Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:542, Did:0, useCase: 3

Armands Puče atbild uz SA+ lietotāju jautājumiem

Armands Puče atbild uz SA+ lietotāju jautājumiem
Armands Puče

Jaunākās atbildes uz jūsu uzdotajiem jautājumiem.

krizc: Sveiks, vai Tavuprāt Dinamo nevajadzētu izveidot vairākuma brigādes, nevis laist vairākumā te pirmo, te otro, te trešo maiņu, jo manuprāt, saliekot kopā kaut vai Ņiživiju, Hosu, Spruktu un aizsargos Laviņu un piemēram K.Rēdlihu, būs lielāks spiediens nekā no parastās maiņas, kur visi neatbilst vairākuma izspēlei?
Vairākumā vajadzētu spēlēt četriem uzbrucējiem un vienam aizsargam. Trenerim jāsaprot, kurš no uzbrucējiem varētu būt uz zilās līnijas ar stingru roku - metiens vai piespēle. Ja būtu speciālā maiņa, iespējams, lietderība būtu lielāka. Redzam, ka Šuplera pašreizējais plāns nestrādā - kāpēc nemainīt?

Raitcha: Man jautājums par maksas uzlikšanu šim jaunajam brīnumam SA+
Kāds mērķis?

Maksas uzlikšana ir labs temats, lai to apspriestu un pārrunātu. Protams, ka saturs visu noteiks, taču mēģināt ir vērts, jo par saturu visā pasaulē maksā. Internets nav izņēmums. Pakalpojuma cenai jābūt saprāta robežās, katrā ziņā - ja Draugos cilvēki maksā par pikošanos, tad droši vien atkrīts jautājums par to, ka cilvēki negrib tērēt internetā naudu. Bet uzsveru vēlreiz - visu noteiks saturs. Ja tas būs, interesenti tiks apmierināti. Cita starpā, ja esat SA abonents, tad pieeja ša sadaļai būs bez maksas. Arī godīgi.

Jurchiks#2: Jautājums, vai drīzāk mēģinājums ieskatīties nākotnē un rosināt padomāt, kāpēc Znaroka kungam vajag RD! Pēc lieliski aizvadītas sezonas, kāda es nešaubos arī būs MVD sezona, par Znaroku varētu rasties liela interese ne tikai no RD pārstāvjiem, bet arī no Krievijas klubu pārstāvjiem. Iedomāties, ka Znaroks atteiksies no iespējas iegūt īpašumā Gagarina kausu, ir pielīdzināma nullei, bet ar RD to nez vai būs iespējams izdarīt. Otrkārt, Znaroks Krievijā nav latvietis, nav LV pilsonis, bet gan vietējais kadrs. Treškārt, nauda. Ceturtkārt, kas izriet no treškārt, spēlētāju kvalitāte, ja tā drīkst izteikties. Filozofisks jautājums varētu būt, vai Znarokam lielāks izaicinājums būtu ar RD iziet cauri ugunij un ellei, lai pacīnītos par plejofu otro, trešo kārtu, vai meistaru komandas noskaņošana Gagarina kausa ieguvei?
Manuprāt, Dinamo projekts tomēr priekš Oļega nozīmē kaut ko vairāk par vienkāršu darbu. Pārāk daudz atmiņas par Dinamo laikiem - viņam tas nozīmē... Protams, visu nosaka piedāvājums, nosacījumi.

barclay7: Par Laviņu. Ar ko izskaidrojams tas, ka Rodrigo, un starpcitu arii Olegs (Sorokins), patstaaviigi nevar traapiit pa ripu, t.i. izejot no savas zonas dodot pirmo piespeeli patstaaviigi vinja "noraujas", liidz ar to atvedot ljoti biistamu momentu pie saviem vaartiem. man personiigi liekas, ka tas ir no paarlieku lielaas veelmes pieraadiit mums visiem vareeshanu, savaa vecumaa. taapat esmu ieveerojis ka Lavinjsh diezgan biezhi kljuudaas poziicijas izveelee, it iipashi kad preinieks ir aiz vaartiem ar ripu. paldies.
Es ieteiktu līdzjutējiem terapiju: pasekot līdzi pretineku komandas vienam aizsargam. Skrupulozi. Redzēsiet, ka kļūdas ir visiem, vienkārši - savējos mēs pamanam, citi mūs neinteresē. Tas pats SKA leģenda Zubovs - rokās kā kurmis...

