Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Švjonteka salauž Pegulu un iesoļo Sandjego "WTA 500" finālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Švjonteka salauž Pegulu un iesoļo Sandjego "WTA 500" finālā
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

Šonedēļ tiek aizvadīti divi sieviešu tenisa turnīri uz cietā seguma. Planētas pirmais numurs Iga Švjonteka šonakt uzvarēja Džesiku Pegulu un iekļuva Sandjego "WTA 500" finālā. Rumānijas "WTA 250" finālā spēlēs Džasmīna Paolīni un Anna Bļinkova.

Sandjego "WTA 500"

# Pasaules ranga līdere Iga Švjonteka (Polija) pusfinālā spēkojās ar ASV pirmo raketi Džesiku Pegulu (WTA 6.).

Mača sestajā geimā Švjonteka ar neatvairāmu sitienu salauza Pegulas servi - 4:2. Amerikāniete nopelnīja uzreiz divas breika iespējas, bet tad poliete izsita autā - 4:3. Pegula atspēlēja divas breikbumbas un uzvarēja arī nākamajās divās epizodēs - 4:4. Švjonteka iesita tīklā (breikbumba) un pieļāva dubultkļūdu (4:5). Pegula iesita tīklā (breikbumba) un uzvarēja nākamajās trijās izspēlēs. Pirmajā setā 4:6.

Švjonteka uz dažām minūtēm pameta laukumu, bet tikmēr sāka smidzināt. Galvenā tiesnese savāca polietes atstātas mantas vienkopus un piesedza ar lietussargu. Planētas līdere atgriezās, un galvenā tiesnese ar dvieli slaucīja saslapināto laukuma uzrakstu "San Diego". Smidzināšana ļoti ātri beidzās, un spēle varēja turpināties. Tenisistes devās spēlēt, bet tūlīt pat sāka līt stiprāk un tādējādi tika izsludināts pārtraukums.

→ → Otrā seta otrajā geimā Švjonteka uzvarēja visās epizodēs pie Pegulas serves - 2:0. Ranga līdere vēlreiz salauza oponentes sevi, finišējot ar neatvairāmu sitienu - 6:2.

→ → → Izšķirošā seta piektajā geimā Švjonteka pieļāva trīs nepiespiestās kļūdas (15-40), izglābās, vēlreiz netrāpīja (breikbumba) un galu galā panāca 3:2. Poliete uzvarēja nākamajās trijās izspēlēs un izmantoja otro breikbumbu, triumfējot ilgā izspēlē - 4:2. Tāpat kā iepriekšējā setā, Švjonteka finišēja ar uzvaru pie oponentes serves - 6:2.

# Šis ir priekšpēdējais turnīrs cīņā par tikšanu uz WTA finālsacensībām, kas novembra sākumā risināsies Teksasas pilsētā Fortvērtā. Septiņas dalībnieces gandrīz jau ir noskaidrotas - oficiāli kvalificējušās Iga Švjonteka (Polija), Onsa Žabēra Tunisija) un Džesika Pegula (ASV), savukārt vairāk vai mazāk drošas var būt Koko Gofa (ASV), Karolīna Garsija (Francija), neitrālā Darja Kasatkina un neitrālā Arina Sabaļenka. Uz pēdējo ceļazīmi reālākās pretendentes ir neitrālā Veronika Kudermetova (WTA 12.) un grieķiete Marija Sakari (WTA 7.).

Daudzas tenisistes saglabā teorētisku cerību kvalificēties finālturnīram, tostarp pasaules 17. rakete Aļona Ostapenko (Latvija), kurai nākamnedēļ jāizcīna pirmā vieta Gvadalaharas "WTA 1000".

Sandjego pusfināli

#1 Iga Švjonteka (Polija) - #6 Džesika Pegula (ASV)4:6 6:2 6:2
#19 Daniela Kolinsa (ASV) - #77 Donna Vekiča (Horvātija)4:6 6:4 4:2 susp.

# Otrs pusfināls lietus dēļ vairākkārt tika pārtraukts un tiks pabeigts nākamajā dienā.

Rumānijas "WTA 250"

# Šajās sacensībās piedalās uz WTA finālturnīru nepretendējošas tenisistes, tādējādi tenisa līdzjutēju interese ir salīdzinoši maza. Tajā pašā laikā tas ir gada pēdējais nozīmīgais sieviešu tenisa turnīrs Eiropā, ja neskaita "Billie Jean King Cup" finālturnīru, kas 8.-13. novembrī risināsies Glāzgovā.

Sestdienas pusfināli

#138 Anna Bļinkova (neitrālā) - #48 Anastasija Potapova (neitrālā)5:7 6:4 6:4
#78 Džasmīna Paolīni (Itālija) - #59 Sjiju Vana (Ķīna)7:5 4:6 6:3

Izmantotie resursi:
San Diego - wtatennis.com
Romania - wtatennis.com