Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

25. marts

25. marts
Kriss Hojs

2010 Kopenhāgenā pasaules čempionātā riteņbraukšanā trekā keringā zelta medaļu izcīna Kriss Hojs no Lielbritānijas. Šī skotu sportistam ir desmitā pasaules čempionātu augstākā godalga. 2012. gadā viņš beigs karjeru ar 11 pasaules čempionāta zelta medaļām un sešām olimpiskajām uzvarām (kļūstot par visu laiku veiksmīgāko britu olimpieti).
1995 Maiku Taisonu izlaiž no cietuma, kur viņš pavadīja trīs gadus (par izvarošanu piespriesto sešu gadu vietā). Par islāmticīgo kļuvušajam Taisonam pirmā vieta, ko viņš apmeklē pēc iznākšanas no tuptūža, ir mošeja, kurā Maiks lūdzas blakus Muhamedam Alī.
1982 Veins Greckis kļūst par pirmo NHL spēlētāju, kurš vienā sezonā sakrājis 200 rezultativitātes punktus. Kopumā sezonu Greckis noslēdza ar 212 punktiem un 92 gūtiem vārtiem. Viņš pie vārtu guvuma tika 44 no 80 „Oilers” spēlēm, bet desmit mačos guva trīs un vairāk vārtus. Greckis joprojām ir vienīgais NHL hokejists, kurš sezonā sakrājis 200 un vairāk punktu, turklāt to paveicis četras reizes!
1979 Maģiskais Džonsons un viņa pārstāvētā Mičiganas universitātes komanda „Spartans” cīņā par NCAA titulu ar 75:64 pārspēj Indianas universitātes „Sycamores” ar Leriju Bērdu priekšgalā. Maģiskais pretinieku grozā samet 24 punktus un tiek atzīts par vērtīgāko spēlētāju, Indiānas komandā Bērdam tik labi neiet - 21 metiens no spēles, trāpīti tikai septiņi, vēl arī 5 no 8 sodiņiem, un sakrāti 19 punkti. 1978. gada NBA draftā Bostonas „Celtics” ar sesto numuru paņems Bērdu, bet 1979. gadā Losandželosas „Lakers” ar pirmo numuru – Džonsonu. Abi sāks lielisku NBA karjeru.
1962 Bobijs Hals kļūst par trešo NHL spēlētāju, kurš vienā sezonā guvis 50 vārtus. Tas notiek „Madison Square Garden” arēnā sezonas pēdējā spēlē, kurā Ņujorkas „Rangers” uzņem Čikāgas „Blackhawks”. „Rangers” šajā mačā uzvarēja ar 4:1, bet čikāgiešiem vienīgo panākumu (mača piektajā minūtē pārspējot Gampu Vorsliju) guva kluba kreisās malas uzbrucējs Hals. Pirms Hala 50 vārtus sezonā spēja gūt Moriss Rišārs un Bernijs Žofrions. Drīz pēc Hala precīzā metiena izcēlās arī „Rangers” uzbrucējs Endijs Batgeits, kurš tāpat kā Hals tika pie 84. rezultativitātes punkta čempionātā. Taču viņam bija nepieciešams vēl viens rezultativitātes punkts, lai izrautu no Hala rokām Ārta Rosa balvu. Abi hokejisti daudz laika pavadīja laukumā, taču neviens no viņiem pie punktiem vairs netika, un balva pienācās Halam, kurš bija guvis vairāk vārtu (50 pret 28). Tieši pēc 10 gadiem šajā pašā dienā Hals kļūs otro NHL spēlētāju, kas karjerā guvis 600 vārtus. Tas notiks „Blackhawks” mačā pret Bostonas „Bruins” (5:5). Divas minūtes un 26 sekundes pirms spēles beigām viņš ar metienu vārtu augšējā stūrī pārspēs Geriju Čīversu, panākot izlīdzinājumu.
1958 Šugers Rejs Leonards kļūst par pirmo pasaules čempionu boksā profesionāļiem, kurš pie titula ticis piecas reizes. Gandrīz 37 gadus vecais Robinsons iepriekšējā gadā zaudēja titulu Karmenam Bazīlio, un šis bija revanša mačs. Augumā garākais Robinsons piektajā raundā ar aperkotu traumēja sāncenša aci, un tas, ka Bazīlio noturējās līdz cīņas beigām, bija liels pārsteigums. Robinsonam šī bija pēdējā uzvara viņa garajā un ļoti veiksmīgajā profesionālā boksera karjerā.
1916 Sievietēm atļauj apmeklēt boksa mačus. Džess Vilards un Frenks Morans pirmo dāmu klātbūtnē desmit raundos uzvarētāju nespēj noskaidrot.
1876 Notiek pirmais fiksētais rekorda uzstādīšanas brauciens ar divriteni. Frenks Dodss, braucot ap Kembridžas universitāti, stundas laikā veic 15,85 jūdzes (25 508 metrus).