Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vikmaijere iekļūst "US Open" pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vikmaijere iekļūst "US Open" pusfinālā
Janīna Vikmaijere
Foto: AFP

Karjeras pirmo ''Grand Slam'' vienspēļu pusfinālu sasniegusi 19 gadus vecā Beļgijas tenisiste Janīna Vikmaijere, kura ceturtdaļfinālā divos setos ar 7:5, 6:4 pieveica ukrainieti Katerinu Bondarenko.

Šo noteikti var nodēvēt par vienu no pārsteidzošākajiem sieviešu ''Grand Slam'' turnīriem pēdējā laikā. Par Melāniju Udānu, šķiet, lielākā daļa jau ir dzirdējusi, viņa kortā dosies šonakt plkst.2:00, kad tiksies ar Karolīnu Vozņacki pēdējā ceturtdaļfinālā. Pirms tam gan vēl tika noskaidrota šī pāra pretiniece. Trešajā ceturtdaļfinālā tikās divas tenisistes, kuras vēl nekad nebija spēlējušas ''Grand Slam'' vienspēļu turnīru ceturtdaļfinālā – Janīna Vikmaijere (WTA 50.) no Beļģijas un ukrainiete Katerina Bondarenko (52.), kurai ''Grand Slam'' turnīros lielāka pieredze, jo pagājušajā gadā viņa ar māsu Aļonu uzvarēja ''Australian Open'' dubultspēļu turnīrā. Vikmaijere ar Bondarenko līdz šim tikusies trīs reizes, no kurām divi panākumi ukrainietei, ieskaitot uzvaru divos setos priekšpēdējā turnīrā pirms ''US Open'' Toronto.

Mača sākumā pārliecinošāk gan pie savas, gan pretinieces serves darbojās Vikmaijere, kura piektajā geimā pie ''vienādi'' ar dropšotu ieguva breikbumbu, kuras izspēli Bondarenko pabeidza ar sitienu pāri gala līnijai. Ukrainietei bija iespēja atspēlēties jau nākamajā geimā, taču viņa nespēja atsist laukumā otro servi. Pie 5:3, servējot Bondarenko, Vikmaijere ieguva setbumbu, ko Katerina atspēlēja. Beļgijas pirmajai raketei gan pēc tam bija iespēja ar savu servi pabeigt pirmo setu, taču tas nenotika, un Bondarenko ar trešo breikbumbu atguva zaudēto 5:5. Ukrainas sportistes prieki gan nebija ilgi, jo jau nākamajā geimā viņa otrreiz setā nenoturēja savu servi un Vikmaijerei otrā iespēja izservēt setu. Bondarenko turējās spītīgi pretī, atspēlēja vēl trīs setbumbas, taču gala beigās beļģiete savu panāca ar piekto setbumbu – 7:5.

Beļģiete ar breiku sāka otro setu, taču labajam sākumam turpinājuma nebija. Sekoja daudz kļūdu izspēlēs no gala līnijas, bieži vien tika pārforsēts ar sitieniem, un Bondarenko uzvarēja nākamos četrus geimus – 4:1. Šķita, ka šajā spēlē būs nepieciešams trešais sets, lai noskaidrotu uzvarētāju, taču notika negaidīts pavērsiens. Vikmaijere no 1:4 spēja uzvarēt visos mačā atlikušajos geimos un uzvarēt savas karjeras nozīmīgāko spēli ar 7:5, 6:4.

Izmantotie resursi:
usopen.org

  +4 [+] [-]

, 2009-09-09 22:45, pirms 15 gadiem
Beļģijas laiki atgriežas - divas sportistes pusfinalā!
Kas zina, varbuut kaada (ljoti ceru, ka abas) buus finaalaa..

  +3 [+] [-]

, 2009-09-09 22:57, pirms 15 gadiem
butu labi..es par klilstersu..

     [+] [-]

, 2009-09-10 08:33, pirms 15 gadiem
Dānieti viņa diez vai paņems!