Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:467, Did:0, useCase: 3

Kas (kam) stāvēs?

Kas (kam) stāvēs?
Kriss Holts un Mikaels Telkvists - kurš no šiem diviem šovakar pārsteigs Oļegu un Hari?

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Mūrīša jautājums Rīgas Dinamo ir bijis aktuāls jau kopš sezonas sākuma. Kad vasarā tika nopirkts amerikāņu vārtsargs Kriss Holts, maz kāds paredzēja, ka tieši viņš būs komandas pirmais numurs. Sākoties izslēgšanas spēlēm, šīs lietas atkal var tikt pārskatītas.

Sezonas laikā Holts pārliecinoši nodemonstrēja, ka viņam var uzticēt ne tikai mūzikas ierakstus. Kad augusta beigās iedomātais pirmais vārtsargs Mikaels Telkvists izmežģīja potīti un bija skaidrs, ka spēļu maratonu vajadzēs sākt ar Holtu, jums vajadzēja redzēt trenera Šuplera seju. Ne gluži apglabājis savu mīļoto kāmīti, bet uz to pusi bija... Slovākam amerikānis bija ļoti samocīta atbilde uz jautājumu – ko darīt tagad? Taču Holts šo atbildības nastu izturēja. Trupinājumā bija vēl pāris reizes, kad Holts palika virtuvē par galveno pavāru un visos gadījumos viņš nenodrebēja. Varena bija janvāra sērija, kad vajadzēja vagot katru otro dienu. Telkvistam atkal bija savainojums, taču – Kriss nenodrebēja. Savā pirmajā sezonā Eiropā, Holts bija kļuvis par vienas lielas līgas labas komandas pirmo vārtsargu, turklāt konkurencē ar vērā ņemamu komandas biedru – Mikaela Telkvista spēļu bagāža un dzīves pieredze uz papīra noteikti bija pievilcīgāka. Holtam ir līgums ar Dinamo uz vēl vienu sezonu un šo var saukt par menedžera Sējēja aklās vistas graudu. Trāpīt tik veiksmīgi!

Regulārās sezonas statistika tagad jau ir vēsture: Holts aizvadīja 33 spēles, izcīnīja 13 uzvaras, 11 zaudējumus, 8 spēles beidzās pēc bullīšu izspēles, vidēji mačā laidis pa 2,47 ripām. Telkvistam sanāk 20 spēles, 8 uzvaras, 9 zaudējumi, 1 spēle bullīšos, vidēji mačā bijis bezspēcīgs 2,63 gadījumos. Vēl mums ir Edgars Lūsiņš, taču pagaidām viņa izredzes paostīt Gagarina kausa izcīņas kaujas apstākļus ir tikai no malas... Ja vārtsargu jautājumu sašaurinām Znaroka komandas sakarā, kas ir Rīgas komandas play off pirmās kārtas pretinieks, tad aina ir šāda: Telkvists sargājis vārtus trīs spēlēs (viena uzvara, viens neizšķirts – bullīšos viņa vietā iegāja Lūsiņš; viens zaudējums), Holts divās (divas uzvaras). Visos gadījumos (kopā piecas spēles), vārtsargi darbojās pārliecinoši, turklāt viņu uzdevumu atviegloja aizsardzība, kas tieši spēlēs pret Maskavas Dinamo, demonstrēja pašaizliedzības un disciplīnas paraugstundu. Lielākā apšaude bija pa gabalu un pārredzama, kas vārtu vīriem uzsita apetīti un tā attiecīgi tika apmierināta. Tostarp nevajag aizmirst, ka maskavieši ļoti agresīvi darbojas arī vārtu priekšā un tas būs liels pārbaudījums arī play off spēlēs. Tehniski šādos brīžos labāks vai mierīgāks vārtos izskatījās zviedrs, kamēr amerikānis sev raksturīgi mētājās no vienas štangas pie otras kā galerts. Tiesa, nevar teikt, ka tāpēc Holts bija mazāk veiksmīgs... Telkvista lielā problēma ir atsistās ripas – tās viņš bieži atstāj vārtu priekšā un tad, ej nu zīlē, kurš tur ar savu nūju pastrādās pirmais. Holts šajā ziņā ir solīdāks, turklāt, viņa parametri (augums un svars) liek pretiniekam nervozēt vairāk. Mazāk šķirbiņu. Emocionāli, Telkvists ir rāmāks darba darītājs, tehniski – zviedram ir labāka akadēmiskā hokeja skola.

