Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Džokovičs šogad varētu izlaist Deivisa kausu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs šogad varētu izlaist Deivisa kausu
Novaks Džokovičs
Foto: AP/Scanpix

Pasaules labākais tenisists Novaks Džokovičs atklājis, ka šogad diez vai pārstāvēs Serbiju Deivisa kausa izcīņā. Džokovičs sezonas kalendāru pakārtojis "Grand Slam" turnīriem un Londonas olimpiādei.

"Man ļoti žēl par to, ka nevarēšu spēlēt Deivisa kausā pret Zviedriju. Nevaru apsolīt, ka šogad vispār piedalīšos šajā turnīrā," teicis Džokovičs, kurš 2010. gadā ar Serbijas izlasi kļuva par Deivisa kausa ieguvēju.

Tieši uzvara Deivisa kausā kļuva par atspēriena punktu fantastiskajai 2011. gada sezonai, kurā Nole kļuva par ranga pirmo numuru un izcīnīja trīs no četriem "Grand Slam" tituliem.

Pats Novaks apzinās, ka vēlreiz ko tādu būs grūti sasniegt, tāpēc ieviesis izmaiņas savā 2012. gada grafikā. Izrādās, Džokovičs nav drošs, ka varēs spēlēt mājas turnīrā Belgradā, kurā pērn uzvarēja.

"Esmu dalībnieku sarakstā, taču visu noorganizēt būs grūti. Lai piedalītos šajā turnīrā, man būs jāveic radikālas izmaiņas dienas kārtībā," norādīja Džokovičs, atzīmējot, ka lēmuma pieņemšanā konsultēsies ar savu komandu.

Serbijas populārākais sportists šogad noskaņojies iet pēc "Grand Slam" jeb uzvarēt visos četros "major" turnīros. Pirmais – "Australian Open" – viņam jau ir, atlikuši vēl trīs – "French Open", Vimbldona un "US Open". Pēdējos divos viņš ieguva pērn, bet Parīzē pusfinālā Džokoviču apturēja Rodžers Federers.

"Protams, tas būs grūts uzdevums – uzvarēt "zelta slamu", taču ideja par to mani aizrauj. Tev visu laiku jābūt veiksmīgam un labā līmenī. Manā dzīvē viss ir iespējams. Arī olimpiāde šogad ir augstu manā prioritāšu sarakstā. Vienīgā atšķirība – gatavošos, lai pārstāvētu valsti, nevis tikai sevi. To ļoti gaidu," Džokovičs noskatījis arī Londonas kroni.

Pirms četriem gadiem Pekinā Džokovičs izcīnīja bronzas medaļu. Džokovičs pusfinālā zaudēja nākamajam čempionam Rafaelam Nadalam, bet spēlē par 3. vietu pieveica Džeimsu Bleiku.

Izmantotie resursi:
SI Tracking Blog – Tracking the MLB, NBA, NFL,...
Latest Sports Updates: Commonwealth Bank Series...