Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

14. maijs

14. maijs
Fernando Alonso

2006 Fernando Alonso finišē pirmais F1 pasaules čempionāta Spānijas GP. Alonso ir pirmais spānietis, kurš triumfējis pašmāju posmā kopš 1913. gada, kad pašā pirmajā Spānijas GP, toreiz vēl startējot ar sērijveida mašīnām, nepārspēts palika Karloss de Salamanka. Alonso 2006. gadā aizstāvēja pasaules čempiona titulu.
1995 F1 pasaules čempionāta posmā Spānijā uzvar Mihaels Šūmahers, bet Naidžels Mansels ar ”McLaren” izstājas no sacensībām un vēlāk paziņo, ka ar šo formulu nav iespējams braukt, un pamet F1. Šīs ir viņa pēdējās F1 sacensības karjerā.
1977 "Liverpool" klubs kļūst par pirmo, kas izcīnījis desmit Anglijas čempionu titulus. To "Liverpool" nodrošina pateicoties 0:0 neizšķirtam pēdējā kārtā ar "West Ham". Par punktu atpaliek „Manchester United”.
1977 Monreālas „Canadiens” aizstāv Stenlija kausa ieguvēju titulu. Tāpat kā iepriekšējā gadā, arī šoreiz monreāliešiem finālsērijā pietiek ar četrām spēlēm, lai iegūtu trofeju. Par upuri kļūst Bostonas „Bruins”, ko „Canadiens” pārspēs arī nākamajā finālā, tiekot pie Stenlija kausa trešo (sekos arī ceturtā!) reizi pēc kārtas.
1975 Kijevas "Dynamo" kļūst par pirmo PSRS klubu, kas uzvarējis Eiropas Kausu ieguvēju kausa izcīņā futbolā. Finālmačā kijevieši, kurus tolaik pārstāvēja Blohins, Muntjans, Rudakovs, Koņkovs, Burjaks, finālā Bāzelē ar 3:0 pieveic ungāru "Ferencvaros".