Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

2. maijs

2. maijs
Deivids Kulthārds

2012 Spānijas futbola superkluba „Barcelona” zvaigzne Lionels Mesi valsts čempionāta spēlē pret „Malaga” (4:1) gūst trīs vārtus un labo 39 gadus veco Gerda Millera Eiropas rekordu. 1972./73. gada sezonā Millers, pārstāvot Minhenes „Bayern”, kluba sastāvā guva 67 vārtus, bet Mesi pēc šī „hat-trick” ir jau 68 vārtu guvumi. Sezonu Mesi noslēgs ar 73 precīziem sitieniem.
2000 F1 pilots Deivids Kulthārds izbēg no nāves, kad lidaparāts, veicot piespiedu nosēšanos Lionas lidostā, nogāžas un aizdegas. Privātā „Learjet” lidmašīna, kurā bez abiem pilotiem atradās Kulthārds, viņa draudzene modele Heidija Vinčeļska un F1 braucēja miesassargs, bija ceļā uz Nicu, kad lidaparāta dzinēja problēmu dēļ nācās Lionā veikt piespiedu nosēšanos. Tā nebija veiksmīga, pēc avārijas, kurā pilots un viņa palīgs gāja bojā, lidmašīna aizdegās, un 29 gadus vecais Kulthārds caur logu pats izkļuva no degošā vraka, palīdzot no tā pa logu tikt ārā arī draudzenei un miesassargam. Kulthārds tika sveikā ar viegliem miesas bojājumiem, un jau pēc pāris stundām pēc pirmās palīdzības saņemšanas viņu izrakstīja no Lionas slimnīcas.
1999 Skotijas baznīca piekrīt par divām stundām mainīt vakara meses laiku, lai ļautu draudzes locekļiem noskatīties svētdienas futbola spēles.
1999 Spāņu futbola tiesnesis Antonio Lopess Njeto Bilbao "Athletic" un Madrides "Atletico" spēlē parāda 16 dzeltenās kartītes, lai gan mačā tika fiksēti tikai 33 pārkāpumi. Lopess Njeto savā vienīgajā Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā (2002. gadā) Vācijas un Kamerūnas izlašu spēlē parādīja 16 dzeltenās (un divas sarkanās) kartītes, uzstādot sacensību rekordu, ko vēlāk atkārtoja krievu arbitrs Valentīns Ivanovs.
1999 Mihaels Šūmahers "Ferrari" komandai dāvā pirmo F1 Sanmarīno GP uzvaru Imolā 16 gadu laikā (1983. gadā to iespēja Patriks Tambejs). Šūmahers Sanmarīno GP paliks neapsteigts vēl sešas reizes.