Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Mākslinieki izmēģina savus spēkus motosportā

Superkauss
Superkauss

Mākslinieki izmēģina savus spēkus motosportā
Skijorings; Piedāvājam jums foto ieskatu Latvijas skijoringa čempionāta 6. posma sacensībās, kas notika 21.02.2009. Ogres rajonā, Lēdmanes pagastā.

Foto: Ritvars Raits

To, ka trase tiešām ir sagatavota lieliski atzina Latvijā populāri cilvēki, tādi kā dejotāja Viola Abramova, dziedātāja Agnese Rakovska no mūzikas grupas „Triānas parks”, dziedātājs Marka no grupas „Double Faced Eels” un LTV 7 kanāla raidījuma „SeMS” vadītāji Ketija Dombrovska un Valters Frīdenbergs, kuri piedalījās raidījuma „SeMS” un „Superkauss” rīkotajās skijoringa sacensībās un sacentās ar Latvijas motokrosa jauniešiem un meitenēm.

Motokrosu šoreiz pārstāvēja tādi sportisti, kā Pauls Jonass, Tomass Šileika, Monta Dišlere-Kirilko un Sintija Verpakovska, kurus mēs šosezon redzēsim piedaloties „Superkauss” sacensībās. Sacensībās arī piedalījās Latvijas čempioni skijoringā Artis Rasmanis un Kārlis Sabulis, kuri parādīja savu lielisko meistarību un spēja piemēroties šo dalībnieku līmenim, lai tie veiksmīgu nokļūtu līdz finišam.
Sacensības bija ļoti interesantas un visiem dalībniekiem patika. Sākumā dalībnieki veica iepazīšanās apli, kā arī centās saprast, ko nozīmē braukt skijoringā ar slēpēm. Uzreiz varēja pamanīt, ka neapšaubāms favorīts uz uzvaru savā braucienā būs Pauls Jonass, kas tiešām visiem klātesošajiem mūziķiem un sportistiem demonstrēja lieliskas iemaņas šajā sporta veidā, un lieliskā ātrumā veica vienu apli aiz otra kopā ar Kārli Sabuli.
Sacensības tika noorganizētas tā, ka pa vilcēju mūziķiem un dejotājiem bija Artis Rasmanis, bet motosportisti centās noturēties uz slēpēm aiz Kārļa Sabuļa. Šoreiz, kā starta elements tikai pielietots, ka slēpotājam ir jāpieslēpo pie striķa un tad braucējs ar slēpotāju devās trasē. Katram no dalībniekiem bija jāveic viens aplis. Visi sportisti, kuri sasniedza finišu ieguva vērtīgas balvas no „Superkauss”.
Kā pirmie trasē devās abi LTV7 raidījuma „SeMS” vadītāji Ketija Dombrovska un Valters Frīdenbergs. Pēc iesildīšanas apļa visiem klātesošajiem radās priekšstats, ka šo braucienu noteikti uzvarēs smaidīgā raidījuma vadītāja Ketija, kura iesildīšanas aplī uzrādīja labāku rezultātu, bet Valters, kā jau vīrietis, negribēja pieļaut, ka daiļā dzimuma pārstāve uzvar viņu un sīvā cīņā pēdējiem spēkiem turoties aiz Kārļa Sabuļa finišēja pirmais. Ketijai sanāca samierināties ar godpilno otro vietu, jo trasē gadījās neliels misēklis.
Izloze sacenties ar Paulu Jonasu krita dziedātājam Marka no grupas „Double Faced Eels”, kurš visu uztvēra ar lielu smaidu uz lūpām un lielisku humoru. Par sportisko rezultātu šeit būtu lieki ko minēt, bet noteikti jāatzīst, kā otro apli grupas „Double Faced Eels” pārstāvis aiz Arta Rasmaņa veica daudz ātrāk un finišā arī bija ļoti smaidīgs, un pat vēl spējīgs pajokot. Marka pēc finiša ar smaidu uz lūpām mums pastāstīja, ka viņš, kā pieredzējis slēpotājs, Paulam startā devis handikapu, ko diemžēl, trasē vairs nav izdevies atgūt, jo Pauls ir izrādījies tomēr ātrs braucējs. Un ka viņš ir sarakstījis dziesmiņu par superbaikiem un pavasarī redzēsim video klipu šai dziesmai.
