Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Penneta uzveic Šarapovu, finālā pret Stosuru

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Penneta uzveic Šarapovu, finālā pret Stosuru
Flavija Penneta
Foto: AFP

Losandželosas WTA tenisa turnīra finālā tiksies Itālijas tenisiste Flavija Penneta un austrāliete Samanta Stosura, kuras aizvadītās nakts pusfināla mačos pārspēja attiecīgi krievieti Mariju Šarapovu un rumānieti Soranu Kirsteju. Abām sportistēm šī būs pirmā savstarpējā spēle.

Losandželosas WTA „Premier” tenisa turnīrā šogad pārsteigumu nebija trūcis – līdz pusfinālam bija aizkļuvušas tikai divas izsētās tenisistes, turklāt ne ar tiem augstākiem numuriem – itāliete Flavija Penneta ir izlikta ar 10. numuru, austrāliete Samanta Stosura ar 13. numuru, bet krieviete Marija Šarapova un rumāniete Sorana Kirsteja vispār nebija izlikto vidū. Finālā gan spēlēs abas izsētās tenisistes.

Krietni pārliecinošāk finālu sasniedza austrāliete Stosura, kurai šī sezona izvērtusies ļoti sekmīga. Mačā pret rumānieti Soranu Kirsteju Stosura uzvarēja visus savus serves geimus, bet trīs reizes nobreikoja pretinieci, noslēdzot spēli nedaudz vairāk kā stundas laikā – 6:3, 6:2. 25 gadus vecajai sportistei vēl nav neviena WTA vienspēļu titula, bet šoreiz ir ļoti laba iespēja tikt pie pirmā, turklāt tik ļoti nozīmīga.

Viņas pretiniece finālā noskaidrojās krietni saspringtākā spēlē. Tajā tikās pērnā gada fināliste, itāliete Flavija Penneta un krieviete Marija Šarapova, kura straujiem soļiem cenšas atgriezties ranga augšdaļā. Šarapovas spēlē pēdējos mačos gan bija gana daudz brāķa, īpaši dubultkļūdas servējot. Arī šoreiz šis spēles elements pievīla krievieti – trijos setos 16 dubultkļūdas, kamēr itālietei tikai piecas. Pirmo setu Penneta uzvarēja pārliecinoši ar 6:2, bet otrajā Šarapova revanšējās ar 6:4. Izšķirošajā setā krieviete pieļāva 10 dubultkļūdas servējot, kas manāmi palīdzēja Pennetai – četri breiki un uzvara ar 6:3.

Abām finālistēm šī būs pirmā savstarpējā spēle, kas solās būt ļoti sasitoša. Atšķirībā no Stosuras itālietes kontā jau ir septiņi WTA vienspēļu turnīra tituli, tomēr pārsvarā tie tomēr izcīnīti uz māla seguma. Ja sekmēsies ar servi, tad mača favorītes lomā būtu jāizvirza Stosura, tomēr visdrīzāk mačs noslēgsies tikai trijos setos.

Izmantotie resursi:
wtatour.com

  +2 [+] [-]

, 2009-08-09 10:21, pirms 15 gadiem
Sieviešu tenisā vispār gadās spēles 6-7, 7-5, 7-6. Uztaisīt breiku nekas īpašs, serve arī. Eisi vispār - kas tas tāds?

     [+] [-]

, 2009-08-09 11:15, pirms 15 gadiem
lielais eksperts rakstīja: Eisi vispār - kas tas tāds?
Pasties Venusas Viljamsas spēles, tur parasti ir eisi

     [+] [-]

, 2009-08-09 14:03, pirms 15 gadiem
njaa..izspēlēs labāk, arī asāk spēlēja Šarapova, nebūtu trauma un tik daudz dubultās kļūdas, kaS darīja savu...Šarapova būtu uzvarējusi, un ir tiešām labā formā
bet viss labi ,kas labi beidzas, jo biju pa Pennettu- totāļikā