Demar's: Vai lepojies,ar to ka aizstāvi dzimtenes nodevēju? (cenzēta lirika)
Jautājums - ko aizstāvu? Ja runa ir par Gundaru Vētru, tad viņu nekad neesmu aizstāvējis, vēl vairāk - esmu pietiekami daudz reižu nodemonstrējis, ka man šāds viņa solis vai izvēle ir bijis nepieņemama. Man ļoti labi prātā ir to dienu notikumi, redakcijā biju pie tālruņa, kad zvanīja simtiem cilvēku, kā žurnālists redzēju, cik nožēlojami izskatās ne tikai šie spēlētāji, bet arī izlases vadība un, kas interesanti - liela daļa no to dienu izlases basketbolistiem. Esmu nacionālists, tāds arī palikšu. Ja šis retoriskais jautājums nebija par Vētru, tad vajadzētu precizēt.

hoops: Man radas tads jautajums vai LI SWETA vieta nevaretu pieacinat brian berard kurs sobrid ir brivaijs agents bet pagajusezon speleja vityaz un 25 speles savaca 17 punktus un satrpcitu ir 1995 gada drafta 1 numurs ....jo ja jau vitjaz vinju vareja atlauties kapec gan nevarety dynamo .....kadas ir jusu domas sai sakara ?
Ja ir iespējas, tad var ne tikai Berāru pieaicināt. Visu nosaka rocība un kluba stratēģija - domāju, ka Normunds Sējējs kā menedžeris diezgan skaidri zina, kādu komandas modeli viņš veido. Bet to gan vajag atcerēties - ne jau uzvārdi vai drafta numuri noteiks kopējo spēles kvalitāti. Pavisam maz bija tādu, kas pērn bija dzirdējuši par tādu Veskotu vai Hartiganu, bet šovasar forumos par viņiem runāja kā par zvaigznēm. Pasaulē ir daudz labu hokejistu, taču ne visi spēj ierakstīties konkrētā komandas modelī. Hosa jau arī savu roku tā pa īstam kā snaiperis piešāva Rīgas Dinamo, lai gan tie paši Ņujorkas Rangers ar viņu saistīja lielas cerības. Nesanāca.

Dynamic: Man tāds jautājums - kā tu vērtē Rodžera un Kuldas tikšanu uz OS? Itkā pēc maniem aprēķiniem Rodžeram vajadzētu tikt, bet augums un masa tomēr ir samērā maza un zinot, ka OS būs pilns ar NHL spēlētājiem varbūt izdevīgāk ir ņemt lielos aizsargus?
Tad jāvaicā - kuri būs tie lielie aizsargi? Latvijas izlases gadījumā kaut ko izdomāt nav nepieciešams - jābrauc uz olimpiādi visiem labākajiem, vai tiem - kurus treneris par tādiem uzskata. Cerēt, ka varam atrast pretzāles Čehijai vai Krievijai ar sastāva variācijām - tas patiešām nav nopietni. Brīnumi var notikt, ja zvaigznes sastājas mums labvēlīgi. Tā ir bijis, tā var būt arī Vankūverā.

Dynamic: Un cik liela ir iespējamība, ka Šuplers RD varētu būt arī nākamgad? Tomēr šosezon galīgi nepārliecina Šuplera spēlētāju raustīšana un vairākums/ mazākums un atceroties vēl viņa spārnotos izteikumus par letiņu spēlētājiem...
Man liekas, ka cerību viņam trenēt RD vēl vienu sezonu, praktiski nav. Katram trenerim ir savs spēles vadīšanas un darba stils - acīmredzot, divi gadi ar RD ir bijis pietiekams laiks, lai Šuplers nodemonstrētu visu savu radošo arsenālu. Gan stiprās, gan vājās puses.

vabole: Armand, ja Jums būtu totalizatorā jāliek nauda uz šādu jautājumu: Kuri būs nākamie 3 Latvijas hokejisti, kas iekļūs NHL? Kāda būtu Jūsu versija?
Labāk bez uzvārdiem, bet teikšu tā - es drīzāk domātu, ka tas būs kāds no aizsargiem.

kangu: Kā tu vērtē NJD sniegumu NHl šajā sezonā tas ir Brodēra nopelns vai arii komandas nopelns ?! vai arī ar to ka komandai pēc sezonas notiek ļoti mazas izmaiņas komandā ?!
Kopš Ņūdžersija deviņdesmit piektajā piedāvāja savus slavenos "slazdus" un dažādās variācijas par šo tēmu, komanda prasmīgi izmanto šīs iestrādnes. Gadu gaitā spēlētāji tomēr ir mainījušies, bet esošie tiek pielāgoti sistēmai. Tā strādā. Brodērs ir klints. Ja viņa nebūs - Devils sezonas laikā izcīnīs par kādām desmit uzvarām mazāk.

kabanos rakstīja: šo jau it kā jautāju pie konkrētā raksta 'par naudas sadalījumu', bet atļaušos to pajautāšu arī šeit - Cik lielas nodokļu atlaides no valsts un pašvaldības saņem Ozo golfa klubs un kāds ierindas latvietim no tā labums? Cik Latvijas iedzīvotāji tur regulāri spēlē?
Pēc manas saprašanas - galvenais labums tiek golfa klubam un biezajiem zviedriem, kas tur spēlē. Bet gribētos dzirdēt nevis atrunas vai aizvainojumu, bet skaitļus.

