Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

15. maijs

15. maijs
Elio de Andželiss

2004 "Arsenal" klubs uzstāda Anglijas futbola premjerlīgas rekordu, iegūstot titulu bez neviena zaudējuma. Arsēna Vengera vadītais "Arsenal" 38 mačos izcīnīja 90 punktus (26 uzvaras, 12 neizšķirti), par 11 punktiem apsteidzot "Chelsea".
2002 Madrides "Real" ar Zinedinu Zidānu, Raulu, Luišu Figu, Roberto Karlosu sastāvā UEFA Čempionu līgas finālā Glāzgovas "Hampden Park" arēnā 52 000 skatītāju klātbūtnē ar 2:1 pieveic Lēverkūzenes "Bayer". Madridiešiem šis ir trešais Čempionu līgas fināls piecu sezonu laikā un trešā izcīnītā uzvara.
1986 Slimnīcā no saindēšanās ar dūmiem mirst itāliešu F1 pilots Elio de Andželiss, kura rēķinā ir divas uzvaras 108 startos pasaules čempionāta posmos. De Andželisa „Brabham” avarēja dienu iepriekš izmēģinājuma braucienā Pola Rikāra trasē Francijā. Formulai nolūza priekšējais antispārns, tā zaudēja vadību un pārlidoja pāri trasi norobežojošajai betona apmalei. Mašīna aizdegās. Kamēr piesteidzās trases uzraugu, kuru avārijas vietā nebija, de Andželiss, kurš negadījumā bija lauzis atslēgas kaulu, taču šis savainojums dzīvību neapdraudēja, jau bija pietiekami saelpojies tvana gāzi. Medicīnas helikopters ieradās tikai pēc pusstundas.
1970 Īstenotās aparteīda politikas dēļ DĀR aizliedz piedalīties 1972. gada Minhenes olimpiskajās spēlēs. 1964. gadā DĀR sportistiem pēc Āfrikas un sociālistiskā bloka valstu protestiem neļāva startēt Tokijas olimpiādē, un tagad IOC aizliegumu atjaunoja.
1963 "Tottenham" kļūst par pirmo Anglijas futbola klubu, kas ieguvis kādu no Eirokausiem. Roterdamā "Tottenham" UEFA Kausu ieguvēju kausa izcīņas finālā ar 5:1 sagrauj Madrides "Atletico". Pa diviem vārtiem angļu labā gūst Džimijs Grīvzs un Terijs Daisons.
1935 Finišē pirmais "Vuelta de Espana" velobrauciens, kurā pēc veiktiem 14 posmiem (3425 km) uzvar beļģietis Gustavs Delors. Finišā Delors par 13 ar pusi minūtēm apsteidz otrās vietas ieguvēju Mariano Kanjardo no Spānijas. Sacensībās piedalījās tikai 50 sportisti, 32 no kuriem bija spānieši. Finišu sasniedza 29 riteņbraucēji.
1929 Anglijas futbola izlase piedzīvo savu pirmo zaudējumu mačos ar pretiniekiem ārpus Britu salām. Angļi pārbaudes mačā Madridē ar 3:4 piekāpjas Spānijai, lai gan pirmajā puslaikā pēc diviem „West Bromwich” kluba uzbrucēja Džo Kārtera sitieniem bija ieguvuši 2:0 pārsvaru. Spānija izlīdzinājumu 3:3 panāca dažas minūtes pirms spēles beigām, bet vēl pēc brīža pamanījās gūt arī uzvaras vārtus...