Kā trešās trasē devās daiļā dzimuma pārstāves Agnese Rakovska no mūzikas grupas „Triānas parks” un kvadru braucēja Monta Dišlere – Kirilko. Abas meitenes iepriekš bija nodarbojušās ar snowbordu un tādēļ šis fakts sacensībai intrigu padarīja vēl lielāku. Starts padevās labāk Agnesei kopā ar Arti Rasmani, bet trasē diemžēl Agnese piedzīvoja kritienu, ko nadzīgi izmantoja Monta ar Kārli un aizsteidzās priekšā. Līderpozīciju viņiem izdevās noturēt līdz finišam. No malas varēja redzēt, ka Monta kā terminators cīnās ar sevi, cenšoties noturēties uz slēpēm. Pēc finiša Monta bija priecīga un atzina, ka trasē cīņa bijusi ļoti interesanta un ka šis pasākums ir bijis lielisks fiziskais treniņš. Agnese savukārt minēja, ka laikam konkurente bija speciāli uzbūvējusi to tramplīnu trasē uz kura viņa nokrita.
Visiem par pārsteigumu tika sarīkota vēl viena interesanta sacensība, kas šai pasākumā nebija plānota. Raidījuma „SeMS” vadītājs Valters Frīdenbergs pamēģināja izbraukt ar pieckārtējā PČ Arta Rasmaņa motociklu un parādīja diezgan labas iemaņas kā iesācējs. Tad tika piedāvāts Valteram sacensties trasē ar Latvijas čempionu 85ccm3 klasē motokrosā Kārli Sabuli, kam arī viņš labprāt piekrita. Protams, ka Kārlis necentās braukt uz pilnu jaudu, bet vairāk trasē demonstrēja nelielu šovu ar krosa motociklu un pārliecinoši uzvarēja, finišējot uz motocikla aizmugurēja riteņa. Savukārt, Valters arī startā nodemonstrēja lieliskas iemaņas un izmantojot Arta Rasmaņa motocikla jaudas priekšrocības pirmajā līkumā trasē devās kā pirmais. Kā atzina Valters pēc brauciena: „Mans viens no sapņiem ir piepildījies, pamēģināt izbraukt ar krosa motociklu un emocijas vienkārši ir lieliskas. Kas zina, varbūt arī mani kādreiz ieraudzīsiet piedaloties sacensībās ziemas motokrosā vai „Superkauss” sacensībās. Uz jautājumu, kā bija sacensties ar Latvijas čempionu motokrosā trasē? Viņš atbildēja: „Labi, ka Tu to man pateici pēc brauciena”.
Tad trasē devās mūsu daiļā dzimuma pārstāves - dejotāja Viola Abramova, kuru mēs labi pazīstam no šova „Dejo ar zvaigzni”, kurā Viola piedalījās ar spēkavīru Raivi Vidzi un mūsu kvadru braucēja un meiteņu komandas „The Weird Sisters” menedžere Sintija Verpakovska. Startā pieslēpošanā labāk padevās dejotājai Violai un viņa trasē kopā ar Arti devās pirmie. Kārlis kopā ar Sintiju centās konkurentus panākt startā uzreiz uzkurinot tempu, bet pirmajā līkumā Sintija piedzīvoja kritienu, un piedevām vēl pazaudēja slēpi, kā rezultātā konkurenti vairs nebija noķerami. Artis Rasmanis un Viola Abramova prasmīgi veica trasi un pārliecinoši finiša līniju sasniedza kā pirmie. Kā atzina Viola pēc finiša: Esmu ļoti priecīga, ka piedalījos „SeMS rīkotajā pasākumā un ka „Superkauss” to bija teicami noorganizējis. Nekad nevarēju iedomāties, ka braukt ar slēpēm aiz motocikla ir tik interesanti, bet arī atzīstu, ka dejot tomēr ir fiziski vieglāk. Sintija sasniedzot finišu arī izskatījās ļoti laimīga un jau pēc finiša kala plānus, ka varētu turpināt trenēties skijoringā uz slēpēm. Kā viņā atzina: Tas ir vienreizēja laba versija, kā trenēt fizisko sagatavotību, lai varētu vasarā ar kvadru braukt „Superkauss” sacensībās.
