Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

V.Viljamsai, Šarapovai un Kuzņecovai 2010.gada sezona beigusies

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

V.Viljamsai, Šarapovai un Kuzņecovai 2010.gada sezona beigusies
Marija Šarapova
Foto: Reuters/Scanpix

ASV tenisiste Venusa Viljamsa šosezon kortos vairs nedosies – WTA ranga trešās vietas īpašniecei spēlēt liegšot ceļgala savainojums. Tāpat šogad turnīros vairs neredzēsim krievietes Mariju Šarapovu un Svetlanu Kuzņecovu.

Tuvojoties sezonas beigām arvien vairāk tenisistes paziņo, ka sezonu noslēgs ātrāk nekā cer viņu fani. Jau ziņojām, ka pēc zaudējuma Pekinā par sezonas beigām paziņoja poliete Agneška Radvanska, bet vakar par lēmumu nespēlēt līdz 2011. gadam pavēstījusi kādreizējā WTA ranga līdere, amerikāniete Venusa Viljamsa, kura nav spējusi sadziedēt ceļgala savainojumu.

Līdz ar to amerikāniete nespēlēs ne sezonas noslēguma turnīrā Dohā, ne palīdzēs savai komandai Federācijas kausa finālā pret Itāliju. Nožēlu par to paudusi ASV komandas kapteine Merija Džo Fernandesa, kura bija rēķinājusies ar abu māsu palīdzību. Jāpiemin, ka Viljamsām jāpiedalās vismaz divās Federācijas kausa cīņās, lai kvalificētos Londonas olimpiskajām spēlēm 2012. gadā.

Par sezonas noslēgumu paziņojušas arī divas no vadošajām Krievijas tenisistēm – Marija Šarapova un Svetlana Kuzņecova. Abām krievietēm bija paredzēts spēlēt savā dzimtenē „Kremļa kausa” izcīņā, tomēr abas esot nogurušas no garās sezonas un turnīros vairs nespēlēs. Šarapova arī bija garantējusi vietu WTA „International” sērijas finālturnīrā Bali, bet tagad šī vieta palikusi brīva (uz spēlēšanu Bali pretendē arī Anastasija Sevastova).

Kopumā WTA tūrē šogad atlikuši vairs tikai seši turnīri – jaunnedēļ „International” sērijas sacensības Lincā (Austrija) un Osakā (Japāna), pēc tam „Premier” sērijas turnīrs Maskavā („Kremļa kauss”) un „International” turnīrs Luksemburgā, bet tad abi sezonas noslēguma turnīri – Dohā un Bali.

Izmantotie resursi:
Sony Ericsson WTA Tour | Women's Tennis...