Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Runā, ka tomēr nebūs…

Runā, ka tomēr nebūs…
Ilggadējais "Jūrmala-VV" pussargs Volodimirs Meļņiks (pa kreisi) ir viens no pēdējiem spēlētājiem, kurš vēl palicis komandas apcirkņos. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Līdz SA+ ausīm nonākušas runas, ka drīz vien biedrībai "Latvijas Futbola virslīga" būs jāatrisina pirmais sarežģītais uzdevums, jo ne visi klubi, kas apņēmušies stāties uz Latvijas čempionāta virslīgas starta līnijas, ir tikuši pie starta paliktņiem...

Runa kārtējo reizi ir par "Jūrmalas-VV" komandu, kas ne bez grūtībām līdz galam aizvadīja iepriekšējo sezonu, finišējot 8. vietā. Šī komanda virslīgas vēsturē nebija bijusi tik zemu ne reizi.

Jau uzreiz pēc iepriekšējās sezonas uzjundīja runas par komandas turpmāko nākotni. Futbola aprindās pesimistus varēja sastapt biežāk nekā optimistus. Pašā klubā, protams, bija optimisti. Vēl pirms divām nedēļām intervijā "Sporta Avīzei" komandas šefs Dainis Deglis sacīja, ka tikšot darīts viss, lai komanda būtu, un viņam neesot pamata domāt, ka "Jūrmalas-VV" vienības pastāvēšanai pienācis gals.

Laiks nestāv uz vietas, turklāt startam strauji tuvojas arī virslīgas sezona. Kamēr visi klubi jau izveidojuši kodolu, uz ko balstīties visa gada garumā, un viens otrs jau licis punktu sastāva komplektācijai, "Jūrmalā-VV" notiekot pretējais process. Vismaz SA+ rīcībā ir nonākusi informācija, ka kluba vadība sākusi meklēt citas darba vietas pēdējiem futbolistiem, kas vēl bija komandā...

Dainis Deglis otrdien sarunā ar SA+ to pat arī nenoliedza, taču vēlreiz uzsvēra, ka komandas aiziešana pa skuju taku esot nekas vairāk kā baumas. Esošajiem spēlētājiem tiekot meklētas jaunas darba vietas, lai papildinātu kluba budžetu, no kā varētu nokomplektēt sastāvu. Jāņem gan vērā, ka Jūrmalas komandas spēlētāji nav tā pieprasītākā prece.

Zinot, ka Latvijā nemētājas pat virslīgas līmeņa spēlētāji, komandas nākotnē iezīmējas visai bēdīga aina. "Kādi būs, tādi būs," Deglis norādīja, ka spēlēs tie, kuri būs pieejami. Kaut ko līdzīgu mēs varējām redzēt pērn sezonas otrajā pusē, kad viens otrs futbolists virslīgas apritē pēkšņi nonāca no Latvijas 2. līgas… Pamatsastāvā strauji iekļuva arī tie, kuri līdz tam bija stabili rezervisti. Atbrauca arī bariņš ārzemnieku.

Ja mēs uzmetam aci tiem uzvārdiem, kuri figurēja komandā sezonas beigās, aina paveras sekojoša. Prom ir visi pērn atvestie leģionāri - Oleksandrs Kruckevičs, Mihails Lavrentjevs, Zurabs Kurdobadze, Giorgi Diakvnišvili, Josifs Solomonovs un Leonardu. Konkurentes FC "Jūrmalas" sastāvā pārbaudās aizsargs Sergejs Golubevs, Daugavpils "Daugavā" - vārtsargs Igors Serkovs, prom devies arī pussargs Deniss Ostrovskis, aizsargi Ingus Šlampe, Raivis Hščanovičs un Alberts Bārbalis, kurš jau parakstījis līgumu ar FK "Jelgava"… Pats klubs neslēpj, ka ārzemēs cenšas pārdot aizsargu Vitāliju Jagodinski. Kas tad paliek pāri? Romāns Bezzubovs, Igors Semjonovs, Volodimirs Meļņiks... Vēl ir Jānis Krasnovskis, bet ar viņu līdz šim neviens nav pat sazinājies. Patiesībā no komandas jau arī nekas vairs nav palicis pāri.

Un šādā brīdī atspēlējas arī tas, ka klubam nav veidota sistēma, no kuras grūtā brīdī būtu iespēja spēlētājus pasmelties. "Jūrmalas-VV" vadība šobrīd atrodas pie sasistas siles, un daudziem noteikti būs interesanti pavērot, vai un kā tiks meklēta izeja no neapskaužamās situācijas. Daži varianti, protams, ir. Piemēram, apvienošanās ar kādu 1. līgas komandu, izspēlējot vienīgo trumpi - biļeti uz virslīgu. Tiesa, par to vēl acīmredzot vajadzētu lemt biedrībai "Latvijas Futbola virslīga", ja vien visi klubi tajā tiešām iestāsies un tā sāks funkcionēt, ka sākotnēji iecerēts. Jautājums - ko darīt ar "Jūrmalu-VV" - jaunajam veidojumam varētu būt pamatīga pārbaude. Tikai tā būs iespējams uzzināt, cik ļoti klubi tiešām vēlas sakārtot Latvijas futbola elites saimniecību.

  -1 [+] [-]

, 2012-02-01 08:06, pirms 13 gadiem
olimps virslīgā

     [+] [-]

, 2012-02-01 09:09, pirms 13 gadiem
nu kam Jūrmalai divas? kam?

Prieks par Raivis Hščanoviču, ka ticis normālā klubā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-02-01 12:45, pirms 13 gadiem
sasperjods rakstīja: tad jau labāk Varavīksni
100 % piekrītu.Vismaz 4reizes sezonā redzētu,kā Varavīksne liek iespringt LM stāriem.

     [+] [-]

, 2012-02-02 21:02, pirms 13 gadiem
mrPO rakstīja: nu kam Jūrmalai divas? kam?

Prieks par Raivis Hščanoviču, ka ticis normālā klubā
Cik man zināms, viņš nekur vēl nav ticis. Osis rakstīja, ka Raivis bijis uz pārbaudi Ukrainas Sevastopol, bet tur nepaliks. Tas, kurš ir Jelgavā, ir Bārbalis.

     [+] [-]

, 2012-02-02 21:04, pirms 13 gadiem
VV situācija tiešām ir bēdīga, ja salīdzina esošo komandu ar to, kāda tā bija pirms gadiem četriem. Ar ambīcijām un mērķiem. Naudas trūkums dara savu, bet nu, ko darīt? Jācīnās, varbūt palaimējas un uzrodas kāds glābējs - sponsors. Sastāvā, protams, neko spīdošu gaidīt nevaram.