Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Kičenoka/Kostjuka uzvar episkā cīņā, Paolīni apstājas Pekinas trešajā kārtā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kičenoka/Kostjuka uzvar episkā cīņā, Paolīni apstājas Pekinas trešajā kārtā
Marta Kostjuka. Foto: Jimmie48 / WTA

Ķīnas galvaspilsētā Pekinā turpinās "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Cīnoties par 1/8 finālu šodien zaudēja arī itāliete Džasmīna Paolīni.

# Dubultspēļu pirmajā kārtā Ukrainas duets Ludmila Kičenoka/Marta Kostjuka ar 2:6, 7:6 un 11-9 apspēlēja Čehijas-ASV pārstāves Kateržinu Siņakovu/Teilori Taunsendu, kuras bija izliktas ar otro numuru.

Šajā mačā kā favorītes kotējās Vimbldonas čempiones Siņakova/Taunsenda, uz kuru panākumu bukmeikeri piedāvāja 1.51 koeficientu.

Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko (#13) savainojuma dēļ atteicās no šī turnīra, līdz ar to Kičenoka tagad startē kopā ar savu tautieti.

Kostjuka ir Ukrainas pirmā rakete vienspēlēs (#18), Kičenoka ir Ukrainas pirmā rakete dubultspēlēs (#3), bet čehiete Siņakova ieņem pirmo vietu dubultspēļu rangā.

Spēle sākotnēji bija ieplānota aizvakar, tomēr lietus dēļ to pārcēla uz vakardienu. Otrā seta taibreikā pie 2-0 atkal sāka līt, līdz ar to turpinājums tika pārcelts uz šodienu.

Vakardienas uznāciens

Šodien otrā setā taibreikā Kičenoka/Kostjuka ieguva pārsvaru (5-1) piekāpās nākamajās piecās epizodēs (5-6), pēcāk atspēlēja vēl vienu mačbumbu un nopelnīja seta pēdējos trīs punktus, uzvarot ar 9-7. Izšķirošajā taibreikā no 5-2 aizspēlējās līdz 5-6, atspēlēja trešo mačbumbu un guva cīņas pēdējos trīs punktus, finišējot ar 11-9.

Šajā mačā uzvarētājas piekāpās punktos pēc otrās serves (42% pret 56), summārajos punktos (73:77) un breikbumbās (2/8 pret 4/11), taču bija pārākas punktos pēc pirmās serves (69% pret 64) un izšķirošajā taibreikā. Eisu un dubultkļūdu attiecība: 0-11 pret 3-2.

# Pasaules piektā rakete Džasmīna Paolīni (Itālija) šodien ar 4:6 un 0:6 piekāpās polietei Magdai Linetei (#45), kaut gan uz itālietes panākumu tik piedāvāts 1.30 koeficients.

"Grand Slam" līmenī Paolīni (28) pirms šī gada nebija tikusi tālāk par otro kārtu, taču šogad spēlēja "Australian Open" ceturtajā kārtā un "French Open" finālā, kā arī cīnījās Vimbldonas finālā. Tuvojoties sezonas beigām, itālietes spēles līmenis ir krities.

# Pekinā šodien tālāk tika arī Arina Sabaļenka (#2), pilnas tribīnes pulcējošā laukuma saimniece Cjiņveņa Džena (#7) un četrkārtējā "Grand Slam" čempione Naomi Osaka (#73, Japāna), kura 1/8 finālā spēlēs pret amerikānieti Koko Gofu (#6).


Izmantotie resursi:
wtatennis.com