Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:861, Did:0, useCase: 3

Kad ar Šmeihelu nav par ko parunāt...

Kad ar Šmeihelu nav par ko parunāt...
Izcilais vārtsargs Peters Šmeihels EURO 2012 finālturnīrā būs gan skatītājs, gan alus darītavas "Carlsberg" vēstnesis jeb, vienkārši runājot, reklāmas seja. Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā Kopenhāgenā vairākiem desmitiem žurnālistu no visas Eiropas bija iespēja aci pret aci satikties un aprunāties ar Dānijas futbola leģendu Peteru Šmeihelu. Izrādās, ļoti runīgs vīrs, turklāt apveltīts ar labu humoru izjūtu. Vien žēl, ka nebija par ko ar viņu parunāt...

Mēdz teikt, ka žurnālistam allaž jābūt kādam jautājumam, lai ar ko arī viņam nebūtu jārunā. Protams, arī man, satiekot Dānijas futbola valstsvienības rekordistu Šmeihelu, kurš izlasē aizvadījis visvairāk spēļu, jautājumu bija vairāk nekā atvēlētais laiks to uzdošanai. Taču atšķirībā no lielas daļas kolēģu, kuri nāca no malu malām - Vācijas, Anglijas, Ukrainas, Polijas, Krievijas, Rumānijas, Bulgārijas un citām valstīm, man bija grūti sarunu "personificēt", jo mums uz Eiropas un Pasaules futbola skatuves nav bijuši nedz tik spilgti panākumi, nedz arī zvaigznes, kuras par tiem rūpējas.

Protams, ka, cenšoties sarunā iepīt arī Latvijas futbola vārdu, nevarēju nepavaicāt par Dānijas izlases negaidīto klupienu pirms 20 gadiem Rīgā (0:0), jo tas taču notika tūlīt pēc viņu triumfa 1992. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Kas mums tobrīd bija panākums, viņiem - izgāšanās. Bet ar to arī sarunas "lokalizēšana" bija galā. Tikmēr vācieši atcerējās kopīgo 1992. gada finālu, angļi atsauca atmiņā spilgto Šmeihela karjeru "Manchester United", bulgāri lepojās, ka Dimitars Berbatovs vienus no saviem pirmajiem vārtiem izlasē guva, tieši pārspējot Šmeihelu, poļi varēja runāt kaut vai par Petera tēvu, kurš ir polis... Pat lietuviešiem vieglāk raisījās valoda, jo Dānijas flagmaņa "Brondby" galvenais treneris ir Aurelijus Skarbaļus.

Acīmredzot tādas valstis kā Latvija futbola vēsturi nevar uzrakstīt vienā dienā, mēnesī vai gadā. Tam nepieciešamas desmitgades vai pat simtgades.

Taču to, ka Šmeihels ir runīgs vīrs, es tomēr izmantoju. Pieskārāmies daudziem svarīgiem viņa dzīves pieturas punktiem - triumfs Eiropas čempionātā, uzvara UEFA Čempionu līgā. Runājām arī par privāto dzīvi un to, kā tā "sadzīvojusi" ar profesionāļa karjeru. Viena otra atziņa ir diezgan skaudra, bet par to visu lielajā intervijā otrdien "Sporta Avīzē".

  -4 [+] [-]

, 2012-03-06 09:04, pirms 13 gadiem
Maksas Attaisnošanās raksts par to cik slikts žurnālists ir I.Koscinkevičs un cik slikta būs intervija.

  +3 [+] [-]

, 2012-03-06 09:13, pirms 13 gadiem
kikarins rakstīja: Maksas Attaisnošanās raksts par to cik slikts žurnālists ir I.Koscinkevičs un cik slikta būs intervija.
Tu nu gan esi rupeklis...

  +5 [+] [-]

, 2012-03-06 09:30, pirms 13 gadiem
Tiešām? Par šito ir japiķo? Bļin, ja nebūtu man tas abonements, es tagad uguņus spļautu...

     [+] [-]

, 2012-03-06 11:34, pirms 13 gadiem
Izlasīju jau interviju žurnālā. Bija ļoti interesanta

  +1 [+] [-]

, 2012-03-06 13:35, pirms 13 gadiem
ReinX rakstīja: Tiešām? Par šito ir japiķo? Bļin, ja nebūtu man tas abonements, es tagad uguņus spļautu...
Tiešām, ne, būtu vismaz ievadvārdos pieminējis, ka būs intervija avīzē !

  -1 [+] [-]

, 2012-03-07 00:58, pirms 13 gadiem
Ha, tiesam, maksas raksts, tuk,tuk.