Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Federers karjeras pēdējā mačā duetā ar Nadalu zaudē dubultspēlē

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Federers karjeras pēdējā mačā duetā ar Nadalu zaudē dubultspēlē
Rodžers Federers. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AP. Titulētais Šveices tenisists Rodžers Federers piektdien savā karjeras pēdējā mačā duetā ar Rafaelu Nadalu piedzīvoja zaudējumu Leivera kausa izcīņas dubultspēlē.

Federera un Nadala duets ar rezultātu 6-4, 6-7 (2:7), 9:11 zaudēja amerikāņiem Džekam Sokam un Fransisam Tjafo.

"Šī bija brīnišķīga diena. Esmu laimīgs ne noskumis. Izbaudīju šo brīdi, kad pēdējo reizi pirms mača sasēju savus apavus. Viss notika pēdējo reizi," teica Federers, nespējot valdīt asaras.

41 gadu vecais Federers ar 20 "Grand Slam" vienspēļu tituliem vīriešu tenisā ir trešais titulētākais spēlētājs aiz spāņa Nadala un serba Novaka Džokoviča.

Leģendārais sportists pēdējos divus gadus ir cīnījies ar ceļgala traumu, pēdējo reizi spēlējot pērn notikušajā Vimbldonas turnīrā, kur ceturtdaļfinālā trīs setos viņš piekāpās Hubertam Hurkačam. Šveices tenisists veica operāciju, lai pats būtu noteicējs par savas karjeras beigām, nevis to piespiestu trauma.

Aprīlī Federers paziņoja, ka septembrī atgriezīsies kortā un spēlēs Leivera kausā, liekot noprast, ka tās varētu būt vienas no pēdējām sacensībām viņa karjerā. Sākotnēji bija plānots, ka oktobrī viņš piedalīsies mājas turnīrā Bāzelē.

Kā vienam no tenisa lielā trijnieka pārstāvjiem, Federeram vairākus gadus piederēja rekords izcīnīto "Grand Slam" titulu kategorijā, taču viņa rekordu vispirms atkārtoja un pēc tam pārspēja gan Džokovičs, gan Nadals.

Karjeras laikā Federers izcīnīja 103 ATP titulus, no kuriem 20 izcīnīti "Grand Slam" turnīros - astoņi Vimbldonā, seši Austrālijā, pieci ASV un viens Francijā. Savu pēdējo "Grand Slam" trofeju šveicietis izcīnīja 2018.gadā Austrālijā, bet pēdējo reizi ATP turnīros uzvarēja 2019.gadā, kad ieguva četras balvas, tajā skaitā uzvarot arī Maiami "Masters".

ATP ranga virsotnē Federers pabija 310 nedēļas, tajā skaitā 237 pēc kārtas, kas ir ATP rekords. Tā kā šveicietis nebija spēlējis vairāk nekā gadu, jūlijā viņš pameta ATP rangu.

Profesionālajā tenisā Federers nopelnīja vairāk nekā 130 miljonus ASV dolāru. Lai gan iepriekšējo gadu šveicietis nespēlēja, ieņēmumi no reklāmas līgumiem un uzņēmējdarbības viņam ļāva saglabāt vietu "Forbes" pelnošāko atlētu desmitniekā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-09-24 11:07, pirms 2 gadiem
Pēc mača nevienu klātesošo spēlētāju neinteresēja rezultāts, nevienu klātesošo skatītāju neinteresēja rezultāts, nevienu klātesošo organizatoru neinteresēja rezultāts, nevienu pie ekrāna vērojošo cilvēku neinteresēja rezultāts. Pašu Federeru neinteresēja rezultāts. Federera karjera un ieguldījums sportā ir kas daudz, daudz vairāk, kā tā spēle. Tikai Toms Mālmeisters neredz tam pāri un uzskata, ka ir svarīgi norādīt virsrakstā kaut kādu zaudējumu.

  +4 [+] [-]

, 2022-09-24 11:26, pirms 2 gadiem
Cerams, ka kreklu džeks beigās tika pie kāda krekla no Rodžera. Patika, ka nebija nekādas izrādīšanās, bet gan īsts tenisa mačs. Ja šie vīri spēlēs, leģendu mači drīzumā kļūs patiešām leģendāri.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-24 12:06, pirms 2 gadiem
Visu cieņu. Leģeda. Visam savs laiks.

  -3 [+] [-]

, 2022-09-24 12:07, pirms 2 gadiem
Kad karjeru beigs tāds Džokovičs, lielākajai daļai būs pie kājas, bet šis vīrs bija Tenisists ar lielo burtu!

     [+] [-]

, 2022-09-24 12:37, pirms 2 gadiem
Interesantas sajūtas, skumjas un prieks vienlaicīgi. Atceros, pirmo reizi ieraudzīju Rodžeru 2004.gada US Open finālā pret Lleitonu. No tā brīža viņš ir bijis mans mīļākais tenisists, arī brīdī, kad nespēlēja traumu dēļ. Paldies Tev, Rodžer par emocijām un pārdzīvojumiem ko liki piedzīvot šajos 18 gados. Greatest of all time!

  -1 [+] [-]

, 2022-09-24 16:02, pirms 2 gadiem
Čurbāns - Allaha dēls rakstīja: Kad karjeru beigs tāds Džokovičs, lielākajai daļai būs pie kājas, bet šis vīrs bija Tenisists ar lielo burtu!
Pilnībā nevajadzīgi iesmirdēji ne pa tēmu! Tas, ka Tu riebies un ienīsti pats sevi, mums sportacentra lasītājiem un komentētājiem nebija jāzin!
Milzīgs prieks par Rodžeru, par fantastiski izcilo karjeru, par neaizmirstamiem mirkļiem, par iespaidīgām cīņam gadu gaitā pierādot, ka arī līdz pat 35+ gadu vecumam var pacīnīties, kā arī izcīnīt prestižākos turnīrus!!Un nebija iespējams vēl labāk aiziet no tenisa profesionālās pasaules vēl labākā veidā, kā ar saviem sīvākajiem sancenšiem, spēlējot kopā vienā komandā!! Mans visu laiku mīļākais tenisa spēlētajs, mans elks!!

  -1 [+] [-]

, 2022-09-24 16:12, pirms 2 gadiem
Čurbāns - Allaha dēls rakstīja: Kad karjeru beigs tāds Džokovičs, lielākajai daļai būs pie kājas, bet šis vīrs bija Tenisists ar lielo burtu!
Ko Džokovičs Tev tādu izdarījis?

     [+] [-]

, 2022-09-24 19:08, pirms 2 gadiem
Rodžers priekš manis vienmēr būs Nr.1. Vienalga, cik spēlētāju ir bijis pirms viņa un cik vēl būs - viņš ir mans Maikls Džordans, mans Veins Greckis, Muhameds Alī - tas ir viņš - Rodžers Federers. Lai dzīvo tenisa karalis!