Ja ņem vērā, ka faktiski ar Holtu vārtos mēs savācāmies sezonas svarīgākajā posmā (janvāris), ka tieši Kriss bija tas, kas attaisnoja savu klātbūtni postenī Nr.1 tā sauktajās krīzes situācijās un tieši viņš bija pēdējais no vārtsargiem, kas izgaršoja Znaroka vienpadsmit zaudējumus pēc kārtas (vienpadsmito viņam ierīvēja tieši Rīga ar Holtu vārtos) – loģiski būtu viņu šovakar likt vārtos, lai uzsāktu sēriju. Par to liecina gan papīrs, gan darbi uz ledus, gan psiholoģiskais noskaņojums, gan vēl viens apstāklis. Kriss labi saprot, ka viņam šajā kreklā ir jāspēlē vēl vismaz viens gads – tieši šīs ambīcijas var atnest amerikānim divkāršu motivāciju un gribasspēka lokanību. Turklāt, ja viņš labi nospēlē, tad komandas menedžerim būs sniegta atbilde, vai ir vērts starpsezonā vēl kādu citu vārtsargu meklēt, plikās konkurences dēļ. Holts kā pirmais, Lūsiņš kā otrais - tā ir solīda paciņa šajā postenī. Tiktāl – ja sekojam loģikai. Taču tieši šajā brīdī mēs pie sienas ieraugām trenera Šuplera portretu, kas piespiež ievilkt elpu vēl dažiem teikumiem... Ja veseli šobrīd ir visi viņa rīcībā esošie vārtsargi, tad Šuplers drīzāk sēriju pret Znaroku sāks ar... Telkvistu. Kāpēc? Tāpēc, ka Šuplers... Tāpēc, ka pirmajā dzīvē viņš izgudroja rotācijas mašīnu vai kokteiļa maisītāju, bet galvenokārt tāpēc, ka Telkvists priekš viņa vienmēr ir bijis pirmais numurs. Tas, ka Holtam vairāk spēļu un labāka statistika, šajā gadījumā neko nenozīmē. Zviedrs vārtos viņam patīk labāk. Punkts.

Uzminēt ar vārtsargu – tas play off spēlēs ir ļoti nopietni. Ar to treneris Jūliss Šuplers arī sāks savu trešo izslēgšanas spēļu pavasari. Lai gan tas viņam nebūtu jādara (Holts ir pelnījis vairāk), viņš noteikti minēs, kas laikam nozīmē – drīzāk sāks ar Telkvistu, nekā ar Holtu. Ja būs savādāk, tad tas noteikti jau ir cits Šuplers, kas vada šo komandu. Būs interesanti.

P.S. Atvainojos visiem hokeja vārtsargiem par virsrakstu. Jā, zinu, puiši, jūs visi nevis stāviet vārtos, bet gan tos sargājiet...

 +14 [+] [-]

, 2011-02-23 08:37, pirms 13 gadiem
Vai tas gadījumā nebija cienījamais Pučes kungs, kurš agrāk teica, ka viņam lielāku uzticību vārtos tomēr raisa Telkvists? Īstenībā jau krietni apnikuši šie dīvainie pārspriedumi par to, kāds Šuplers ir idiots. Ja abi vārtsargi ir labi, vai tad mums nav vienalga, kuru ieliks vārtos?

  +6 [+] [-]

, 2011-02-23 09:13, pirms 13 gadiem
nu tak būs kā parasti - ja telkvists nenostāvēs, visi bļaus, kāda mārrutka pēc holtu nelika būrī, ja holts izgāzīsies, šūpulim būs apmierināts smaids, ka re, viņam tak bija taisnība, un holts tiks aprakts uz rezervistu soliņa. tā ka cerēsim, ka abiem (vai vismaz vienam no) vārtsargiem veselība turēsies, un galu galā ne jau mēs jūlim ierādām, kas darāms...

  +5 [+] [-]

, 2011-02-23 09:15, pirms 13 gadiem
Ja abi veseli, mums par vārtsargu līniju jau nu jāuztraucas vismazāk. Kaut kādas tukšas intrigas. Tāpat, ja mums pret Znaroku būs kādas 6 spēles, vārtsargiem katram pa 3 tiks. Kāda gan pašlaik šķirba, kādā kārtībā?