Ozo golfa komplekss ir Nacionālā sporta bāze un likumā ir ļoti precīzi atrunāts - kādas ir šāda statusa ieguvēja priekšrocības vai ierobežojumi. Mums šis statuss bija ļoti svarīgs, lai politiķi vienā dienā neizdomātu atņemt šo sakārtoto zemes īpašumu - tādas darbības notika. Statuss paredz, ka tur noteikti jābūs sporta bāzei, tātad - nekādi slēptie nodomi par zemes izmantošanu citiem mērķiem. Laukuma celtniecībā tika ieguldīti apmēram 4 miljoni dolāru, tas aizņem 60 hektārus. Pirms tam uz šiem 60 hektāriem atradās Rīgas pilsētas izgāztuve - to vajadzēja novākt, sakārtot vidi. Protams, ne jau par pilsētas naudu. Ja ierindas latvietis tur labprātāk redzētu aktritumus - tad droši vien būtu protesti. Interesanti, ka laikā, kad cēla šo sporta bāzi, bija piezīmes par to - kam tas golfs ir vajadzīgs? Kad uzcēla, tad saka - tur spēlē tikai biezie, zviedri. Ikviens var pārliecināties, kas notiek šajā laukumā. Esam izveidojoši kopā ar Valēriju Belekoņu sporta skolu, kur bērniem tiek dota iespēja nodarboties ar golfu. Tajā pašā laikā golfs visā pasaulē ir nozīmīga tūrisma sastāvdaļa, tūkstošiem cilvēku sezonas laikā uz Rīgu brauc spēlēt tikai golfu - neko citu Latvija viņiem atraktīvu diemžēl nespēj piedāvāt. Pa dienu viņi spēlē, pa vakariem tērē naudu klubos, restorānos, viesnīcās. Tur tiek atstāta naudiņa, kas paliek tā sauktajiem ierindas latviešiem. Tajā pašā laikā sezona golfā Latvijas apstākļos ir astoņi mēneši - šorīt uzsniga sniegs, laukums ir slēgts. Bet laukuma apkope turpinās, cilvēki (nevis biezie zviedri) veic darbus, par to saņemot atalgojumu - nedomāju, ka darba vietu izveide ir kaut kas slikts. Par golfu kā bagāto sporta veidu - atļaušos sirsnīgi pasmaidīt. Parēķinot golfa un tās pašas kalnu slēpošanas izmaksas - otrie prieki ir divas reizes dārgāki par golfu. Vai visus, kas ir uz Latvijas kalniem ar slēpēm un dēļiem mēs saucam par Latvijas biezajiem? Golfs ir otrs masveidīgākais sporta veids pasaulē pēc futbola, turklāt, tagad atgriezies arī olimpisko spēļu programmā. Mums ir starptautiskiem mērogiem atbilstoša sporta bāze, kas ir privāta. Vai tas ir slikti? Daugavas stadions arī ir ar šādu pašu statusu, bet pieder valstij. Kāpēc netiek vaicāts, cik Latvijas tauta tērē šim stadionam, kuru katru gadu valsts dotē ar lielu naudu? Ozo golfa klubu vasts nedotē un neuztur. Ja vēl ir jautājumi par šo tēmu, labprāt padalīšos, jo liela daļa cilvēku nekad nav šajā sporta kompleksā bijuši, bet viedokli jau ir noformējuši.

vabole: Kad KHL reāli kļūs un vai kļūs par "kontinentālo" hokeja līgu? Tuvākajos 3 gados ir cerības tur ieraudzīt zviedrus, somus, čehus, slovākus utt.?
Vārds "kontinentāls" vēl nenozīmē, ka jābūt līgā pārstāvētam noteiktam komandu skaitam no dažādiem vai viena kontinenta. Līgas paplašināšanās ar Somijas, Zviedrijas vai Čehijas komandām varētu būt pēc gadiem 2-3. Jāsakārtojas pasaules ekonomikai, reklāmas tirgum.

