Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Džena apspēlē Muhovu un izcīna karjeras trešo WTA titulu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Džena apspēlē Muhovu un izcīna karjeras trešo WTA titulu
Cjiņveņa Džena un Karolīna Muhova. Foto: Palermo Ladies Open

Sicīlijas lielākajā pilsētā Palermo noslēdzies "WTA 250" māla turnīrs. Finālā šonakt spēkojās ar pirmajiem diviem numuriem izliktās tenisistes - ķīniete Cjiņveņa Džena pārspēja čehieti Karolīnu Muhovu.

# Ķīnas labākā tenisiste Cjiņveņa Džena (#7) ar 6:4, 4:6 un 6:2 pieveica Čehijas ceturto raketi Karolīnu Muhovu (#35), izcīnot karjeras trešo WTA titulu.

Pēc otrā seta čehiete nomainīja tērpu (no violeta uz melnu) un trešā seta sākumā zaudēja trijos geimos pēc kārtas. Muhova ļoti vēlējās tikt pie karjeras otrā WTA titula un iespaidīgi salauza ķīnietes servi (2:3), tomēr atlikušajos geimos uzvarēja Džena.

Fināla uzvarētāja bija pārāka punktos pēc pirmās serves (62% pret 58), punktos pēc otrās serves (49% pret 37), summārajos punktos (100:88) un breikbumbās - 7/19 pret 5/8. Eisu un dubultkļūdu attiecība: 6-3 pret 2-4. Tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecība: 28-33 pret 24-43.

WTA tūrē tiek ierobežotas "top 30" spēlētāju iespējas spēlēt 250 punktu turnīros. Džena šeit triumfēja pērn, līdz ar to kā čempionei viņai ir tiesības startēt arī šogad. Ķīniete gan neplānoja piedalīties, tomēr pēc Vimbldonas čempionāta mainīja plānus un izlēma aizstāvēt Palermo titulu.

Čehiete pērn ieņēma astoto vietu pasaules rangā, bet "US Open" gūtā rokas savainojuma dēļ zaudēja pozīcijas.

Turnīra pirmajās trijās spēlēs Muhova figurēja ar apsaitētu augšstilbu, taču pusfinālā un finālā iztika bez.

Palermo vicečempionei pienākas 163 punkti rangam un 18 110 eiro naudas balva, savukārt čempione nopelnīja 250 punktus un 30 650 eiro.

Jaunākajā pasaules rangā 21 gadīgā ķīniete paliks septītajā pozīcijā, bet 27 gadīgā čehiete pacelsies uz 29. pozīciju.


# Budapeštas "WTA 250" turnīrā svētdien triumfēja 20 gadīgā Diāna Šnaidere (#28), kura izcīnīja trešo nozīmīgo titulu.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com