  +5 [+] [-]

, 2011-02-23 09:37, pirms 13 gadiem
Lai labi stāv.....Vienalga kas (kurš).

 +13 [+] [-]

, 2011-02-23 09:51, pirms 13 gadiem
Armand, vai gadijuma Telkvistu nevar uzskatit par vairak pieredzejushu? Nesaredzu nekadas Shuplera divainibas ja staves zviedrs..

 +14 [+] [-]

, 2011-02-23 10:01, pirms 13 gadiem
tad kad pret Magņitagorsku ielika Telkvistu, visi teica, ka trenneri ir pilnīgi idioti. Pēc tam nācās atzīt, ka bija izvēle bija pareiza.

  +6 [+] [-]

, 2011-02-23 10:05, pirms 13 gadiem
Izvēle tiešām grūta, bet es arī liktu tomēr Telkvistu, Naumovs, šķiet, arī uz to vilka...
Slēpts komentārs: heh

  -1 [+] [-]

, 2011-02-23 10:34, pirms 13 gadiem
Manupraat, Holtam jaabuut 1. numuram, jo Playoff katrs vaartu zaudeejums var izskirt speeles un seerijas likteni. Kaa raada statistika un laukumaa redzeetais, abi ir liidziigi. Bet tomeer vairaakaas situaacijaas Holts ir izvilcis tadas ripas, kuraam jau nav kur deeties kaa tikai vaartos. Protams, tajos gadiijumos pie vainas ir arii uzbruceeji, kuri saak jau svineet pirms vaartu guvuma, bet tomeer Holts taadus ir panjeemis, un gana daudz!!!

  +2 [+] [-]

, 2011-02-23 11:20, pirms 13 gadiem
Telkvists reāli šobrīd izskatās labāk (spriežot pēc 2 spēlēm pret Salātu un Magņitku), turklāt Holta platā, caursitamā kājstarpe brīžiem krīt uz nerviem... Go, Dinamo, GOOOOO !!! Būs labi !

  -3 [+] [-]

, 2011-02-23 11:26, pirms 13 gadiem
Priekš kam ir vajadzīgs vārds iekāvās?
Kādēļ ir jāsabojā raksts ar, manuprāt, jēliem salīdzinājumiem?

  +2 [+] [-]

, 2011-02-23 12:50, pirms 13 gadiem
Playoffu pieredze tomēr Telkvistam lielāka un arī pēdeējās spēlēs parādijis ka ar formu viss kārtībā.
Tā ka Telkvita likšana kastē ir samērā loģiska. Vismaz es Šupja vietā arī liktu T.

  -1 [+] [-]

, 2011-02-23 13:20, pirms 13 gadiem
nepiekrītu, ka nākamsezon labākais variants būtu Holts un Lūsiņš! Jau šī sezona pierādīja, ka ir vajadzīgi 2 augsta līmeņa vārtsargi!

Tāpēc atliek vien piekrist Naumovam, ka šogad par vārtsargu līniju jāsatraucas nav - tur viss ir labākajā kārtībā! Tādēļ arī nākamgad prieks būtu Telqvistu redzēt DR kreklā!

  +4 [+] [-]

, 2011-02-23 13:30, pirms 13 gadiem
Armand, pēc kausa izcīņas, kad Dinamo beigs spēlēt abus vārtusargus pie mikrafona.. LLŪŪŪDDZZU..

  +1 [+] [-]

, 2011-02-23 14:09, pirms 13 gadiem
Armand! Ideāls virsraksts! Man patīk!

  +2 [+] [-]

, 2011-02-23 17:30, pirms 13 gadiem
Armands kurina neesošu intrigu, abi vārtu vīriņi mums ir uz goda, tāpēc nav īpaši svarīgi, kurš no tiem pirmais ieleks kastē. Ticu, ka glābēji būs abi, turklāt sērijā iznāks pasvīst gan Tellijam, gan dziedonim Krisam.

     [+] [-]

, 2011-02-23 22:39, pirms 13 gadiem
Jā, virsraksts labs.

     [+] [-]

, 2011-02-23 22:48, pirms 13 gadiem
neesmu A.Pučes pretinieks vai kā tamlīdzīgi..
Bet tad jau pirms sērijas ar Dinamo vajadzēja likt virsrakstu -
Kurš kuru drāzīs?
vai kā tamlīdzīgi..

kā redzu - citiem patīk.
(vnk izteicu savu viedokli)