Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

"Battery Superkauss" finālā plosīsies dzelzs vīri

Andrejs Siliņš

"Battery Superkauss" finālā plosīsies dzelzs vīri
Battery Superkauss

Jau pēc piecām dienām mēs visi Kandavā redzēsim viesojamies "Battery Superkauss" lielās balvas izcīņas motokrosu viesulis, kurš šoreiz būs ar sevišķu nokrāsu, jo tas būs šīs sezonas pēdējais posms, kā arī norisināsies pilnīgi jaunizveidotā trasē, un šis fakts padara gaidāmo sacensību vēl intriģējošāku un interesantāku, jo daudzās klasēs individuālajā vērtējumā uzvarētājus mēs noskaidrosim tikai pēc aizvadītā fināla.

Vīri gaidāmajai kaujai gatavojas sevišķi nopietni, un kā atzīst paši sportisti, pat tie, kuriem vairs nav iespējams uzvarēt „Battery Superkauss” lielās balvas kopvērtējumā, ir gatavi trasē parādīt labāko sniegumu, lai palīdzētu savām komandām cīņā par galveno trofeju. Dāvis Līvs: Mans mērķis ir uzvarēt „Battery Superkauss” sacensību fināla posmu, kaut gan vairs nevaru uzvarēt šī seriāla kopvērtējumā, svarīgi ir sezonu noslēgt ar uzvaru un palīdzēt savai komandai gūt pēc iespējas vairāk punktus. Esmu pārliecinājies, ka šogad šo sacensību līmenis ir ļoti audzis un dalībnieku sastāvs ir kļuvis spēcīgāks, tāpēc uzvarēt būs ļoti grūti, bet tas nemaina manus plānus, un savu motokrosa sezonu vēlos noslēgt ar uzvaras garšu”.

Ar kādu sparu šogad cīnās vīri prestižajā MX Pro klasē, ir tiešām apbrīnas vērta, jo neskatoties pat uz smagām traumām vīri dodas trasē, lai priecētu šī šova skatītājus, un cīnītos par vērtīgajiem ieskaites punktiem. Šī brīža līderis šajā klasē ir neviens cits, kā dzelzs vīrs Lauris Freibergs, kurš neskatoties uz gūto traumu sezonas laikā, pat neskatoties uz tikko izoperētu plecu, jau pēc pāris dienām Kuldīgas posmā bija trasē, un ne tikai lēnām vizinājās, bet vienā no braucieniem pat izcīnīja uzvaru, tādejādi šokējot visus. Viņš arī saglabā reālas izredzes atkārtot panākumu un izcīnīt uzvaru kopvērtējumā arī otrajā „Battery Superkauss” sezonā.

Šogad Laurim, kā atzītam šī seriāla favorītam, tik viegli punktus gūt vairāk neizdotas, jo konkurence MX Pro klasē ir ļoti augusi, un salīdzinoši ar pagājušo sezonu, uzvaras viņš ir izcīnījās tikai trijos no aizvadītajiem 15 braucieniem, bet uzrādītā stabilitāte punktu gūšanā, ne mazāk kā 109 punkti posmā, atļauj sportistam atrasties līdera pozīcijā kopvērtējumā, apsteidzot savu sīvāko konkurentu Niku Apfelbaumu no „Sumata MX” komandas par 9 punktiem. Šogad viņa sīvākajam konkurentam no Ventspils, padevās ļoti labs starts sezonas sākumā, un pēc aizvadītajiem diviem posmiem bija izvirzījies par līderi „Battery Superkauss” kopvērtējuma tabulā, tomēr sportists īsi pirms Dobeles posma guva nepatīkamu rokas traumu Igaunijā, un tā iemesla dēļ šajā posmā nespēja parādīt savu sniegumu, un nācās samierināties ar grūti izcīnītiem 100 punktiem, kas ļāva galvenajam sāncensim jūtami atrauties no viņa.

Nākamajā posmā Nikam izdevās pietuvoties kopvērtējuma līderim Laurim Freibergam līdz sešiem punktiem, jo tika izcīnītas teicamas divas uzvaras braucienos un viena otrā vieta, bet pēdējais posms Saldū, „MX Sumata” sportistam nebija tik veiksmīgs, un atstarpe palielinājās vēl pa trim punktiem par labu konkurentam. Noteikti vajag atzīmēt, ka Niks Apfelbaums ir izcīnījis visvairāk uzvaras braucienos, kopumā tas viņam ir izdevies septiņas reizes, un ja abi līderi finišēs ar vienādu punktu skaitu, tad par uzvarētāju kļūs Ventspils sportists no „Sumata MX”. Ļoti stabilu sniegumu šajā sezonā rāda „MX Rodeo Racing Team” komandas sportists Toms Macuks, kurš pateicoties savai stabilitātei gūstot vidēji katrā posmā 106 punktus, šobrīd kopvērtējuma tabulā atrodas trešajā vietā, un ar izcīnītiem 532 punktiem, un saglabā reālas iespējas šo pozīciju noturēt.