Pienāca šī pasākuma pēdējais brauciens, kur intriga bija ļoti liela, jo bija jautājums, vai „SeMS” vadītāja Ketija Dombrovska kopā ar Arti Rasmani spēs uzvarēt Kārli Sabuli un Tomasu Šileiku. Tomass pirms starta atzina, ka nekad nav braucis uz slēpēm un šī esot pirmā reize, bet bija gatavs uzvarēt savus pretiniekus. Starts labāk padodas Tomasam un kopā ar Kārli dodas trasē kā pirmie, bet arī konkurenti nepadodas ar lielu joni steidzas viņiem pakaļ. Varēja manīt, ka jau šajā braucienā ātrumi bija pieauguši. Tomass cīnījās, kā lauva, cenšoties noturēties aiz Kārļa, bet vienā no līkumiem radās misēklis un rezultātā kritiens. Protams, ka šo dāvanu izmanto viņu pretinieki, pieckārtējais pasaules čempions un „SeMS” vadītāja Ketija, aizsteidzas priekšā un veiksmīgi notur vadību līdz finišam. Artis piedevām vēl finišā nodemonstrē kādu no saviem trikiem uz motocikla. Šoreiz Tomasam nācās atzīt „SeMS” vadītājas uzvaru, bet Tomass finišā bija apņēmības pilns, ka nākošreiz obligāti uzvarēšot.
Raidījuma „SeMS” vadītājas Ketijas Dombrovskas komentārs:
Nu vienkārši lieliska diena, izdevās izcīnīt pirmo uzvaru skijoringā apsteidzot Latvijas vicečempionu motokrosā Tomasu Šileiku. Man noteikti jāsaka liels paldies Artim Rasmanim, jo tieši pateicoties viņa meistarībai man izdevās izcīnīt šo uzvaru. Esmu ļoti priecīga un paldies visiem, kuri šo foršo pasākumu noorganizēja.
Jāsaka, ka mūsu vadošie krosa un skijoringa meistari Kārlis Sabulis un Artis Rasmanis bija savu uzdevumu augstumos un kā īsti pieredzējuši sportisti centās saviem ne visai pieredzējušajiem komandas biedriem palīdzēt tikt vienmēr līdz finišam. Abi pasākuma beigās atzina, ka esot bijis ļoti labi noorganizēts pasākums motokrosa un skijoringa popularizēšanai Latvijā, ka pasākumā tiešām ir piedalījušies jauki un interesanti cilvēki no mākslinieku aprindām, ka liels paldies jāsaka raidījumam „SeMS” par šo brīnišķīgo iespēju piedalīties tajā.
Visi interesenti šo jautro pasākumu ar skijoringa elementiem, dziedātāju, dejotājas, raidījumu vadītāju un motosportistu komentāriem sākot no nākamās nedēļas varēs redzēt raidījumā „SeMS” un paši savām acīm pavērot, kā viņiem izdevās tikt galā ar uzdevumu braukt ar slēpēm aiz motocikla, kurus vadīja pieckārtējais pasaules čempions motokrosā blakusvāģiem un Latvijas čempions skijoringā Artis Rasmanis un Latvijas čempions motokrosā un skijoringā Kārlis Sabulis.
Vēlamies pateikt lielu paldies par šī pasākuma atbalstu veikalam motosports (www.motosports.lv), firma Vilders ( www.vilders.lv) un moto klubam „Elkšņi”.

  +4 [+] [-]

, 2010-01-27 14:41, pirms 15 gadiem
Mākslinieki? smiekli pašam nenāk autor?
Sētas luņi savākti tajā Semā utt

  +1 [+] [-]

, 2010-01-27 15:18, pirms 15 gadiem
Tripāns varēja pabraukt,viņš tak beidzis LSPA,ta jau kiškai jābūt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja