Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

Autors: Armands Podāns

26. februāris

26. februāris
Deivids Dženkinss

2006 Turīnā svinīgi slēdz XX ziemas olimpiskās spēles, kurās neatkarīgā Latvija izcīnīja savu pirmo medaļu - trešā vieta tika kamaniņu braucējam Mārtiņam Rubenim. Mūsu kamaniņnieks pēdējā braucienā uzrādīja labāko laiku, un ar to pietika, lai kāptu uz pjedestāla. Ātrāki četru braucienu summā izrādījās tikai Armīns Cīgelers un Alberts Demčenko.
1993 FIDE atņem pasaules čempiona titulu Garijam Kasparovam. Tam par iemeslu kalpo Kasparova izveidotā Profesionālā Šaha asociācija. Pēc divarpus gadiem Kasparovs, pieveicot Višvanatanu Anandu, iegūs pasaules čempiona titulu PCA versijā.
1987 Vašingtonas "Wizards" basketbolisti uzstāda NBA rekordu, mačā pret Indianas "Pacers" bloķējot 20 metienus. Šobrīd līgas rekords ir 23 bloķēti metieni, un to 2001. gadā spēlē pret Atlantas „Hawks” paveica Toronto „Raptors” basketbolisti.
1981 Notiek tābrīža noraidījumiem bagātākā NHL spēle. "Bruins" un "North Stars" hokejisti kopā tiek sodīti 84 reizes (406 minūtes). Minesotas vienība Bostonā nebija izcīnījusi nevienu uzvaru 34 pēdējās spēles (27 zaudējumi), un laukumā devās apņēmības pilna lauzt šo tradīciju. Taču savdabīgā veidā. Jau spēles septītajā sekundē notika pirmais kautiņš, kam sekoja nākamais, tad vēl viens, un tā bez sava gala. Pirmais periods ilga stundu un 31 minūti (ieskaitot 20 spēles minūtes), arbitrs hokejistus sodīja 67 reizes (341 minūte), bet 12 spēlētāji (septiņi no „North Stars”, pieci – „Bruins”) tika aizsūtīti uz ģērbtuvēm. Palikušas bez galvenajiem dūres varoņiem, komandas vēlāk uzspēlēja arī hokeju, bet „North Stars” tā arī neizdevās izvairīties no 28. zaudējuma „Boston Garden” arēnā (1:5). Šo „North Stars” un ”Bruins” rekordu 2004. gadā par 13 soda minūtēm pārspēs „Senators” un „Flyers”.
1960 1956. gada Kortīnas d’Ampeco ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā vīriešiem zelta medaļu izcīnīja amerikānis Heijess Dženkinss, bet pēc četriem gadiem Skvovelijā tieši sava brāļa panākumu atkārto Deivids Dženkinss. Pēc obligātās programmas viņš bija otrais, taču izvēles programmu noslido vislabāk. Deivids sekoja brāļa pēdās arī pasaules čempionātā – Heijess šajās sacensībās pie zelta medaļām tika četras reizes pēc kārtas līdz 1956. gadam, savukārt Deivids to spēja trīs reizes pēc kārtas, sākot ar 1957. gadu.