Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pagājušā gada finālistei Jankovičai "US Open" beidzies

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pagājušā gada finālistei Jankovičai "US Open" beidzies
Jaroslava Švedova
Foto: AFP

Sekojot savas vārda māsas Jeļenas Dementjevas piemēram, zaudējumu ''US Open'' 2. kārtā piedzīvojusi pagājušā gada fināliste Jeļena Jankoviča, kura pret Jaroslavu Švedovu neizmantoja divas mačbumbas un zaudēja trīs setos.

Jankoviča šogad spēlējusi nestabili, bet pēdējā laikā uz ''hard'' bija atguvusi uzvaras garšu un pārliecību pār saviem spēkiem, uzvarot Sinsinati turnīrā (finālā pārspējot Dinaru Safinu). Lai arī pirms ''US Open'' viņa netika pieskaitīta pie galvenajām favorītēm, viņas izstāšanos otrajā kārtā diez vai kāds paredzēja. Otrajā kārtā viņa tikās ar Kazahstānu pārstāvošo Krievijā dzimušo Jaroslavu Švedovu, kuru pirms tam bija pieveikusi vienīgajā savstarpējā spēlē pirms gada Dohā trīs setos.

Abu otrā tikšanās reize arī beidzās trīs setos. Pirmajā setā Švedovai izdevās ātri iegūt breika pārsvaru, ko viņa spēja noturēt līdz pat seta beigām un uzvarēt ar 6:3. Arī otrajā setā Švedova pirmā izvirzījās vadībā, taču pārsvaru nespēja noturēt un drīz vien breika pārsvars bija jau Jankovičai, kura divreiz nespēja izservēt setu, kopumā izniekojot piecas setbumbas, taču spēja savākties un uzvarēt taibreikā ar 7:4. Izšķirošajā trešajā setā Švedova trīs reizes bija vadībā ar vienu breiku, taču katrreiz ļāva Jankovičai atspēlēties. Tāpat kā otrajā setā, uzvarētāja tika noskaidrota taibreikā. Jankoviča bija izvirzījusies vadībā ar 6:4 un ieguva divas mačbumbas, tomēr no šādas pozīcijas nespēja uzvarēt. Švedova ieguva nākamos četrus punktus un maču pabeidz ar eisu – 6:3, 6:7(4), 7:6(6).

21 gadu vecajai tenisistei šis ir atkārtots labākais sasniegums ''Grand Slam'' turnīros. Trešā kārta tika sasniegta arī šī gada ''French Open''. Nākamajā kārtā Švedova tiksies ar argentīnieti Giselu Dulko. Savukārt Jankovičai sāpīga neveiksme pēc pērn sasniegtā fināla (zaudēts Serēnai Viljamsai). Jankoviča kļuvusi par otro Top 10 tenisisti, kura zaudēja otrajā kārtā. Dažas stundas agrāk līdzīgs liktenis piemeklēja Pekinas olimpisko čempioni Jeļenu Dementjevu, kura trīs setos zaudēja 17 gadus vecajai amerikānietei Melānijai Udānai.

Izmantotie resursi:
usopen.org

  +1 [+] [-]

, 2009-09-04 01:04, pirms 15 gadiem
Jā šo spēli skatījos. Nu kā jau parasti Jankoviča ielīda savā dziļajā aizsardzībā, kas viņai pret šo tenisisti pilnīgi nekādus augļus nenesa. Vispār patika man pretinieces uzbrūkošais stils.
Un uzskatu ka likumsakarīgs gala rezultāts.

  +1 [+] [-]

, 2009-09-04 02:34, pirms 15 gadiem
Švedova nospēlēja lieliski, bet Jankoviča spēlēja pavirši un brīžiem sasteidza visu. Likumsakarīgs iznākums.

     [+] [-]

, 2009-09-04 06:45, pirms 15 gadiem
Nu labi vien ir,neciesu Jankovicu,Svedova malacis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja