Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ja Sējējs redzēts Šveicē...

Ja Sējējs redzēts Šveicē...
Ronalds Ķēniņš ir sevi atradis labā līgā un labā klubā. Dinamo viņu vēro un... pagaidām siekalojas...

Foto: www.zsclions.ch

Sezonas vidū ir vienkop saskrējušas dažādas vēstis, kas visai nosacīti attiecas uz Rīgas Dinamo gaitām KHL. Tajā pašā laikā – tās ir gana vērā ņemamas, lai neliktu plauktā. Nu, piemēram – vai zinājāt, ka menedžeris Sējējs viņdien Šveicē skatījās spēli, kurā piedalījās Ronalds Ķēniņš?

Mačā starp Davosu un Cīrihi, uzvarēja laukuma saimnieki, taču zaudētāju rindās par labāko tajā vakarā tika atzīts divdesmit gadus vecais latviešu uzbrucēju Ronalds Ķēniņš. Puika sevi labi pieteicis šajā līmenī par ko gandarījums varētu būt arī Cīrihes „lauvu” galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam. Tieši viņš atļāvās pavasarī noticēt tobrīd Latvijas izlases menedžera Sanda Ozoliņa padomam un atsauksmēm un – riskēja jauno paņemt zem sava spārna. Patiesības labad gan jāsaka, ka Hārtlijs bija vērojis Ķēniņu vēl Cīrihes kluba junioru komandā, kur latvietis sparīgi cīnījies par vietu sastāvā. Nu, aizcīnījies līdz nopietnai līgai un – spēlē! Ko saka cits menedžeris - Sējējs? „Ķēniņš ir labs...” Kad vaicāju pa tiešo – vai ir nodoms Ronaldam piedāvāt arī kaut ko no Rīgas Dinamo uzkodām vai cepumiem, Normunds izplūst teorijā. „Jāsaprot, ka Ķēniņš spēlē labā līgā un labā klubā, turklāt – viņš ir ieguvis tā saukto Šveices hokeja licenci, kas neliek viņam būt uz ledus leģionāram. Vai mēs gribētu viņu redzēt pie sevis – jā. Tomēr, acīmredzot, šobrīd uzbrucējs ir sevi atradis, viņam uzticas un – tā tomēr ir Šveice...” Dinamo menedžeris sev raksturīgi novirza sarunu mazliet pa kreisi, kas nesniedz skaidru atbildi – ir Ķēniņš tagad ierakstīts Sējēja piezīmju grāmatiņā, vai – nav. Tostarp viņš no Šveices komandējuma atved skaidru pārliecību par mums zināmā kanādiešu uzbrucēja Marka Hartigana karjeras līkločiem. Atgādinu, ka pēc iepriekšējās sezonas Rīgas Dinamo, Hartigans ar sava aģenta pārliecību bija devis Sējējam mājienu, ka būtu jauki palikt Latvijā vēl vismaz vienu gadu. To daudzi atcerējās, kad šīs sezonas pirmajos mēnešos komandai piekliboja uzbrukuma asums. Tagad Hartigans ir Šveices klubā Rapersvillē un... Sējējs pasvītro sava lēmuma apķērību. „Jā, viņš gribēja palikt Rīgā uz vēl vienu sezonu, taču man jau tobrīd nebija pārliecības, cik daudz Marks spēs dot komandai, cik pulvera un gribēšanas viņam ir palicis. Tagad redzu, kas notiek Šveicē – 23 spēlēs guvis 3 vārtus un vienu piespēli, kas atzīsim – ir ļoti vājš rādītājs pirmās maiņas uzbrucējam, turklāt – mēnesi viņš ārstēja savainojumu. Parunāju ar Šveices hokeja ekspertiem, viņi visi atzīst – Hartigans neattaisno cerības... Nedomāju, ka Rīgā būtu bijis savādāk.”

Šveices ekspedīcijas galvenais mērķis tomēr bija Špenglera kauss – viena no vecākajām hokeja balvām pasaulē. Šogad to Davosā izcīnīs 85. reizi un mazā gadskārtas jubileja tiks atzīmēta kopā arī ar mūsu Dinamo. Vēl Vecgada komercturnīrā (26.-31.decembris) piedalīsies Klotenes, Volfsburgas, Davosas un Vitkovices klubi, kā arī no eiropiešiem salasītā Kanādas izlase. Pasākums respektabls ar solīdu balvu fondu – uzvarētāji varēs mājās vest 100 000 Šveices frankus. Dinamo hokejistiem tā būs mazliet netradicionāla izbraukuma tūre – atļauts braukt kopā ar ģimenēm. Tomēr galvenais treneris Peka Rautakalio, kam tā būs atkalredzēšanās ar Alpiem (savulaik spēlējis un trenējis četrus dažādus Šveices hokeja klubus), turnīra preses dienestam apliecina, ka Rīga brauc pēc uzvaras – neko mazāku viņš kā treneris no šī pasākuma nemaz negaida.

Tā kā Sējējs pagaidām neatkožas, jautājumos par jaunu seju vervēšanu Dinamo vajadzībām, atliek pacietīgi vērot, kas notiek tirgos. „Nav jau tā, ka mēs neskatāmies apkārt, tāpat – aģenti pienes ziņas par saviem klientiem. Vai līdz 15. janvārim, kad plānotas KHL sezonas pēdējās spēlētāju maiņas, kaut kas notiks? Šobrīd komanda labi spēlē, tāpēc ir riskanti šo ķīmiju izjaukt. Atgriezušies ierindā spēlētāji, kas bija savainoti, soliņš palicis garāks. Būsim pacietīgi, taču tajā pašā laikā – vērīgi...” Vai no Šveices arī varētu ņemt hokejistus – aicināt viņus uz Dinamo? „Varētu, taču jāsaprot, ka arī tur labākie pelna labu naudu – savus 300 000 Šveices frankus sezonā noteikti, turklāt, Eiropas centrs, izbraukumos komandas dodas ar autobusiem. Grūti mums ar tādu piedāvājumu konkurēt. Teorētiski viss ir iespējams, bet teikt, ka tas ir mūsu mērķis – nevaru.” Dinamo hokejistiem Špenglera kauss būs laba vieta savu spēju izrādīšanai – aģenti un izlūki būs pilnas tribīnes. Saprotams, ja nodoms ir spēlēt labākajos Viduseiropas klubos... Tajā pašā laikā ir zināmi uzbrucēja Aināra Podziņa tuvākie izaicinātāji – viņu Krievijas U20 izlase turpina saukt uz treniņnometnēm pirms pasaules čempionāta. Kārtējais izsaukums datēts ar 7. decembri, kad KHL vēl spēles. Ko Dinamo darīs? „Protams, ka ļausim braukt. Ja Podziņam paveiksies, viņš būs liels ieguvējs. Var jau teikt, ka Rīgai viņš arī noderētu čempionāta spēlēs, taču – tā Aināram ir vienreizēja iespēja, ko katru gadu nepiedāvās. Tā kā KHL reglamentā ir veiktas izmaiņas, tad mums nebūs problēmas aizstāt Podziņu tā sauktā jaunā spēlētāju statusā – piemēram, varēs vairāk spēlēt Upītis, viņš atbilst šai vecuma kategorijai.”

 +20 [+] [-]

, 2011-11-30 09:19, pirms 13 gadiem
Lai tik LV spēlētāji,kas ir izsitušies ārpus LV, turpina spēlēt ārzemēs. Nav obligāti visiem jāskrien atpakaļ uz LV tikai kaut kāda Dinamo dēļ.

