Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ranga līdere Safina triumfē Romā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ranga līdere Safina triumfē Romā
Dinara Safina
Foto: AFP

Ar Krievijas tenisistes Dinaras Safinas uzvaru šodien noslēdzies Romas WTA "Premier" tenisa turnīrs. Finālā viņa ar 6:3, 6:2 pārspēja savu tautieti Svetlanu Kuzņecovu, revanšējoties par neveiksmi Štutgartes turnīra finālā pirms nedēļas.

Tenisisti un tenisistes joprojām cītīgi turpina gatavoties "French Open" turnīram. Sievietēm šīs nedēļas nozīmīgākais pārbaudījums bija Romas WTA turnīrs ar balvu fondu 2 miljoni ASV dolāru. Pirms turnīra skaļi izrunājās WTA ranga otrā rakete un kādreizējā līdere Serēna Viljamsa, paziņojot, ka viņa ir labākā pasaulē un Dinaras atrašanās pirmajā vietā neesot pelnīta. Par saviem vārdiem Serēnai gan vajadzēja atbildēt, uzvarot Romā, taču no tā visa iznāca vien čiks – jau pirmajā spēlē viņa zaudēja šveicietei Petijai Šnīderei.

Līdz finālam Romā tika divas Krievijas tenisistes, un kas zīmīgi – tās pašas divas, kuras pirms nedēļas spēlēja Štutgartes finālā – Dinara Safina un Svetlana Kuzņecova. Atcerēsimies, ka Štutgartē diezgan pārliecinoši uzvarēja Kuzņecova (6:4, 6:3), un arī šo turnīru Svetlana aizvadīja ļoti labi, ceturtdaļfinālā apspēlējot gan pērnā gada čempioni Jeļenu Jankoviču, gan vēlāk pusfinālā arī Viktoriju Azarenku. Tikmēr Safinas ceļš līdz finālam bija krietni grūtāks – trīs setos uzvaras gan pār Ji Žengu, gan Mariju Hosē Martinesu Sančesu, kā arī pusfinālā pret Venusu Viljamsu. Tieši šo iemeslu dēļ bukmeikeri par šodienas fināla favorīti uzskatīja Kuzņecovu.

Spēli ar breiku iesāka tieši viņa, tomēr Safina uzreiz atbildēja ar trīs uzvarētiem geimiem pēc kārtas. Arī seta turpinājumā Dinarai sekmējās labāk. Nosargājusi Kuzņecovas mēģinājumu izlīdzināt rezultātu, Safina pārliecinoši uzvarēja devīto geimu pie savas serves, noslēdzot setu ar 6:3. Otrajā setā ļoti sīvs iznāca pats sākums, precīzāk trešais geims, kad Safinai tomēr izdevās salauzt Kuzņecovas servi. Uzvarējusi tajā Dinara bija pārāka arī nākamajos trijos, nokļūstot tikai viena uzvarēta geima attālumā no čempiones titula, tomēr, lai uzvarētu vēl vajadzēja papūlēties. Neizmantojusi mačbumbu servējot Kuzņecovai, Safina nokļuva 15:40 pozīcijās pie savas serves, tomēr prata saņemties, atspēlēties un noslēgt maču ar 6:3, 6:2.

WTA ranga līderei šis bija pirmais WTA turnīru tituls šajā gadā, pirms tam viņa bija zaudējusi gan "Australian Open" finālā, gan arī WTA turnīru finālos Sidnejā un jau minētajā Štutgartē. Kopumā Safinai šis bija desmitais WTA vienspēļu turnīru tituls. Par panākumu Romā viņa ieguva 800 reitinga punktu un 350 000 ASV dolāru prēmiju, kamēr Kuzņecovas kontā ieripos 175 000 ASV dolāru prēmija un 550 reitinga punkti.

Dubultspēļu turnīrā par uzvarētākām kļuva Āzijas pārstāves Su-Veja Hsī (Taivāna) un Šuaja Penga (Ķīna), kuras ar 7:5, 7:6(5) pieveica japānieti Ai Sugijamu un slovākieti Danielu Hantuhovu. Jāpiezīmē, ka pagājušajā nedēļā Štutgartē kopā ar Šuaju Pengu spēlēja Līga Dekmeijere, bet viņām iznāca zaudēt jau pirmajā kārtā.

Izmantotie resursi:
wtatour.com

  +6 [+] [-]

, 2009-05-09 18:53, pirms 15 gadiem
man viņa simpatizē.....malacīte

  +3 [+] [-]

, 2009-05-09 18:56, pirms 15 gadiem
brālis noriet, māsa uzaust