Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:467, Did:0, useCase: 3

9 zaudējumi pēc kārtas. Līdz rekordam tālu...

9 zaudējumi pēc kārtas. Līdz rekordam tālu...
Tukuma komandas rindās zaudējumu megasēriju izbaudīja arī vēlākais Gulbenes treneris Arvis Steckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas Basketbola Līgas jaunpienācēja LU svētdien piekāpās "VEF/Juniors", pagarinot zaudēto spēļu sēriju līdz deviņām. Protams, nav patīkami, bet studenti var sevi mierināt, ka līgas vēsturē bijusi vēl garāka zaudējumu sērija, kuru, visticamāk, LU nesasniegs un nepārsniegs.

Kādas tik komandas nav spēlējušas Latvijas Basketbola līgas pirmajos gados. Otrajā sezonā bija tādas komandas, par kurām šodien atceras vairs retais: RTU, "Investor-EGO'91", "Ādaži/Interlatvija", "Tukums". Bija arī "Bonus" un "Broči"... Deviņdesmito gadu sākumā mode spēlēt basketbolu bija pārņēmusi visu Latviju un trešajā sezonā (1993./94.) komandu skaits bija teju divas reizes lielāks kā šodien - 14. Uz LBL kartes parādījās jaunas komandas, kuru mūža ilgumu nebija grūti prognozēt: "Talsi", "UNA/Hark", "Lielupe", "SWH/Dumle"... Bija jautri. Starp otrās un trešās sezonas komandām izcēlās tukumnieki, kuri līgā pabija tikai divas sezonas un to pametot uz visiem laikiem, vēsturē ierakstījuši savu vārdu bez izredzēt kādam pārspēt viņu sastrādāto.

Raug, savā pirmajā sezonā "Tukums" aizvadīja 23 spēles un visās zaudēja. Kam negadās. Divās no spēlēm tukumnieki bija tuvu tam, lai tomēr uzvarētu, taču "Jelgavai" (91:98) un RTU (106:112) tika zaudēts pagarinājumā. Kā vēlāk izrādīsies, tad tik tuvu uzvarai tukumnieki vēl nebija bijuši un nebija arī nākamajā sezonā. Komandas pastāvēšanas otrajā gadā (LBL līmenī) "Tukums" iespēja laboties un uzvarēt kaut vienā spēlē kļuva daudz lielākas. Vairāk pretinieku ar līdzīgu amatieru statusu un gan jau kādā mačā izdosies aizķerties. Neizdevās... Sezonā "Tukums" aizvadīja 36 spēles un atkal tukšā... Skaitot kopā iepriekšējo sezonu, sanāk 59 spēles! 1994. gada sezonā sešām vājākajām komandām (tajā vēl spēlēja "Liepājas metalurgs", "Talsi", "Valmiera", "UNA/Hark" un "Polus") pēc regulārā čempionāta tika sarīkots atsevišķs divu apļu gandarījuma turnīrs, kur lūzt vai plīst, bet kādu uzvaru vajadzēja aizķert... Neizdevās.

LU sezonu iesākusi ar deviņiem zaudējumiem pēc kārtas un, iespējams, ka šī sērija kļūs vēl garāka, taču kaut kā neticas, ka studenti nodzīvosies tiktāl, ka šajā sezonā neizcīnīs nevienu uzvaru un, ja komanda turpinās pastāvēt, tad ari nākamajā sezonā paliks uz nulles. LU tuvākā spēlē ir jau 5. decembrī, kad savā laukumā uzņems "Liepājas lauvas". 12. decembrī vēlreiz jāspēlē ar "lauvām", bet 7. janvārī ar citu LBL jaunpienācēju "Turību".

"Tukums" 1992./93.g. sezonas sastāvs:
Oskars Ozerinskis, Arvis Steckis, Juris Pineta, Ivars Krūmiņš, Uldis Feldmanis, Ainārs Stepanovs, Juris Vitauskis, Raimonds Kalviņš, Ivo Millers, Ilgonis Eks, Uldis Horeliks, Arnis Zeilis, Māris Ozols, Andris Dzelme.

"Tukums" 1993./94.g. sezonas sastāvs
Edijs Kalviņš, Juris Pineta, Māris Ozols, Juris Vitauskis, Imants Bambis, Dainis Pridāns, Andris Dzelme, Arvis Steckis, Ilgonis Eks, Uldis Horeliks, Arnis Zeilis, Gints Vihmanis, Sandis Kanbergs.

  -2 [+] [-]

, 2010-11-29 17:04, pirms 13 gadiem
Galvenais ir piedalities... ju nou... a tukums vismaz rekordu uzstadija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-11-29 17:13, pirms 13 gadiem
Arvis Steckis vēl tagad ir Gulbenes treneris un biedrības "Gulbenes Buki" dibinātājs!

  +1 [+] [-]

, 2010-11-29 18:21, pirms 13 gadiem
"..komandas, kuru mūža ilgumu nebija grūti prognozēt.."
- atlasītās komandas nekas nesaista, jo katrai bija savi iemesli!

  +2 [+] [-]

, 2010-11-30 19:28, pirms 13 gadiem
Savā pirmajā sezonā Tukums IZCĪNIJA vienu uzvaru !!!
Tikai laukuma tiesnešu paviršības dēļ tajā pašā spēlē pret RTU Tukums jau bija uzvarējis un pagarinajums nemaz nebija jāspēlē...
LBL nolēma spēli pārspēlēt...
Viens no tās spēlēs tiesnešiem bija Viesturs Ozols - diezgan pretrunīga persona vismaz Latvijas basketbola sakarā.
Varēji jau šito arī pieminēt.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-30 21:39, pirms 13 gadiem
Otrajā sezonā bija tādas komandas, par kurām šodien atceras vairs retais: RTU, "Investor-EGO'91", "Ādaži/Interlatvija", "Tukums".

nu nezinu, Ādaži jau bija TOP komanda.. Lai gan 90tajos neesmu dzīvojis