kasirkas: Sirdī tik ļoti iekritis tev ir tas 1992 gads saistībā ar nvs... Bet tavs kolēģis un izskatās arī draugs P.Skudra ir labāks? Tad kāpēc neviens neraksta vairs par to ko viņš izdarijis un no kā atteicies? Jeb, pret Skudru mazāka skaudība nekā pret Vētru jo tas ir sasniedzis mazāk?
Jā, nekad neesmu to slēpis, ka tas man ir sirdī palicis, lai gan laiks jau emocijas mazina. Nezināju, ka Skudra ir mans draugs - par kolēģi gan viņu saucu. Lai būtu skaidrība - gan Vētra, gan Skudra savā laikā attiecībā pret Latvijas izlasi izrīkojās negodīgi. Tāds ir mans viedoklis, kurš nav mainījies. Nekad. Man nav problēmu šiem cilvēkiem paspiest roku, apvaicāties par darbiem vai veselību, bet par viņu attieksmi pret valsti es esmu ar sevi jau sen kā ticis skaidrībā. Šajā sakarā man kompromisi nav ar sirdsapziņu jāmeklē. Vai gribēji, lai es katru hokeja studiju sāku ar jautājumu - klau, Pēter, tu gan esi sūdabrālis?...

NobodyIsPerfect: kā Cipulis var spēlēt 1. maiņā? Es tiešām to nesaprotu. Uzbrucējs, pirmajā maiņā, ne jau melnā darba darītājs visu laiku kapā 1. maiņā, tikmēr tādam Arnasonam vispār netiek dota izdevība sevi pierādīt. Ļoti neizprotami, manuprāt.
Cipulis labi spēlē, jo pirmajā maiņā nevar būt tikai maestro - kādam ir jānes arī klavieres. Ar momentu realizāciju neizdodas viss kā gribētos, taču, lai tie divi pie saviem vārtiem tiktu, kādam ir jābūt kā Cipulim. Tajā pašā laikā nomināli mēs nevaram izcelt šo kā pirmo un galveno maiņu, jo "Dinamo" satāva komplektācija nav tā būvēta. Piemēram, pēdējās divas nedēļas pirmā maiņa bija Rēdlihs, Sprukts, Dārziņš. Vieni izšauj, citi mēģina. Arī skaitliskā vairākumā mums nav izteikta vairākuma realizācijas maiņa, tāpēc arī uzbrukumu virnējumus pēc potenciāla nevaram saukt numuru kārtībā. Lai gan - saukt varam, tikai tas neatspoguļo realitāti laukumā.

sermulis: Ir izskanējusi informācija par to, ka Kulda tuvākajā laikā varētu debitēt NHL. Pēc visiem priekšrakstiem ir vairāk vai mazāk skaidrs, ka Znaroks ar Kuldu kā OS sastāva dalībnieku īsti nerēķinās. Pafantazēsim mazliet. Ja nu Kulda tagad, līdzīgi kā Bārtulis, tuvākajā laikā nostiprinās NHL(nekas nereāls tas nav), vai arī tad Znaroks tomēr izlems uzticēties pārbaudītiem kadriem, vai tomēr dos priekšroku NHL aizsargam, ar kuriem mēs nemaz neesam tik bagāti?
Man liekas, ka Znaroks neriskēs - visi viņa iepriekšējie lēmumi parāda viņu kā ļoti piesardzīgu treneri, varētu teikt - tradicionālu, konservatīvu. Viņš iztiks bez eksperimentiem. Ja būšu alojies - tikai priecāšos (Kuldas gadījumā).

ozolinshthebest: Armand, kā tu vērtē Latvijas jauno vārtsargu spējas un viņu izaugsmes iespējas un treniņu apstākļus šeit Latvijā?
Mums (izlasē) taču ir bijuši tik labi vārtsargi kā Vasiļonoks, Skudra, Irbe, Klodāns nu jau drīz Naumovs. Vai viņi kaut ko dod šajā sakarā vai jau ir devuši? Vai tas ir federācijas jautājums?
Ja zinātu, būtu hokeja vārtsargu skolas īpašnieks. Latvijai tomēr ir niecīgs resurss, lai gan tradīcijas labas. Tomēr - diez vai konkrēto personību iziešana pasaulē ir saistīta ar šīm tradīcijā. Tā ir konkrētu apstākļu sakritība un pašu vārtsarghu darba spējas, talants un pašupurēšanās. Vārtsargs - lai arī komandas spēlētājs - viņš tomēr ir individuālists, vienpatnis. Pašam vien ir jāķepurojas. Jāizmanto katra izdevība, ko karjera piedāvā. Tajā pašā laikā, Kanādā pie vienas sporta halles ir uzraksts - cien. vecāki, no 10 000 bērniem, tikai viens kādreiz kļūst par NHL hokejistu...

ozolinshthebest: Vai tā ir latviešu mentalitātes vaina, ka mums ir tik daudz labu aizsargu NHL un ne NHL, bet uzbrucējiem ar NHL iekarošana nesokas tik labi?
Ja analizētu latvieti šķērsgriezumā, gan jau tur kaut kādas pazīmes parādītos - tā mēs iegūtu atbildi. Kāpēc tā ir izveidojies - nu, gluži kā bobslejā. Mums nav neviens vecis, kas var noskriet 100 m 10 sekundēs, toties ir vismaz 20 brieži, kas ar kartupeļu maisu plecos to pašu distancu spēj novicot 11,5 sekundēs. Tā tie stūmēji rodas...

Hipotenūza: Armand- pēc SA+ video reportāžas komentāru netrūka, tomēr, būsim atklāti, liela daļa nocenzēja gan Tevi, gan Matuli. Un nē, tas nebūt nerāda objektīvo situāciju, jo no paša pieredzes zinu, ka latviešu līdzjutējs (acīmredzot ne tikai sportā vien) spēs nokritizēt un atrast vājās vietas visam, kas parādās uz letes.
Kā redzams, arī profesionāli sporta žurnālisti nav izņēmums- tu esot "Koziolu nopratinājis", bet Matulis "vispār tur neiederējās ar saviem stulbajiem jociņiem" utt. Vai pats lasīji šī raksta komentārus un vai vispār to dari (lasi kritiku, atsauksmes pie saviem rakstiem)? Atšķirībā no sportistiem, kuri nereti norobežojas no sporta komentariem, kas it ka ietekme rezultatu, žurnālistam it ka butu jāieklausās skatītājos un potenicālajos pircējos...

Paldies par jautājumu. Lai iedvesmotu kritiķus, atklāšu: es pie saviem rakstiem komentārus vispār nelasu, jo: 1) nav tik daudz laika; 2) negribu sevi ievilkt nevajadzīgās emocionālās kaislībās. Pa šiem gadiem sporta žurnālistikā (un žurnālistikā vispār) esmu iemantojis daudz nedraugu - ar to jārēķinās, profesija publiska, visiem labs nebūsi, nācies cilvēkus publiski kritizēt - esmu arī kļūdījies. Komentāros jau pases dati blakus neparādās, fotogrāfijas tāpat - anonīmajiem ļaudīm tā ir priekšrocība. Es savukārt neslēpjos - neredzu tam vajadzību, bet rēķinos, ka varu tikt kritizēts. Zinu, ka kādam šāda žults izlikšana palīdz, esmu cilvēku uz brīdi atvieglojis, varbūt viņš mājās nesitīs bērnus vai sievu, jo virtuāli ir izlādējies uz vienu video vai rakstu. Pats interesantākais, ka nav pat kārdinājuma aplūkot šīs sadaļas, jo uzskatu, ka tajās saimnieko interneta lietotājs - ko man tur vēl ar savu aci vai domām pa vidu bāsties.
Par konkrēto interviju ar Koziolu - ja nebūtu pratinājis, tad rakstītu - viņu Koziols nopircis. Ja būtu bijis gļēvs, teiktu - nobijās pavaicāt. Jā, es viņu pratināju un tāda forma tiks izvēlēta arī turpmāk. Ja cilvēkiem šāda pratināšana nebūs pie sirds, tad apmeklējums būs nepielūdzams, tad vajadzēs mainīt stilu. Vienmēr pastāv izvēle - neskatīties, ignorēt. Vienīgi cilvēks pēc dabas tāds interesants - jau pirms raidījuma zina, ka nepatiks, ka uzrakstīs kaut ko iznīcinošu, bet - vienalga skatīsies. Tas ir jāpieņem. Žurnālista profesija nav tikai starmeši un sarunas ar populāriem cilvēkiem. Kas attiecas uz profesionalitāti - pilnveidošanai nav robežu, tas ir jādara, tas tiek arī darīts, kļūdas ievērotas, pamanītas, novērtētas.
P.S. Nevajag aizmirst, ka sportacentrs.com piedāvā audiovizuālos projektus, kas līdz šim ir bijusi tradicionālo TV vai radio jājamzirdziņš - arī šis fons neveidos aplausus... Mums nav nodoms kādu izkonkurēt - mēs vienkārši piedāvājam sporta līdzjutējam vēl vienu iespēju padomāt. Būs labi!

martins11AIK: Kā tev liekas kāpēc Latvijas u18 izlase nekontaktējas ar 1994. gada dzimušajiem hokejistiem kuri ir spējīgi cīnities ar 1993.,1992. spelētājiem? Vai viņiem kauns, ka 94.gadi ir labāki!? ir pāris 94. gadā dzimušie hokejisti, kuri speēle u18 augstākajā līmeni, un es domāju, ka u18 treneris nav interesējies par viņiem!
Izlasē var spēlēt ierobežots skaits hokejistu. Vecākiem bieži vien liekas, ka savējais ir labākais - tas ir normāli. Kāpēc treneri vienus ņem, bet citus ignorē - jāprasa konkrētam trenerim. Vakar parunājos ar Znaroku, viņš kā uzburts uz Karsumu. Saku - padomā, painteresējies, kāda viņam forma, gatavība... Oļegs tik atmet ar roku - man viņu vajag, vienalga kādā formā. Treneris. Savukārt Tampabejas treneriem Karsums gadījumā nav vienalga...

Domāju, ka ikvienam trenerim ir svarīgi, lai komanda uzvar - ja viņš vāc sastāvu, tad rēķinās ar šo puišu devumu laukumā. Ja jaunākie ir labāki un treneris to neredz, vai negrib redzēt, tad: 1) viņam ir savi apsvērumi; 2) viņš ir slikts treneris. Ja viņš uzvarēs bez "stiprajiem jaunajiem", neviens šo izvēli nepārmetīs. Jauniešu vecumā liela lomka ir ne tikai fiziskajam, bet arī psiholoģiskajam briedumam. Pieslidos tādam jaunajam klāt kanādietis ap 1,90m, paskatīsies un pateiks - ja nāksi klāt, zobus izsitīšu... Ne visi jaunie šo teikumu uztvers vienādi.

ozolinshthebest: Gribētu uzzināt tavas domas par vārtsargu skolām, nomenēm un speciālistu piesaisti lai no mazajiem resursiem izspiestu maksimumu un neļautu jaunajiem vārtsargiem pazust. Un vai tu zini kā tiek strādāts ar vārtsargiem Latvijā vai viņiem ir kaut kas īpašs un savādāks tajā visā sitēmā nekā laukuma spēlētājiem?
Pārsvarā vārtsargu vasaras nometnes, kas tiek reklamētas krustu šķērsu, ir viena nekaunīga vecāku kāšana. Tadas vienas konkrētas receptes - ko darīt nākamajam vārtsargam, nav. Jāmācās, jātrenējas, jālūdz padoms - to neliegs. Ejiet klāt Naumovam un prasiet - kā labāk sagatavoties, kā uzturēt fizisko formu, vai - kādi ir atbilstošākie lokanības vingrinājumi. Prasiet Masaļskim. Viņi neatteiks, jo paši tam visam gājuši cauri. Tā notiek šo kvalitāšu pārmantojamība.
Par Ozoliņu. Vai tiešām Jums liekas, ka Sandis ir tik nespējīgs savā pārliecībā, ka ļaujas pierunāties?

marcopolo33 rakstīja: Veeleetos uzzinaat par K.Sotnieku un vinja lomu Dinamo un izlasee? Sotnieka statistika izraisa izbriinu 30 speeles KHL 0+0 un -6 koeficients. Manupraat vinjam dereetu BAC paspeeleet un pieraadiit savu lietderiibu RD.
Nevaru piekrist, jo kopumā Sotnieka spēle ir solīda. Tas, ka viņš pret Dāniju dažas reizes vienkārši pārcentās ar lēmuma pieņemšanu - fakts. Tomēr - viņš ir aizsargs, uz kuru var paļauties. Par pieredzi - tā vēl jākrāj, bet fiziskie dotumi Kristapam ir lieliski.

kino rakstīja: Kura jūsuprāt ir šobrīd labākā vārtsargu skola pasaulē un kā Jūs izskaidrotu straujo Somijas lēcienu šajā jomā? Vēl burtiski pirms gadiem 6 pat Latvijas vārtsargu līnija izskatījās ne sliktāk kā somiem, bet tagad viņiem ir ap 10 spēlētājiem NHL, vēl KHL utt.
Katrai skolai savas priekšrocības, taču kanādieši vienalga ir labākie. Somu īpatsvars ir darba rezultāts - pirms sešiem gadiem viņiem jau bija veči, kas plosījās NHL, bet pirms kādiem piecpadsmit, tad gan varēja vēlēties labāk. Skaidrojums - mērķtiecīgs darbs. Hokejs somiem ir Nr1.

kino rakstīja: Kā Jūs vērtējat tos izteicienus , ka leišu Vētra varētu bez problēmām spēlēt tādi hokejsiti kā Enkuzēns vai Straupe? Vai Jums nešķiet, ka viņu līmenis absolūti neatbilst KHL? Un kā ar tiem apgalvojumiem, ka daudzi čehi un slovāki spēlē augstā līmenī tikai dēļ savējo "bīdīšanas" un , ka latvieši jau nav sliktāki par viņiem.
Kāpēc Enkuzens vai Straupe nespēlē kādā citā KHL klubā jau šobrīd? Katram savs laiks: ja komanda atrodas Lietuvā, tas nenozīmē, ka sastāva komplektēšana būs balstīta uz Lietuvas hokeja resursiem. Krievi var nokomplektēt vismaz piecas u20 izlases, kas Latvijas līdzīga vecuma izlasi samals miltos. "Vetra" labākajā gadījumā būs kaut kas līdzīgs "Vitjaz"

kino: Pieminējāt U 20 izlasi, tāpēc pajautāšu, kā Jums šķiet Kanāda paņems 6 zeltu pēc kārtas?
man liekas, ka šoreiz nē - zviedri vai krievi.

Raitcha: Raitcha rakstīja: Noskatījos šeit publicēto interviju ar Koziolu, viss tā kā skaidrs, bet tas, ko viņš teica, ja grib redzēt labu hokeju par to ir attiecīgi jāmaksā.
Tas gan uzsita dusmu, par pagājušās sezonas izdarījumiem, ka uztaisīja to bardaku ar biļešu cenu paaugstināšanu. (Piekrītu, ka par saturu jāmaksā, bet cik un kad?)

Biļešu cenas Dinamo ir spiests turēt augstas tāpēc, ka viņiem nekas netiek no blakusienākumiem - autostāvvietas, alus un hotdogu tirdzniecības, ložu pārdošanas, kateringa utml. Biļetes ir vienīgais ienākuma avots no spēles, kas pasaulē ir tikai puse no apjoma - otru pusi var sasmelt ar visu, kas ir pa ceļam uz spēli. Tā kā arēna nepieder Dinamo, viņi paliek gribot. Piekrītu, biļetes ir dārgas, bet Dinamo ir ķīlnieki.

siikais62: Labvakar. Pie skonto stūres pēc ilgāka laika ir atgriezies Aleksandrs Starkovs. Vai atkal nenotiks vecais scenārijis, kas bija agrāk, ka izlase atkal bāzesies uz skonto, un tādā gadījumā pārējo klubu spēlētājiem būs mazāka iespēja tik izcelties un ieraudzītiem. Kādas ir jūsu domas.
Nez vai. Vecā scenārija pamatā tomēr bija trenera loģika, kas valstvienības sakarā deva rezultātu. Starkovs nav muļķis - viņš spēj atšķirt labu no slikta spēlētāja, turklāt, viņš ir viens no retajiem treneriem, kas filigrāni piešāvies veidot teicamu psiholoģisko mikroklimatu savās komandās. Piekritīsiet, komandu sportā tam ir lielākā nozīme. Var būt izcils uzbrucējs, bet absolūti riebīgs cilvēks, egoists. Brazīlieši jau sen kā veido savas kaujas komandas pēc spēlētāju emocionālās saderības, jo tad uzbrukums pārvēršas par mūziku, bet aizsardzība - par baletu.

IllaGhee: Armand kas īsti notiek ar Mārtiņu Karsumu, jo bij ziņas, ka parādīšoties kādā eiropas klubā, bet tagad iestājies kārtējais klusums? Kas notiek?
Karsumu ļoti savā klubā grib redzēt Znaroks, tostarp no aizokeāna pienāk ziņas, ka Tampabeja ir gatava viņa līgumu izpirkt... Domāju, tas varētu būt tuvāko trīs nedēļu jautājums.

siikais62: Dinamo Riga ir ienesis lielu intresi Latvijas auditorijā un tostarp ari mūsu klasē starp puisiem. Mēs pirms un pēc katras spēles apspriežam kas un kā. Vienmēr pie visa paliek vainīgs Sotnieks, bet es tam negribētu piekrist. Es cenšos viņu attaisnot, bet vienmēr pietrūkst argumentu. Kādas ir jūsu domas saistībā par Sotnieka spēli un viņa izaugsmi vai kritumu? Lietas, kas varētu mana drauga domas mainīt.
Sotnieks spēlē vienkārši, bez riska - tā aizsargam ir jāspēlē. Bet jāatceras - ir vairāka tipa aizsargi, ne visiem ir iemaņas izvadīt ripu no zonas. Sotnieks to dara ar piespēli - vai nu otram aizsargam, vai uzbrucējam. Ja pašam būtu jāvada - tā jau ir problēma. Tur sākas pirmās kļūdas. Pēc tam - pavēro, kā Kristaps, kam, starp citu, šodien ir vārda diena, spēlē savu vārtu tuvumā pozicionāli. Viņš cenšas neskriet pakaļ ripai, kas ir pareizi - bet gan segt savu pretspēlētāju. Rokas viņam varētu būt spēcīgākās starp Dinamo aizsargiem. Metiens arī labs. Viens divi gadi un viņš būs baigi labais. Pagaidām vēl pietrūkst stabilitātes.

siikais62: Latvijas-Dānijas izlašu spēlē izskanēja vārdi, ka dānijas čempionāts ir trīsreiz vājaks nekā KHL, tam es piekrītu, bet salīdzinot ar latvijas hokeja čempionātu, negribot, bet jāsaka, ka tas ir augstāks, bet varbūt es arī kļūdos, tāpēc vēlos uzzīnāt jūsu domas.
Domāju, ka Latvijas čempionāta pirmās trīs komandas arī Dānijā spēlētu par pirmajām trīs vietām. Mēs neesam slikti.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-20 16:55, pirms 15 gadiem
"Domāju, ka Latvijas čempionāta pirmās trīs komandas arī Dānijā spēlētu par pirmajām trīs vietām. Mēs neesam slikti"
lai atbrauc un paskatas kaa Danijaa spele....nu negribetu teikt ka speletu pa pirmam 3 vietam bet top 6 visticamak butu

 +29 [+] [-]

, 2009-12-20 17:04, pirms 15 gadiem
"Vai gribēji, lai es katru hokeja studiju sāku ar jautājumu - klau, Pēter, tu gan esi sūdabrālis?..."

Ģeniālākā atbilde! Es tā pārsmējos, ka vēders sasāpējās. Iedomājos to skatu, kā pēc kādas sestās translācijas Pēteris jau ar tādu nolemtības seju kadrā: "Nu, jā, Armand, nu esmu esmu!"

     [+] [-]

, 2009-12-20 17:41, pirms 15 gadiem
Raitcha: Man jautājums par maksas uzlikšanu šim jaunajam brīnumam SA+
Kāds mērķis? - Ja nepeerk to aviizi taapat, nepirks arii internetaa .. internetam ir savi peljnjas avoti

  +3 [+] [-]

, 2009-12-20 17:44, pirms 15 gadiem
Zinu, ka šis nebūs populārs teksts, bet, par pikošanos maksā, tad varētu arī maksāt ar par šī portāla lietošanu. Kautvai tos pašus 35 sant/mēn. Varbūt tiktu vaļā no debīliem spamotājiem un "bimbamboliem".
Esmu gatavs maksāt par satru!!!

  +2 [+] [-]

, 2009-12-20 17:49, pirms 15 gadiem
Vai tā ir latviešu mentalitātes vaina, ka mums ir tik daudz labu aizsargu NHL un ne NHL, bet uzbrucējiem ar NHL iekarošana nesokas tik labi?

Ja analizētu latvieti šķērsgriezumā, gan jau tur kaut kādas pazīmes parādītos - tā mēs iegūtu atbildi. Kāpēc tā ir izveidojies - nu, gluži kā bobslejā. Mums nav neviens vecis, kas var noskriet 100 m 10 sekundēs, toties ir vismaz 20 brieži, kas ar kartupeļu maisu plecos to pašu distancu spēj novicot 11,5 sekundēs. Tā tie stūmēji rodas...

ta jau ir,laba atbilde!

  +8 [+] [-]

, 2009-12-20 17:50, pirms 15 gadiem
''ja Draugos cilvēki maksā par pikošanos, tad droši vien atkrīts jautājums par to, ka cilvēki negrib tērēt internetā naudu.''

kaa naglai uz galvas!!

  +2 [+] [-]

, 2009-12-20 19:21, pirms 15 gadiem
Ljoti labas atbildes - visu cienju armandam! Parasti palagus nepatiik lasiit, bet soreiz toch katru vaardu izlasiiju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-12-21 10:17, pirms 15 gadiem
Kur jūs dzirdējāt, ka maksa SA+ būs 35 sant./mēn. ? Tas, ka pikošanās tā maksā vēl nenozīmē, ka šeit būs tas pats.
Katrā ziņā, ja jautātu man, par šo saturu, kas tagad ir SA+ es mierīgi atdotu laķiku nedēļā(Tāpat kā parastā SA).

     [+] [-]

, 2009-12-21 18:32, pirms 15 gadiem
Manuprāt ļoti labas un saprotamas atbildes ar konkrētu paskaidrojumu prieks lasīt tā turpināt.