Kā pa celmiem šī sezona padevās vienam no „Motosports – Elksņi Racing Team” komandas līderiem Augustam Justam, kurš iedzīvojās šajās sacensībās gan traumās, gan piedzīvoja iespaidīgus kritienus, gan sacensībās piedalījās ar augstu temperatūru, kā rezultātā sportists ar izcīnītiem 510 punktiem ieņem ceturto vietu. Vērojot turnīra tabulu šajā klasē pēdējā posmā ir gaidāmi arī interesanti dueļi, kur sportisti vairs nesaglabā iespējas cīnīties par TOP 5 vietām, bet noteikti savstarpēji centīsies noskaidrot, kurš no viņiem spēs izcīnīt augstāku vietu kopvērtējumā, tāpēc noteikti trasē iesaku pavērot leģionāra Vitautas Bučas un Ģirta Dombrovska savstarpējo cīņu, jo viņus šķir tagad tikai 2 punkti kopvērtējuma tabulā, kā arī jaunā talanta Roberta Justa un vecmeistara Ingusa Bērziņa savstarpējo mikro maču, jo šiem abiem sportistiem ir absolūti vienāds punktu skaits kopvērtējumā.

Pie visas augstāk minētā vajag atzīmēt, ka šajā klasē noteikti dalību ņems PČ līmeņa sportists Jevgēnijs Bobriševs, kurš ieradīsies Latvijā ar vienīgu mērķi, lai izcīnītu uzvaru, Latvijas izlases dalībnieks Pasaules Nācijās Ivo Šteibnbergs, kam nav izdevies līdz šim parādīt savu labāko sniegumu, un noteikti vēlēsies reabilitēties par to, „AP Motokurzeme” līderis Dāvis Līvs, „Tolmets Racing Team” līderis Kaspars Kraulis, „MX Ādaži motosports” līderi Leons Kozlovskis un Rolands Baldiņš, kā arī vietējais matadors Mārtiņš Aleksandrovičš. Pēdējos posmos ar vien labāku sniegumu rāda pagājušās sezonas fināla Karaļa titula īpašnieks Gundars Gaušis, tā kā arī par šo sportistu nevajadzētu aizmirst, kā pretendentu cīņā par TOP 5 vietām. Vēl jau noteikti varētu arī parādīties kāds melnais zirdziņš, ko komandas vēlēsies parādīt saviem konkurentiem tikai sacensību dienas priekšvakarā.

MX7+ klasē nepārspējams šosezon ir neviens cits, kā „AP Motokurzeme” jaunais un ļoti talantīgais sportists Pauls Jonass. Šosezon nevienam citam sportistam nav izdevies uzvarēt šo Kurzemes puiku, kurš PČ junioriem 85 ccm3 klasē izcīnīja 4. vietu. Šo sportistu mēs arī redzam startējam vienmēr prestižajā MX Pro klasē, un tur viņš arī lielajiem vīriem ceļu negriež. Galvenā cīņa šobrīd norisinās par otro un trešo vietu, kur spraigi cīnās „Motosports – Elkšni Racing Team” komandas pārstāvis Tomass Šileika un „VV Moto Racing Team” komandas sportists Uldis Spulle. Šobrīd Tomasam pēdējos posmos ir izdevies uzrādīt teicamus rezultātus, kā rezultātā ir noķēris sīvāko konkurentu, un to apsteidzis par 7 punktiem. Noteikti šajās klasē interesanti būs pavērot, ko savā mājas trasē spēs parādīt Rihards Bārenis, un vai mājas sienas, sava trase un skaistās Kandavas meitenes būs pietiekams stimuls, lai noķertu savu sīvāko konkurentu kopvērtējumā Kristeru Drevinski, no kura šobrīd atpaliek par 15 punktiem. Ja sportistam izdosies sadeldēt šo punktu starpību, tad sezonu izdosies noslēgt augstajā 4. vietā kopvērtējumā.

Kvadri 14+ klasē, jau noteikti visi zina, kurš ir šā brīža līderis kopvērtējumā. Tas ir pagājušā gada čempions šajā klasē Edgars Meņģelis no „MX Rodeo Racing Team” komandas ar izcīnītiem 395 punktiem un 7 uzvarām braucienos. Pēdējos posmos līderi ir vajājušas neveiksmes un tehniskas kļūmes, kā rezultātā, viņa komandas biedrs Ralfs Renfelds ir pietuvojies savam kaujas biedram kopvērtējumā un jau atpaliek tikai par 6 punktiem. Par šī seriāla neveiksminieku mēs varētu uzskatīt Kristapu Smiltnieku, jo vienā no posmiem nācās samierināties ar nullītēm, bet šosezon ir acīm redzami progresējis, un neskatoties pat uz šo ķibeli ir jau izcīnījis 345 punktus, kas dot viņam godpilno 3.vietu. Tālu arī neatrodas 4. vietas īpašnieks Viktors Meļķis, un abus sportistus šķir tikai 9 punkti, tā kā arī šeit ir gaidāms interesants duelis. Interesanta cīņa ari ir sagaidāma par 8. vietu, 9.vietu un 10.vietu, kur sportisti ir sarindojušies ļoti blīvi, un tikai pēc fināla pēdējā brauciena uzzināsim, kuram no šiem trim, Kristam Afanasjevam, Mārcim Kārkliņam vai Artūram Skujam veiksme būs bijusi sabiedrotā, kas atnesusi 8. vietu kopvērtējumā.

