Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Krievi apspēlē vāciešus, briti – kazahus

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Krievi apspēlē vāciešus, briti – kazahus
Jeļena Dementjeva un Igors Andrejevs
Foto: AP/Scanpix

Hopmana kausa izcīņā tenisā šodien notika divas B apakšgrupas spēles. Pie pirmajām uzvarā tika Krievijas un Lielbritānijas komandas, ar 2:1 apspēlējot attiecīgi Vācijas un Kazahstānas izlases. Iespēju iekļūt sacensību finālā gan joprojām saglabā visas komandas.

Šodien cīņu par Hopmana kausu uzsāka B apakšgrupas komandas. Rīta sesijā kortos devās Krievijas un Vācijas tenisisti. Nedaudz negaidīti noslēdzās spēle starp abu komandu dāmām – jaunā vāciete Sabīne Lisicki ar 6:4, 6:1 sakāva krievieti Jeļenu Dementjevu. Jau pirmajā setā vāciete bija vadībā ar 5:1, tomēr Demetjevai izdevās pietuvoties. Otrajā setā vāciete gan nekādas vaļības neatļāvās, izvirzot savu komandu vadībā. Krietni saspringtāka izvērtās vīru cīņa, kurā tikās Igors Andrejevs un Filips Kolšraibers. Pirmo setu ar 6:3 uzvarēja krievs, bet otrā seta taibreikā vācietis revanšējās. Izšķirošajā setā Andrejevam tomēr atkal piederēja iniciatīva, kurš uzvarēja ar 6:3, izlīdzinot rezultātu mačā. Izšķirošajā dubultspēlē setu galotnēs veiksme bija krievu pusē, kuri uzvarēja ar 6:4, 7:6 un izcīnīja pirmo uzvaru. Izredzes iekļūt sacensību finālā gan noteikti saglabā arī vācieši, kuriem ir salīdzinoši laba setu attiecība.

Vakara sesijā kortos devās Lielbritānijas un Kazahstānas izlases. Britu komandai šogad ir ļoti interesants sastāvs – līdzās vienam no ranga līderiem Endijam Marejam spēlē vēl 15 gadus vecā Laura Robsone, kura tiek uzskatīta par vienu no nākotnes cerībām. Spēlē pret Jaroslavu Švedovu viņa arī spēja uzvarēt pirmo setu, taču cīņas otrajā daļā piekusa, zaudējot sekojošos setus ar 3:6, 0:6. Tikmēr Marejs savu darbiņu pret Andreju Golubevu paveica stundas laikā – 6:2, 6:2 un uzvarētāju bija jānosaka dubultspēlei. Tā iznāca pavisam sīva. Briti uzvarēja pirmo setu, kazahi otro un nācās spēlēt supertaibreiku. Arī tajā spēle ritēja punkts punktā – pirmie pie mačbumbas tika kazahi, mirkli vēlāk tā bija jau britiem. Ar pirmo iespēju viņi to neizmantoja, bet tad MArejs lieliski nospēlēja pie tīkla, dodot otro mačbumbu, bet jau pie pašu serves. Tās izspēlē Golubevs neuzņēma Robsones servi un briti varēja gavilēt – 12:10.

Rīt Hopmana kausa izcīņā cīnīsies A grupas komandas – rīta sesijā pirmo uzvaru lūkos izcīnīt austrālieši un amerikāņi, bet vakara sesijā otro uzvaru centīsies iegūt rumāņi un spāņi.

Hopmana kausa izcīņa tenisā

Krievija – Vācija 2:1
Jeļena Dementjeva – Sabīne Lisicki 4:6, 1:6
Igors Andrejevs – Filips Kolšraibers 6:3, 6:7, 6:3
Dementjeva/Andrejevs – Lisicki/Kolšraibers 6:4, 7:6

Lielbritānija – Kazahstāna 2:1
Laura Robsone – Jaroslava Švedova 6:4, 3:6, 0:6
Endijs Marejs – Andrejs Golubevs 6:2, 6:2
Robsone/Marejs – Švedova/Golubevs 6:3, 5:7, 12:10

Kopvērtējums

A grupa

VietaKomandaUZSpēļu attiecībaSetu attiecība
1.Spānija103-06:1
2.Rumānija102-15:3
3.Austrālija011-23:5
4.ASV010-31:6

B grupa

VietaKomandaUZSpēļu attiecībaSetu attiecība
1.Lielbritānija102-15:3
2.Krievija102-14:3
3.Vācija011-23:4
4.Kazahstāna011-23:5

Izmantotie resursi:
hopmancup.com