Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:16, Did:0, useCase: 3

UEFA kausa fināls - VSB tiešraidē

Andrejs Siliņš

UEFA kausa fināls - VSB tiešraidē
"Werder" futbolisti
Foto: AFP

20. maijā Turcijā Stambulas "Şükrü Saracoğlu" stadionā notiks UEFA kausa izcīņas finālspēle, kurā tiksies Doņeckas "Shakhtar" un Brēmenes "Werder". Viasat Sport Baltic (VSB) tiešraide sāksies pulksten 21:30. Spēli komentēs Anatolijs Kreipāns un Ilvars Koscinkevičs.

Savukārt nedēļas nogalē F1 komandas un piloti startēs Monako, kur notiks čempionāta sestais posms. Tieši Monako posms ar trasi pilsētas centrā tiek uzskatīts par vienu no pasaules prestižākajiem autosporta notikumiem.

Futbols

Arī šogad UEFA kausa finālspēle dod iespēju savus vārdus Eiropas futbola vēsturē ierakstīt jauniem klubiem. Pērn Sanktpēterburgas Zenit ar 2:0 uzvarēja Rangers.

Pusfinālā savā starpā tikās divas Ukrainas un Vācijas komandas. Doņeckas klubs atbildes spēlē pret Kijevas Dinamo uzvaru izcīnīja tikai mača pamatlaika pirmspēdējā minūtē, kad precīzs sitiens padevās 23 gadus vecajam brazīliešu pussargam Ilsiņjo. Divu spēļu summā pašreizējie Ukrainas čempioni bija pārāki ar 3:2, līdz ar to Shakhtar uzvarējusi līdz šim nozīmīgāko spēli komandas vēsturē. Jāatgādina, ka Shakhtar kļuvusi par pirmo Ukrainas komandu, kas cīnīsies fināla mačā kopš 1986. gada, kad par kausu cīnījās Dinamo komanda.

Otrajā pusfināla pārī Brēmenes Werder un Hamburger SV duelis divu spēļu summā noslēdzās neizšķirti – 3:3, bet, pateicoties viesos vairāk gūtajiem vārtiem, finālā iekļuva brēmenieši. Papildus UEFA kausa izcīņai Brēmenes komanda gatavojas vēl kādam nozīmīgam mačam – 30. maijā Werder tiksies ar Leverkusen Bayer Vācijas futbola kausa izcīņā.

UEFA kausa fināls notiks Stambulā, Şükrü Saracoğlu stadionā, kurā ir vietas gandrīz 60 000 līdzjutējiem. Šis ir pēdējais gads, kad mačiem tiek dots UEFA kausa nosaukums. Sākot ar 2009.-2010. gada sezonu turnīra nosaukums būs UEFA Eiropas līga.

Sestdien VSB futbola līdzjutējiem tiešraidē piedāvā arī Vācijas Bundeslīgas šīs sezonas priekšpēdējo kārtu un Francijas līgas spēli.

Werder, kuri Bundeslīgā šosezon pagaidām atrodas 10.vietā, viesos tiksies ar čempionāta līderiem Wolfsburg komandu, kurai katra uzvara ir zelta vērtē un tuvākajiem sekotājiem Minhenes Bayern zaudējot kaut punktu, jau šajā kārtā Wolfsburg var kļūt par Vācijas čempioniem! Vai Werder spēs atgūties pēc trešdienas UEFA kausa fināla Stambulā?

Francijas līgā Bordeaux ir pirmajā vietā un cīnās par čempionu titulu trīs kārtas pirms čempionāta beigām.

• Trešdiena, 20. maijs, pulksten 21:30, UEFA fināls, Doņeckas Shakhtar un Brēmenes Werder;
• Sestdiena, 23. maijs, pulksten 16:25, Bundeslīga, Wolfsburg – Werder Bremen;
• Sestdiena, 23.maijs, pulksten 21:55, Francijas līga, Bordeaux – Monaco.

F1

Pēdējos divus gadus Monako kā uzvarētāji pametuši McLaren - Mercedes piloti. Pērn triumfēja brits Luiss Hamiltons, bet vēl gadu iepriekš - Fernando Alonso. Šosezon līdz šim brīdim F1 čempionātā figurē citi vārdi.

Kopvērtējuma līderis ar 41 punktu ir Džensons Batons no Brawn - Mercedes, kuram seko komandas biedrs Rubenss Baričello ar 27 punktiem. Par četriem punktiem mazāk un godpilnajā trešajā vietā ir Sebastians Fetels no Red Bull. Kā jau ierasts, aizraujošajiem notikumiem F1 čempionātā, līdzi palīdzēs sekot Aldis Putniņš, Jānis Heinsbergs un Jānis Janševics.

• Ceturtdiena, 21. maijs, pulksten 11:00, F1, Monako, 1. treniņš.
• Ceturtdiena, 21. maijs, pulksten 15:00, F1, Monako, 2. treniņš.
• Sestdiena, 23. maijs, pulksten 12:00, F1, Monako, 3. treniņš.
• Sestdiena, 23. maijs, pulksten, 15:00, F1, Monako, kvalifikācija.

Vairāk:
viasatsport.lv

     [+] [-]

, 2009-05-18 18:46, pirms 15 gadiem
Bljeeee....ko var lobeet to VSB....murgs a ne kianaals...... viss ko vinji sonedeelj raada ir 3 futbola speeles un kaut kaadu autobrauksanu......Speeciigi.....

     [+] [-]

, 2009-05-18 19:09, pirms 15 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Bljeeee....ko var lobeet to VSB....murgs a ne kianaals...... viss ko vinji sonedeelj raada ir 3 futbola speeles un kaut kaadu autobrauksanu......Speeciigi.....
labak palasi baltkom reklamas, tas visapr reklame to kas citos kantoros ar ir

     [+] [-]

, 2009-05-18 19:30, pirms 15 gadiem
Paldies BALTCOM ka labākais sporta kanāls man nav pieejams. VSB ir lielisks bet BALTCOM uzskata ka tas nav vajadzīgs.

  +1 [+] [-]

, 2009-05-18 23:12, pirms 15 gadiem
Sita spele obligati jaskatas bus baigi interesanti.