Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Maiami turnīra finālā spēlēs Beļģijas tenisiste

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Maiami turnīra finālā spēlēs Beļģijas tenisiste
Žustīne Enina
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Maiami WTA turnīrā tika noskaidrota otrs pusfināla pāris. Pārsteigumi ceturtdaļfināla spēlēs nenotika un uzvaras guva pieredzējušās beļģietes Žustīne Enina un Kima Klijstersa. Savstarpējā mačā viņas arī noskaidros fināla dalībnieci.

Jau ziņojām, ka trešdienas rītā vietu Maiami turnīra pusfinālā bija garantējusi francūziete Mariona Bartoli un amerikāniete Venusa Viljamsa. Aizvadītajā naktī tika noskaidrots arī otrs pusfināla pāris. Favorītes uz iekļūšanu tajā bija abas Beļģijas zvaigznes – Žustīne Enina un Kima Klijstersa. Vieglākā vai grūtākā cīņā, tomēr abas labāko četriniekā iekļuva.

Kā pirmā kortā devās Žustīne Enina, kuru gaidīja cīņa ar WTA ranga vicelīderi, dānieti Karolīnu Vozņacki. Turnīra gaitā dāniete bija pratusi pārvarēt slimību un pēdējo maču pret krievieti Anastasiju Pavļučenkovu jau bija aizvadījusi ļoti labi, kamēr Eninas sniegums Maiami bija visai viļņveidīgs – labas epizodes mijās ar kļūdām. Arī šis pusfināls iznāca tāds. Spēles pirmajā setā daudz kļūdu pieļāva abas sportistes, bija daudz savas serves zaudēšanas, bet uzvarētājas noteikšanai vajadzēja taibreiku, kurā veiksme uzsmaidīja Vozņacki – 7:5. Tomēr abi nākamie seti viņai vairs nebija vēlīgi. Enina krietni pārliecinošāk sāka spēlēt pie pašas serves un katrā no setiem viņai pietika ar vienu breiku, lai noslēgtu spēli par labu sev – 6:7(5), 6:3, 6:4. Jāpiemin, ka trešajā setā beļģiete zaudēja vien divas izspēles pie savas serves.

„Pirmajā setā man bija gana daudz problēmu. Nespēju atrast īsto spēles ritmu starp uzbrukumu un pacietību. Bet šādu spēli man vajadzēja, lai pierādītu, ka varu cīnīties. Lai arī nogurums beigās bija, tomēr man bija jāuzvar”, sacīja Enina. Tikmēr Vozņacki piebilda, ka beļģiete ir izcila tenisiste ar ļoti daudzveidīgu spēli.

Otrajā pusfinālā tika izspēlēti divi seti, taču rezultāts 6:3 7:5 īsti neattaino Klijstersas pārsvaru spēlē, kas noslēdzas pēc stundas un 17 minūšu cīņas. Stosurai tikai reizi mača gaitā izdevās lauzt pretinieces servi, kamēr Klijstersa izmantoja trīs no astoņām iespējām.

Abas Beļģijas sportistes līdz šim tikušās jau 23 reizes, no kurām 12 mačos uzvarējusi Enina. Abu pēdējā spēle bija šī gada sākumā Brisbenā, kad savā pirmajā turnīrā pēc atgriešanās profesionāļos Enina tika līdz finālam, tomēr piekāpās Klijstersai ar 3:6, 6:4, 6:7(6). Kura uzvarēs šoreiz? To uzzināsim tikai rīt no rīta, bet pirmais pusfināls starp Marionu Bartoli un Venusu Viljamsu gaidāms šovakar.

Izmantotie resursi:
sonyericssonopen.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja