Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:538, Did:0, useCase: 3

Sējēja labākie un sliktākie pirkumi

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Sējēja labākie un sliktākie pirkumi
Hokeja fani var būt arī aizmirsuši, ka piecas spēles ''Dinamo'' formā bija Daniels Sperle.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Rīgas ''Dinamo'' ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs šobrīd var ievilkt elpu. Kas nopirkts, tas nopirkts un tur neko vairs nevar darīt. Ja kāds galīgi nevilks, var vienīgi lauzt līgumu. Bet uz to es Normundu vēl nemudinu.

Kā zināms, 2008. gada vasarā ''Dinamo'' tika veidots no nulles, kā pamatu izvēloties Latvijas izlases spēlētājus, kuri piekrita tam. Ne jau skaistu acu dēļ, bet par konkrētu samaksu. Vieni piekrita spēlēt pat par 3500 mēnesī, citas prasīja krietni vairāk, taču tā kā visas visur minētās summas ir neoficiālas, nelīdīsim savu puiku kabatās. Lai gan varbūt vajadzētu. Lai zinātu, cik kurš ir vērts, salīdzinājumā ar to, ko rāda laukumā. Jo nav liela māksla par miljonu nopirkt to, kas maksā tikai pusi, bet ir liela māksla par puscenu nopirkt to, kas maksā miljonu.

Sējēja labāko pirkumu tops sastādīts neņemot vērā ka, piemēram, pirmajā sezonā Hosa bija apmēram četrarpus reižu dārgāks par Masaļski, vai Ozoliņš otrajā - vairāk kā desmit reižu dārgāks par Sorokinu. Gan jau kādreiz arī KHL līga nonāks līdz līgumu summu publiskošanai.

1. Neņemot vērā, ka Hosa bija dārgs, otrajā sezonā mazliet lētāks par pirmo, viņš pelnījis pirmo vietu topā. Man jau arī nepatika, ka Marsels nestrādā aizsardzībā, taču abas sezonas viņš bija kluba rezultatīvākais spēlētājs.

2. Sējējs Ozoliņu lenca jau pirmajā vasarā, taču lencamais pats vēl nebija nobriedis kļūt par dinamieti. Jā, Sandis nav lēts, bet viņš komandā ienes NHL profesionalitāti. Laukumā un ārpus tā. Mani reti kad tik pieredzējuši buki var pārsteigt, taču viņnedēļ Ozo to izdarīja, paziņodams, ka nemaz neprasās uz ''Avlanche'' saietu. Jo viņam šajā laikā ir darbs... ''Dinamo''.

3. No visiem Latvijas izlases spēlētājiem Krievijā pats pieprasītākais ir Ņiživijs. Ārkārtīgi tehnisks un, kas nav mazāk svarīgi, mierīgs, ar labu raksturu. Tāds, kādam jābūt komandas kodolam. Skaidrs, ka Saša gribēja spēlēt mājās, bet, kur gan tagad ir viņa mājas, ja sieva dzīvo Jaroslavļā. Sējējam izdevās uzbrucēju noturēt arī šogad.

4. Lai man piedod visi Masaļska kritiķi, bet Masaļska atgūšana 2009. gada vasarā bija būtisks trumpis, lai tiktu play-off un tur sasistu SKA.

5. Tāda izteikta piektā diemžēl nav, bet ir vesela plejāde, kas var pretendēt uz šo vietu. Pirmkārt, jau visi četri pirmās sezonas lieliskie puiši - Vestkots, Hartigans, Elisons un Novāks. Gan ar iebildēm. Ja Vestkots visu sezonu būtu spēlējis tā, kā līdz tai kretīniskajai avārijai ar kāda hokejista bijušo sievasmāti. Ja uz sezonas otru pusi Novāks vairāk domātu par hokeju utt.
Kā pretendents uz piekto vietu noteikti jāmin arī Pruseks - par pirmās sezonas otro pusi. Un divi mūsu pašu uzbrucēji - Sprukts un Karsums. ''Dinamo'' viņi bija vajadzīgi, taču bija arī citi pretendenti KHL, kas bija uz Jāni un Mārtiņu uzmetuši aci.

Antitops
1. Kad pēc Masaļska traumas Vecrīgā ''Dinamo'' vārtos ieraudzīju Sperli, sapratu, ka vai nu es neko nesaprotu, vai tiešām saule mēdz kustēties pretējā virzienā. Par to arī runāju, saņemot daļas lasītāju nievu. Taču jāņem vērā, ka Daniels bija piespiedu pirkums un ''Dinamo'' viņa karjera beidzās pēc piecām spēlēm. Diemžēl Krievijā viņš karjeru neuztaisīja un nu sāks otro sezonu zviedru Allsvenskan klubā Vesterosā.

2. ''Dinamo'' treneri un Sējējs zināja, ka 2008. gada vasarā Ronalds Petrovickis nav trenējies, taču deva iespēju uzspēlēt KHL. Ārzemnieks ceturtajā maiņā pati par sevi ir absurda lieta.

3. Kaut arī formāli Arnasons nav Sējēja pirkums, varbūt šajā absurdajā situācijā GM vajadzēja skaļāk iebilst. Bet tā var arī pazaudēt darbu... Turklāt, ja hokeja aizkulisēs bija ziņas, ka amerikānis esot ar vienu otru dalījies, t.s. otkats.

4. Lai piedod Aļiks Širokovs, bet viņš arī ir pelnījis vietu antitopā. Varbūt šī nebija viņa komanda, bet pirmo čempionātu viņš sāka pirmajā maiņā starp Cipuli un Ņiživiju. Turklāt vēl kā komandas kapteinis. Tā gadās.

5. Kad Lī Svets būs nospēlējis vismaz desmit spēles NHL, tad viņu izņemšu no antitopa. Pirms pērnās sezonas ļoti saslavēts kā aizsargs metējs, Lī meta tikai Somijas elites līgā. Var jau būt, ka Šuplers neprata viņu izmantot, bet tam apstiprinājums būs karjeras turpinājums NHL.

Kā redzat, ne pie labajiem, ne sliktajiem pirkumiem nav pērngdnieki Karija, Iguldens, Roberts Petrovickis, kaut ko jau viņi deva, bet... Tāpat nav jaunuļu. Jo pārāk mazs bijis laika sprīdis, lai novērtētu, kas ir kas un, vai, piemēram, Telkvists ir nelaimes putns vai kaķis maisā.

Veiksmi jaunajā sezonā!

Slēpts komentārs: XEdgarsX

  +4 [+] [-]

, 2010-09-08 16:26, pirms 14 gadiem
Nu jā! Ar Arnisonu tā dikti stulbi sanāca, bet pieņemu ja viņš būtu bijis dinamietis jau no treniņnometnes pirmās dienas, tad mēs redzētu pavisam citu hokejistu, kurš iespējams būtu viens no vadošajiem centriem visā KHL.

     [+] [-]

, 2010-09-08 16:29, pirms 14 gadiem
normiic rakstīja: Petrovicka vietā liktu kādu no mūsējiem(pašmāju) ripas dzenātājiem!
Kuru tad? Piefiksē ka runa 2. antitopa vietā ir Ronalds Petrovickis tas kas pirmajā sezonā bija pilnīga nulle un neko vairāk par roku palaišanu man liekas nedarija.
Vecākais brālis manā uztverē bija OK, vien iespaidu pabojāja Play-off kad viņš spēlēja ar traumām, bet tā bija labs.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-08 16:37, pirms 14 gadiem
OMG goda vārds, laikam uz to brīdi būšu bijis aizmidzis, bet tādu Sperrli pirmo reizi mūžā redzu

  +7 [+] [-]

, 2010-09-08 16:53, pirms 14 gadiem
Pilnīgi skaidrs, ka Sperle nekādus miljonus te nepelnīja, tāpēc viņu grūti nosaukt par sliktāko pirkumu. Statistika 5 spēlēs tada pati kā pērn Masaļskim un daudz labāka par Pruseka pērno. Ja atceros pareizi, tad Sperle bija uz try-out un grūti to uzskatīt par pilnvērtīgu pirkumu.

