Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:542, Did:0, useCase: 3

Pesimistisko scenāriju pārlapojot... Otrā spēle.

Pesimistisko scenāriju pārlapojot... Otrā spēle.
Foto: F64/Scanpix

Pirms olimpiskajām spēlēm gribēju parotaļāties ar Zilā kalna Martas regālijām un nolēmu uzrakstīt hokeja turnīra prognozi latviešu izpildījumā. Ar krievu maču jau tikām galā, tagad rindas kārtībā čehi.

Ar izcelto atzīmēts fakts.

19. februāris: Čehija un Latvija – 7:0 (patiesībā 5:2)

Spēli atkal sāka Masaļskis, pēc pirmajiem diviem zaudētajiem vārtiem, viņu nomaina Naumovs, bet trešo trešdaļu atkal sāk Edgars. Ja godīgi, tad pēc pirmajiem trīs zaudētajiem vārtiem patiešām prasījās Masaļska nomaiņa, bet ne jau tāpēc, ka viņš bija slikts ķērājs – vienkārši izskatījās, ka čehi mūs rauj un saraus lupatu lēveros. Dažos gadījumos vārtsarga nervi un pārliecība ir jāpataupa, taču – iespējams, Znaroks redz Naumovā šobrīd vairs tikai sparingpartneri treniņos, tāpēc šīs rokādes nenotiek. Tobrīd rezultāts jau ir 0:6 un čehu komandai pie veiksmes tikuši seši dažādi hokejisti, starp kuriem arī Jaromīrs Jāgrs. Viņš arī pieliek punktu šai spēlei, vairākumā ar skaistu piespēli izvirzot vārtu priekšā aizsargu Kaberli. Spēles gaitā rezultāts bija 4:0 un pieminētais Jagrs patiešām guva skaistus vārtus vairākumā. Arī Kaberle tika pie sava guvuma, tā kā var teikt – mača likteni čehi izšķīra ātri un bez sāpēm. Līdz spēles vidum jau bija skaidrs, ka labākais, ko mēs varam atbildēt pretiniekam – agresīva spēle, pretuzbrukumi un cerība, ka vārtsargs Vokuns tomēr nav necaursitams mūris. Latvijas izlases spēle sapinas viduszonā, jo izrādās pret pragmatiski splējējošo čehu komandu, mūsu uzbrucējiem nav īstu argumentu, bet aizsargi vienkārši neprata iedot pirmo piespēli. Tā arī bija, lai gan trešajā trešdaļā, padarot rezultātu vairāk nekā cienījamu, Latvijas izlase lika epizodiski čehiem panikot. Protams, spēles groži gan no viņu rokām neizslīdēja. Matulis pēc spēles atļaujas pajokot Znarokam, ka nekas jau nav noticis, jo visu tāpat izšķirs astotdaļfināla viens mačs, un tādā gadījumā vajagot vēl pazaudēt slovakiem, lai pilnībā iemidzinātu pretinieku, uz ko Oļegs šoreiz sev netipiski atcērt: „Ej labāk ar savu alu, zini, kur...” Mēģinot teikt, ka par alu viņš šoreiz nav runājis, Matulis dabū no Znaroka dubulto čīzburgeru: „Paklau, tu, žurnaļuga – ja esi tik gudrs, ej pats spēlē...” Pēc spēles nelielam žurnālistu bariņam Znaroks patiešām izkrata sirdi, taču šajā sarunā nav ne vēsts no agresivitātes – drīzāk Oļegs nodemonstrē nobrieduša trenera atziņu apcirkņus, atzīst savu kļūdu, nerēķinoties pirms olimpiādes ar Kuldu un vispār – diezgan viltīgi bārsta jokus, kas liecina par viņa spēju nezaudēt skaidro saprātu. Lipmans iekarsušo treneri aizved no preses konferences zem rokas, atskatoties piemiedzot vēl visiem ar aci: „Bus lab’, rīt slovaki nav varianti...” Par labāko spēlētāju Latvijas komandā atzina aizsargu Georgiju Pujacu. Kad izlase zaudē, Kirovs labāk paiet malā no mikrofoniem un kamerām. Šajā mačā Pujacs patiešām varēja būt viens no labākajiem, par otru varētu saukt Ankipānu, par trešo – Daugaviņu. Aizsargs Galviņš spēles sākumā iespruka spēka divcīņā čehu aizvārtē, kas atviegloja pretiniekam ātru uzbrukumu un pirmos vārtus, savukāt Guntim no šī reida tika izmežģīts plecs un piespiedu ārstēšanās vismaz turpmākās 3-4 nedēļas. Neraža.

  +1 [+] [-]

, 2010-02-20 13:56, pirms 14 gadiem
Par Matuli un alu - žetons!

     [+] [-]

, 2010-02-20 14:30, pirms 14 gadiem
Pipars rakstīja: Par Matuli un alu - žetons!
Matulis ir žurnālists nevis sētas alus dzērājs. šķiet dažiem tas neaiziet un tie tikai pa to runā un vaicā, kā Matulim ar alu..

  +1 [+] [-]

, 2010-02-20 16:01, pirms 14 gadiem
stulbi ka nevar rezervistu likt sastaavaa

tagad jaaspeelee ar 3 aizsargu paariem

Faazels vareeja bish labaak izdomaat ar speeleeteeju iekljaushanu sastaavaaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-21 01:58, pirms 14 gadiem
KARABASSBARABASS rakstīja: Es uzskatu, Edgars tomēr bija vislabākais mačā.
slikts joks

     [+] [-]

, 2010-02-21 02:07, pirms 14 gadiem
KARABASSBARABASS rakstīja: Es uzskatu, Edgars tomēr bija vislabākais mačā.
tur labu nebija,trenerus ieskaitot.......