serves nodrošināt uzvaru pirmajā setā ar 7:5.

Otro setu ar noturētu servi un breiku sāka Vozņacki, panākot 2:0, taču spāniete uzreiz atspēlējās. Pēc tam dānietei izdevās vēlreiz lauzt pretinieces servi un drīz vien iegūt 4:1 pārsvaru, taču pēc tam WTA ranga 9. vietas īpašnieces spēle pavisam pajuka, un viņa apbrīnojamā veidā nespēja uzvarēt vairs nevienā geimā un kapitulēja arī otrajā setā – 4:6.

Martinezai Sančezai šis ir otrais WTA vienspēļu tituls. Abi izcīnīti šogad. Pirms tam bija panākums Bogotā, arī uz māla seguma. Par uzvaru Bostadē viņa nopelnīja 37 000 ASV dolāru un 280 ranga punktus, bet Vozņacki tika pie 19 000 dolāriem un 200 ranga punktiem.

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja