Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vikmaijerei karjeras pirmais WTA tituls

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Vikmaijerei karjeras pirmais WTA tituls
Janina Vikmaijere
Foto: AP

Beļģijas tenisiste Janina Vikmaijere šodien kļuvusi par Eštorilas WTA vienspēļu turnīra čempioni, finālspēlē ar 7:5, 6:2 pārspējot krievieti Jekaterinu Makarovu. 19 gadus vecajai beļģietei šis ir karjeras pirmais WTA vienspēļu tituls.

Šonedēļ WTA tūrē norisinās divi turnīri – "Premier" sērijas Romā, bet "International" – Eštorilā (Portugāle). Dalībnieču sastāvs tajā varbūt nebija tas spēcīgākais – ar pirmo numuru tika izlikta čehiete Iveta Benešova, kurai rangā pašlaik 31. vieta, bet visas izliktās sportistes bija no ranga pirmā sešdesmitnieka. Līdz finālam šoreiz aizkļuva ar 6. numuru izliktā krieviete Jekaterina Makarova, kura spēlēja arī Fesas WTA finālā pirms nedēļas, kā arī beļģiete Janina Vikmaijere, kura turnīrā nebija izlikto sportistu vidū. Līdz šim 20 gadus vecā krieviete un 19 gadīgā beļģiete savā starpā vēl nebija spēlējušas, turklāt nevienai no viņām karjeras laikā nebija izdevies tikt pie WTA vienspēļu turnīra titula. Bukmeikeru prognozēs favorīte uz titula izcīnīšanu bija krieviete, kura uz māla seguma pēdējos turnīrus spēlējusi ļoti pārliecinoši.

Tieši Makarova arī pārliecinošāk iesāka spēli, izvirzoties vadībā ar 2:0 un 3:1, taču noturēt pārsvaru viņa nespēja. Tuvojoties seta beigām labāk nospēlēja Vikmaijere. Tuvu uzvarai tajā beļģiete bija jau desmitajā geimā, kad neizmantoja vairākas setbumbas pie Makarovas serves, bet 12. geimā krieviete tika atstāta sausā pie pašas serves, un sets noslēgts ar 7:5. Arī otrajā setā iniciatīva bija Vikmaijeres pusē. Sākumā iegūto vadību viņa neatdeva ne uz mirkli, izcīnot uzvaru ar 7:5, 6:2 un arī savu pirmo WTA titulu. Līdzās titulam viņa nopelnīja 280 reitinga punktu un nepilnus 28 000 eiro prēmijā, bet Makarova jau otro nedēļu pēc kārtas nopelnīja 200 reitinga punktus.

Dubultspēļu turnīrā par čempionēm kļuva amerikānietes Rakele Kopsa Džonsa un Ebigeila Spīrsa, kuras trijos setos ar 2:6, 6:3, 10:5 uzveica kanādieti Šaronu Fišmanu un ungārieti Katalinu Marosi.

Izmantotie resursi:
wtatour.com

     [+] [-]

, 2009-05-09 18:30, pirms 15 gadiem
Cerams Sevastova būs nākamā