Kvadri Pro savu lielo mājas darbu iepriekšējos posmos ir paveicis Imantas Tamaļunas, jo viņš šobrīd kopvērtējumā atrodas kā pārliecinošs līderis, izcīnot uzvaras trijos posmos un deviņos braucienos. Kopumā sportista kontā tagad ir 577 punkti. Viņam sīvu konkurenci cenšas vienmēr izrādīt „Saldus Motokluba” līderis Mikus Neško, bet piedzīvotā neveiksme Dobelē, kad sportists iekļuva iespaidīgā masu kritienā, liedz viņam šobrīd atrasties kopvērtējuma tabulā tuvāk, un viņš atpaliek no līdera par 51 punktu šobrīd, un vairāk Mikum ir jāsatraucas, lai viņu nenoķer trešās vietas īpašnieks Kaspars Meņģelis no „MX Rodeo Racing Team” komandas, jo viņus šķir tikai 10 punkti kopvērtējumā.

Kaspars šobrīd ir izcīnījis 516 punktus, un ceram, ka šosezon viņam izdosies kāpt uz goda pjedestāla arī kopvērtējumā , salīdzzinoši ar pagājušo sezonu, kad piedzīvotās neveiksmes pēdējā fināla posmā viņu atbīdīja uz ceturto vietu. Šajā klasē ļoti grūti prognozēt, kādi būs rezultāti pēc aizvadītā fināla, jo aizkulisēs no komandu nometnēm ir saņemta informācija, ka šajā posmā mēs redzēsim arī jaunus uzvārdus, kuri var nest būtiskas izmaiņas gan individuālajā, gan komandu kopvērtējumā. Vēl arī jāpiezīmē, ka kvadri Pro klases braucēji un Kvadri 14+ pēc aizvadītā pirmā finālbrauciena, katras klases 10 ātrākie sportisti startēs kopā, un arī šis fakts piedot papildu intrigu, un vēl jo mazāk ir iespējams prognozēt, ar ko šī cīņa noslēgsies.

MX30+ klasē, jeb kā dažkārt izsākās skatītāji trases malā, ka kaujā dodas „vecā gvarde”, turnīra tabulas galvgalis ir nedaudz izretojies, bet tas nemazina spriedzi par gaidāmo cīņu arī šajā klasē. Papildus tam, šīs klases vīriem kopā ar jaunākajiem puišiem no MX13+ būs vienreizēja iespēja pacīnīties arī šogad par fināla Karaļa titulu. Arī šajās abās klasēs visi sportisti pēc aizvadītā pirmā finālbrauciena nākamos divus aizvadīs kopā, kuram kvalificēsies 20 ātrākie no katras klases, kuri turpinās cīņu Superfinālā, bet pārējie B Finālā.

MX30+ klasē šī brīža līderis ir neviens cits, kā Ainārs Soks, kurš šosezon rāda atzīstamu sniegumu, un jau ir izcīnījis uzvaras vairāk kā 50% no visiem aizvadītajiem braucieniem.

Savukārt MX 13+ klasē par līderi lomā atrodas „ Motodroms Motocross Team” pārstāvis Andris Štendenbergs, kurš ir nedaudz atrāvis no sava sīvākā konkurenta Reiņa Čudarāna no „MX Ādaži motosports” komandas, un finālā mēs redzēsim, kuram no sportistiem veiksme būs sabiedrotā, kā arī vēlos atzīmēt, ka tieši šie divi vīri ir arī galvenie favorīti cīņā par „Battery Superkauss” Karaļa titulu.

Nedaudz vairāk, kā pēc 72 stundām, jau sāksies šī gada krāšņākā, dramatiskākā un sirdij aizraujošākā „Battery Superkauss” lielās balvas izcīņa, pēdējā posma finālbraucieni, kuros mēs visi noskaidrosim tās zvaigznes, tos varoņus un komandas, kuri šogad būs čempioni un varēs baudīt saldo šampanieti. Tas Jums noteikti ir jāredz, jo vīri cīņā dosies uz visu banku, nežēlojot ne sevi, ne pretinieku, savērpjot Kandavā īstu „Battery Superkauss” viesuli, kurš neatstās vienaldzīgu nevienu trases malā. Nenokavējiet, jo „Battery Superkauss” fināls jau norisināsies 19. septembrī, finālbraucienu sākums no plkst. 12.00. Tiekamies tur!

Informāciju sagatavoja
Agnis Skrebs
Battery Superkauss preses sekretārs

     [+] [-]

, 2010-09-15 10:39, pirms 14 gadiem
Kad Agnis iemācīsies, ka ir Apfelbaums nevis Afelbaums????