Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Stenfordas tituls Venusai Viljamsai vai Marionai Bartoli

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Stenfordas tituls Venusai Viljamsai vai Marionai Bartoli
Mariona Bartoli
Foto: AFP

Aizvadītajā naktī noskaidrotas Stenfordas WTA tenisa turnīra finālistes. Ļoti pārliecinoši to sasniedza mājiniece Venusa Viljamsa, kamēr pērnā gada finālistei Marionai Bartoli panākuma atkārtošanai vajadzēja trīs setus.

Šogad Stenfordas WTA turnīrs ir ieguvis augstāku kategoriju (WTA „Premier”), tāpēc nav jābrīnās, ka tā dalībnieču sastāvs bija ļoti spēcīgs. Mājinieki finālā noteikti cerēja ieraudzīt abas māsas Viljamsas, tomēr līdz tam šoreiz netika – galvenā favorīte Serēna ceturtdaļfinālā paklupa pret austrālieti Samantu Stosuru.

Arī Venusai Viljamsai viegls ceļš uz finālu nesolījās, īpaši pusfinālā, kur pretī stājās ar 3. numuru izliktā krieviete Jeļena Dementjeva. Dienu iepriekš Viljamsa bija sagrāvusi Mariju Šarapovu (6:2, 6:2), bet vakar to pašu ar vēl iespaidīgāku rezultātu izdarīja ar Dementjevu - 6:0, 6:1. „Es zināju, ka viņa var spēlēt labi, tāpēc bija jākoncentrējas katrai izspēlei. Nedomāju, ka biju tik izteikti pārāka, kā norāda rezultāts. Pašai patika vien pēdējie mača geimi”, pēc graujošās uzvaras pastāstīja Venusa. Šonakt viņa trešo reizi karjerā centīsies uzvarēt Stenfordā – līdz šim viņai tas izdevies 200. un 2002. gadā.

To nepieļaut mēģinās francūziete Mariona Bartoli, kura Stenfordas finālā spēlēs otro gadu pēc kārtas. Pērn nācās zaudēt kanādietei Aleksandrai Vozņakai, bet šogad izredzes uzvarēt būs vēl mazākas. Pusfinālā Bartoli ar 6:3, 1:6, 6:1 apspēlēja jau minēto austrālieti Samantu Stosuru, izjaucot iespēju vienai māsai atriebt otru. „’Loti labi nospēlēju pirmo setu, bet otrajā viņa bija fantastiska”, spēli komentēja Bartoli. „Atlika gaidīt trešā seta sākumu, kad izmantoju savas iespējas. Viņa laikam bija pārāk nogurusi, lai spētu atgūties.” Interesanti, ka ceturtdaļfināla spēlē pret Jeļenu Jankoviču Bartoli atspēlēja divas mačbumbas.

Abas finālistes savā starpā ir spēlējušas reizi – 2007. gada Vimbldonas finālā, kad amerikāniete bija pārāka ar 6:4, 6:1. Arī šoreiz viņa būs izteikta favorīte, tomēr Bartoli cīnītājas raksturs var sagādāt pārsteigumus.

Izmantotie resursi:
wtatour.com

  -2 [+] [-]

, 2009-08-02 11:26, pirms 15 gadiem
Bartoli pavisam mazas izredzes!

  -1 [+] [-]

, 2009-08-02 11:49, pirms 15 gadiem
Venusa uzvarēs