Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Jankoviča Romas drāmā atspēlē mačbumbu un pieveic S. Viljamsu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Jankoviča Romas drāmā atspēlē mačbumbu un pieveic S. Viljamsu
Jeļena Jankoviča
Foto: AFP/Scanpix

Par pirmo Romas ''Premier'' kategorijas turnīra finālisti kļuvusi divkārtējā čempione Jeļena Jankoviča, kura trīs setu drāmā, atspēlējot vienu mačbumbu, ar 4:6, 6:3, 7:6(5) pārspēja ranga līderi Serēnu Viljamsu.

Pirmajā Romas pusfinālā, kas, daudzuprāt, bija fināls pirms fināla, tikās divas tenisistes, kuras jau savulaik tikušas pie Romas titula – 2002. gada čempione Serēna Viljamsa un divkārtējā čempione (1997.,1998.) Jeļena Jankoviča, kura vakar sakāva Serēnas māsu Venusu (6:0, 6:1). Spēle, kurai asumu piedeva Serēnas apņemšanās atriebties par māsu, sākās ar četriem breikiem. Pirmā savu servi piektajā geimā noturēja Viljamsa – 3:2. Arī seta turpinājumā, izmantojot Jankovičas problēmas ar pirmo servi, tuvāk panākumam bija amerikāniete, kura astotajā geimā neizmantoja trīs breikbumbas, taču pāris geimus vēlāk savu iespēju garām nelaida, setu noslēdzot ar 6:4.

Otrā seta pirmajā geimā Jankoviča, nospēlējot pasīvi, izniekoja divas breikbumbas, trešajā geimā vējā palaistas vēl trīs iespējas... Pie rezultāta 3:3 nevarēja iedomāties to, kas notiks nākamajos trīs geimos. Viljamsa uzvarēja tikai divās izspēlēs un divreiz ''sausā'' zaudēja savas serves geimus, tādējādi Jankoviča tika pie uzvaras otrajā setā ar 6:3.

Šī spēle bija pelnījusi trešo setu un sagaidīja to. Viljamsa sāka ar 2:0, pēc tam zaudēja trīs geimus pēc kārtas. Spēlējot diezgan nepastāvīgi, Serēna pēc tam atkal spēja savākties un, pieliekot lielākas pūles, tika pie vēl viena breika. Pie 5:4 viņai bija perfekta iespēja pielikt punktu šim mačam. WTA ranga līdere aizspēlējās līdz mačbumbai, kuras izspēlē netrāpīja kā nākas pa bumbiņu, nedaudz vēlāk ļaujot serbietei atspēlēties – 5:5.

Viljamsa atkārtoti tika pie breika, taču otro reizi nespēja izservēt maču. Atspēlējoties no 0:40, tomēr nācās kapitulēt geimā – 6:6. Arī taibreikā drāmas netrūka. Viljamsa sāka pārliecinoši, izvirzījās vadībā ar 5:2, taču pēc tam atkal sekoja kļūda pēc kļūdas, un Jankoviča uzvarēja piecās izspēlēs pēc kārtas, svinot uzvaru mačā ar 4:6, 6:3, 7:6(5). Spēle ilga divas stundas un 47 minūtes.

Viljamsa, šķiet, pati nespēja saprast to kā viņa zaudēja šo spēli. Jankoviča finālā tiksies ar savas tautietes Anas Ivanovičas un spānietes Marijas Hosē Martinesas Sančesas spēles uzvarētāju. Šis mačs sāksies pēc dažām minūtēm.

     [+] [-]

, 2010-05-07 21:52, pirms 14 gadiem
Pēc dažām minūtēm jau fināls? wtfux?

     [+] [-]

, 2010-05-07 21:57, pirms 14 gadiem
wyneMiller rakstīja: Pēc dažām minūtēm jau fināls? wtfux?
Izlasi beigas kārtīgāk.