  -2 [+] [-]

, 2011-11-30 09:41, pirms 13 gadiem
Nu nav jau Ķēniņš vienīgais Šveicē. Mežulis, Andersons, Merzļikins visi trīs varētu būt kandidāti kaut kad nākotnē uz Dinamo.
Slēpts komentārs: Calvin

 +12 [+] [-]

, 2011-11-30 12:30, pirms 13 gadiem
Es arī ceru, ka Normim rociņas tomēr būs pa īsu un Ķēniņš turpinās spēlēt Šveicē! Tiešām nav visiem talantīgajiem letiņiem jākapā vienā klubā (RD)!

  +4 [+] [-]

, 2011-11-30 12:39, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Es arī ceru, ka Normim rociņas tomēr būs pa īsu un Ķēniņš turpinās spēlēt Šveicē! Tiešām nav visiem talantīgajiem letiņiem jākapā vienā klubā (RD)!
Pilnīgi piekrītu.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-30 12:54, pirms 13 gadiem
Tā jau ir, savainotie atgriežas un soliņš paliek garāks.

Bet, tajā pašā laikā, dažs aģents raksta tviterī, ka RD meklējot vēl vienu uzbrucēju. Būs interesanti, gan jau kāds no RD uzbrucējiem arī uz Liepāju aizbrauks

     [+] [-]

, 2011-11-30 13:06, pirms 13 gadiem
zzk rakstīja: Tā jau ir, savainotie atgriežas un soliņš paliek garāks.

Bet, tajā pašā laikā, dažs aģents raksta tviterī, ka RD meklējot vēl vienu uzbrucēju. Būs interesanti, gan jau kāds no RD uzbrucējiem arī uz Liepāju aizbrauks
Diemžēl pagaidām realālais kandidāts uz šādu braucienu varētu būt Štāls (lai kā arī man to negribētos), jo Peka (Normis) tak nesūtīs Šindelu uz LM.... Upītis varētu palikt "augšā", jo viņam drīz (pēc 7.decembra) būs jāpilda "jaunā gurķa" un Pogas aizvietotāja funkcija....

  +1 [+] [-]

, 2011-11-30 13:16, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Diemžēl pagaidām realālais kandidāts uz šādu braucienu varētu būt Štāls (lai kā arī man to negribētos), jo Peka (Normis) tak nesūtīs Šindelu uz LM.... Upītis varētu palikt "augšā", jo viņam drīz (pēc 7.decembra) būs jāpilda "jaunā gurķa" un Pogas aizvietotāja funkcija....
Braucēji varētu būt vairāki, gan pieminētais Štāls, gan Ankipāns, gan varbūt vēl kāds (ja tiešām RD parādīsies vēl kāds uzbrucējs).

Upītis jau tagad aizņem "jaunā" vietu, Podziņam aizbraucot parādīsies vēl viena brīva vieta (kopā tādas ir 2 katrai KHL komandai).

  +4 [+] [-]

, 2011-11-30 13:32, pirms 13 gadiem
zzk rakstīja: Braucēji varētu būt vairāki, gan pieminētais Štāls, gan Ankipāns, gan varbūt vēl kāds (ja tiešām RD parādīsies vēl kāds uzbrucējs).

Upītis jau tagad aizņem "jaunā" vietu, Podziņam aizbraucot parādīsies vēl viena brīva vieta (kopā tādas ir 2 katrai KHL komandai).
Es personīgi sūtītu Cibuļski uz LM... nu nav čalis ne tuvu "Ozo", bet taisa dažbrīd ne mazākus sūdus, kā tas sanāk šad tad arī kapteinim! Kapteinis vismaz uzbrukumā vēl kaut ko spēj (spēj vēl diezgan daudz) kamēr Cibuļskis arī uzbrukumā ir pašvaks! Teiksim ar ko tāds Cibuļskis būtu labāks piem. par to pašu Andersonu???

  +5 [+] [-]

, 2011-11-30 20:23, pirms 13 gadiem
Vai Sējējam tas menedžera amats ir līdz pensijai ? Vai kāds nevarētu pabraukāt pa Eiropu un paskatīties, vai kāds ģenerālmenedžeris nākotnē neiederētos DR-ā labāk par Sējēju ?