  +5 [+] [-]

, 2010-09-08 16:54, pirms 14 gadiem
Roberts Petrovickis man riktīgi patika. Cik nu ikdienas līdzjutējs var apjaust spēlētāja attieksmi, tik, cik laukumā - gan enerģija, gan uguns acīs! Ar tehniku un galvu viss kārtībā, ar izpildījumu arī!

  +3 [+] [-]

, 2010-09-08 16:55, pirms 14 gadiem
XEdgarsX rakstīja: SA+ vērts raksts ...nedomāju viss! Bet tas jau varbūt tikai man tā, jo nespēju uztvert nopietni rindas, kuras lasot, man galvā vizualizējās Matuļa balss tembrā...
jānis rakstā nav neko pieminējis par alu - tas jau ir labs rādītājs

  -2 [+] [-]

, 2010-09-08 17:09, pirms 14 gadiem
Nu raksts tāds drusku nesaprotams apmēram stils ka viena tante teica.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-08 17:20, pirms 14 gadiem
Eu,bet šoreiz Matuļa kungs ir labi pastrādājis, jo raksts gana kvalitatīvs. Man patiess prieks par to.

  +4 [+] [-]

, 2010-09-08 17:35, pirms 14 gadiem
Labakais pirkums Janis Sprukts. Hossa ar Ozo 2 vieta, Karsums un Masalskis 3.vieta

     [+] [-]

, 2010-09-08 17:59, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Eu,bet šoreiz Matuļa kungs ir labi pastrādājis, jo raksts gana kvalitatīvs. Man patiess prieks par to.
tev drosi vien lielako prieku sagadaja lasit teksta otro dalu par neveiksmigajiem pirkumiem vai ne?

  +3 [+] [-]

, 2010-09-08 18:09, pirms 14 gadiem
Sprukts un Karsums jau nu gan nav liekami vienā plauktā, vismaz līdz šim parādītā dēļ.
Ja neskaita pārbaudes spēļu karaļa titulu, tad arī Ņiživijs nav ļoti spīdējis.

     [+] [-]

, 2010-09-08 18:54, pirms 14 gadiem
Viena subjekta subjektivs viedoklis, siet varetu nepiekrist un nepiekrist.
Dazos komentaros vertejums ir daudz sakarigaks (laikam jau kaut ko no hokeja sprot in ir redzetas ari speles)

     [+] [-]

, 2010-09-08 19:03, pirms 14 gadiem
232 rakstīja: Roberts Petrovickis man riktīgi patika. Cik nu ikdienas līdzjutējs var apjaust spēlētāja attieksmi, tik, cik laukumā - gan enerģija, gan uguns acīs! Ar tehniku un galvu viss kārtībā, ar izpildījumu arī!
Matulis runā par Ronaldu.

     [+] [-]

, 2010-09-08 19:10, pirms 14 gadiem
Man patika Fosters, īsts kanādietis kapāja līdz pēdējam un ja vajadzēja tad varēja arī iekšās arī iedot kādam.

     [+] [-]

, 2010-09-08 21:46, pirms 14 gadiem
Man nepatiik tas ka neatstaaj aarzemniekus knapi ir iejuties jau maina pret citu, iznemot hossas gadiijumaa. Bet tas taa viela paardomaam.

     [+] [-]

, 2010-09-08 23:05, pirms 14 gadiem
Mikuzz rakstīja: Matulis runā par Ronaldu.
Tieši tā. Es, savukārt, par Robertu.

Manuprāt, mans raksturojums uz Ronaldu tā patiesi nemaz nav attiecināms..

     [+] [-]

, 2010-09-09 22:22, pirms 14 gadiem
Cerams Troters nebuus peedeejo uzskaitiijumaa naakoshgad!