Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pekinas finālā Kuzņecova pret Radvansku

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pekinas finālā Kuzņecova pret Radvansku
Svetlana Kuzņecova
Foto: AFP

Krievijas tenisiste Svetlana Kuzņecova ceturto reizi iekļuvusi Pekinas WTA vienspēļu turnīra finālā. Šodien pusfinālā viņa divos setos (6:1, 6:3) apspēlēja savu tautieti Nadju Petrovu. Finālā viņas pretiniece būs poliete Agņeška Radvanska.

Kuzņecova Pekinā palikusi visaugstāk izliktā tenisiste, un viņai šis turnīrs bijis gana veiksmīgs. 2006.gadā izdevies uzvarēt, bet divas citas reizes zaudēts finālā. Šodien viņa sasniedza jau ceturto finālu šajā turnīrā. Pusfinālā viņa tikās ar nogurušo tautieti Nadju Petrovu, kura visās četrās līdzšinējās turnīrā spēlēs bija uzvarējusi trīs setos un bija zaudējusi daudz spēka. Tas bija jūtams jau pašā cīņas sākumā. Pirmajā setā Kuzņecova uzvarēja nieka 22 minūtēs ar 6:1.

Pēc tam Petrova paņēma medicīnisko pauzi (problēmas ar kreiso kāju) un nolēma turpināt spēli. Pēc tās atsākšanās Kuzņecova jau pirmajā geimā nobreikoja Petrovu, taču Nadja jau nākamajā geimā spēja atspēlēties, ar sesto mēģinājumu laužot pretinieces servi un panākot 1:1. Seta un spēles lūzums iestājās 7. geimā, kad Petrova no 40:0 pārsvara zaudēja savu servi un spēles turpinājumā vairs neuzvarēja nevienā geimā – Kuzņecovai uzvara ar 6:1, 6:3.

Otrajā pusfinālā kortā devās poliete Agņeška Radvanska un francūziete Mariona Bartoli. Spēli pārliecinošāk sāka Bartoli, kura izvirzījās vadībā ar 2:0, pēc tam ar dubultkļūdu atdeva savas serves geimu, tomēr septītajā geimā otro reizi spēja uzvarēt pie polietes serves – 4:3. Taču turpinājumā Radvanska uzvarēja trīs geimos pēc kārtas un ar 6:4 savā labā noslēdza pirmo setu. Arī otrajā setā Bartoli pirmā tika pie breika, taču jau atkal nespēja noturēt pārsvaru, un Radvanska tika pie uzvaras arī otrajā setā – 6:3. Tātad rīt finālā Kuzņecova pret Radvansku. Krievieti 5:3 pārsvars savstarpējos mačos. Starp citu, Radvanskai pirmais WTA fināls šosezon.

''China Open''

Pusfinālu rezultāti
(6) Svetlana Kuznetsova - (13) Nadia Petrova 6:1, 6:3
(12) Agnieszka Radwanska - (14) Marion Bartoli 6:4, 6:3

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com