Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Meiers: "Brīvā laika man praktiski nav!"

Renārs Grāvītis
Renārs Grāvītis

Meiers: "Brīvā laika man praktiski nav!"
Mārtiņš Meiers reizi pabijis Vācijas Bundeslīgas nedēļas spēlētāja godā.

Foto: mitteldeutscherbc.de

Pirms neilga laika Mārtiņš Meiers kļuva par Vācijas Bundeslīgas nedēļas spēlētāju. Latvijas izlases basketbolists ir gana aizņemts, taču atrada laiku nelielai intervijai par to, ko līdz šim iespējis Vaisenfelsā...

Kā nonāci Vācijas Bundeslīgas komandā?

Pēc iepriekšējās sezonas vēlējos izmēģināt savus spēkus ārvalstīs. Vēl 2012./2013.sezonai ejot, mans aģents Raivis Ušackis aktīvi brauca uz vairākām valstīm, tikās ar vairāku klubu menedžeriem un treneriem. Bija vairāki piedāvājumi, bet, izsverot visus par un pret, nolēmu par labu MBC. Lielu lomu nospēlēja savstarpējā pazīšanās ar treneri Silvano Poropatu, ar kuru biju strādājis BK Ventspils laikos. Galvenie nosacījumi man bija spēcīga līga, spēles laiks un profesionāli apstākļi!

Ar Vaisenfelsas komandu noslēdzi divu gadu līgumu?

Jā, noslēdzu divu gadu līgumu. Mērķis ir augt profesionālajā basketbolā, pašam spēlēt ar vien labāk un palīdzēt klubam sasniegt izvirzītos mērķus!

Pagājušajā sezonā klubs turnīra tabulā bija lejasgalā, tas netraucēja pieņemt lēmumu spēlēt tur?

Nē, tas netraucēja pieņemt lēmumu spēlēt tieši šajā klubā, jo Vaisenfelsas komanda piedalās spēcīgā līgā, tajā ir profesionāli apstākļi un viss nepieciešamais, lai augtu. Turklāt klubam tā bija pirmā sezona Bundeslīgā.

Pašlaik komanda atrodas devītajā vietā. Pakomentē šo situāciju, kā Jums līdz šim ir gājis?

Sezonas sākumā grūti bija iedomāties, ka komanda cīnīsies par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Spēles kvalitāte uzlabojas dienu no dienas - tas ir treneru, kluba administrācijas un menedžeru kopdarbs. Turklāt mājas spēles aizvadām pārpildītā arēnā.

Cik viegli vai grūti bija iejusties komandā?

Iejusties komandā bija ļoti grūti, jo pēc EČ Slovēnijā uzreiz devos uz Vāciju un sāku trenēties ar jauno komandu. Treniņi bija diezgan smagi... Komanda nesen bija beigusi fiziskos sagatavotības treniņus un pilnā jaudā trenējās zālē - man bija jāpielāgojas. Darbs bija smags, taču komandas biedri man palīdzēja.

Pats ar savu sniegumu esi apmierināts šajā sezonā, ņemot vērā to, ka šī ir tava pirmā sezona ārzemēs?

Ar savu sniegumu gluži neesmu apmierināts, jo daudzās spēlēs ātri sasniedzu piecu piezīmju normu, kas būtiski samazināja manu spēles laiku. Daudz strādāju, lai situāciju uzlabotu. Ceru, ka caur treniņiem un ar trenera palīdzību man tas izdosies aizvien labāk. Ilgs laiks pagāja, kamēr pielāgojos Vācijas Bundeslīgas spēles stilam.

Trenera uzticība ir manāma?

Galvenā trenera uzticība ir nosakāma pēc spēles laika, kas, manuprāt, man tiek dots. Kā minēju iepriekš - galvenais ir ātri sakrātās piezīmes, ar kurām man jātiek galā.

Tiki atzīts par Bundeslīgas nedēļas spēlētāju. Vai biji ko tādu gaidījis? Vai varbūt kādā citā turnīra nogrieznī biji domājis, ka varētu kļūt par nedēļas spēlētāju, bet beigās šādu titulu neizpelnījies?

Tas bija negaidīti, bet sajūtas ir labas. Taču galvenais ir komandas rezultāts sezonas beigās.

Ko klubs tev nodrošina treniņu un materiālajā ziņā?

Klubā līdzīgi kā Ventspilī viss ir nodrošināts profesionāli. Komanda pilda savas saistības atbilstoši līgumam un algas tiek maksātas bez kavējumiem! Esmu ar visu apmierināts, tikai jāstrādā!

Kādi ir dzīves apstākļi Vaisenfelsā?

Pēdējos gadus dzīvoju Ventspilī, taču Vaisenfelsā nekādas būtiskas atšķirības neredzu! Par Vāciju kā valsti jautājums paliek ekonomistiem un politiķiem, jo mana ikdiena rit trenējoties un gatavojoties spēlēm - brīvā laika man praktiski nav!

Salīdzini Vācijas bundeslīgu ar Latvijas basketbola līmeni un dzīves apstākļiem...

Vācijas līgā ir daudz vairāk komandu un visās ir spēcīgi leģionāri. Neviena komanda nav vāja, un katras spēles iznākums ir neprognozējams. Nevar salīdzināt Vācijas (80 miljoni iedzīvotāji) iespējas finansiāli atbalstīt sportu (tajā skaitā basketbolu) ar mūsu mazās Latvijas iespējām. Latvijas basketbols nenoliedzami attīstās - to pierāda valsts izlašu rezultāti.

Šajā pilsētā basketbolu mīl?

Vaisenfelsā basketbolu mīl - to pierāda pārpildītā arēna mājas spēļu laikā. Citās Vācijas pilsētās, kur nācies spēlēt izbraukumā, apmeklējuma aktivitāte ir ļoti liela. Īpaši varu atzīmēt spēli Berlīnē pret BK ALBA, kurā skatītāju skaits bija ~11 tūkstoši – iespaidīgi. Atbalstītāji spēļu laikā stāv kājās, prieks spēlēt šādos apstākļos! Arī izbraukuma spēlēs varam rēķināties ar mūsu fanu atbalstu!

Kā ar Vācu valodu?

Es klubā komunicēju angļu valodā. Kopumā – Vācijā runāt angļu valodā nav problēmu - pozitīvs apstāklis, ņemot vērā, ka vācu valodu nepārzinu.

Latvijas izlasei šogad palīdzēsi?

Ja treneris un federācija aicinās, tad noteikti pievienošos un cīnīšos ar zobiem un nagiem!

Vai sanāk pasekot Ventspilī un Latvijā notiekošajam līdzi?

Protams, ka pēc iespējas cenšos sekot līdzi LBL, kā arī BK Ventspils dalībai citos turnīros.