Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

4+ pret Popradas „Lev”

4+ pret Popradas „Lev”
Ar vairākumu viss skaidrs, bet kurā maiņā iespēlēt Ņiživiju vienādos sastāvos?
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien Rīgas „Dinamo” savā laukumā uzņem jaunāko Kontinentālas hokeja līgas dalībnieku, klubu no Slovākijas - Popradas „Lev”. Pretinieks jau lēnām iejuties šajā līgā, arī pirmais punkts ir nopelnīts un katrā nākamā spēle ir ar cerību izcīnīt pirmo uzvaru.

Lai arī latviska mazohisma garā, šo spēli varētu raksturot kā divu Bobrova divīzijas autsaideru dueli, rīdzinieki šobrīd varētu arī nebūt tas labākais pretinieks uzvaras rēķina atklāšanai. Pēc neizteiksmīgās spēles ar Minskas „Dinamo”, komandai bija laiks gan atvilkt elpu, gan sakārtot galvu un (cerams) arī spēli. Kas tad būtu jāpaveic, lai nekļūtu par slovāku kluba KHL skrējiena pirmo veiksmes ierakstu?

1. Maiņu virknējumi
Pēdējā spēle parādīja, ka Rīgas „Dinamo” vēl joprojām atrodas optimālu spēlētāju virknējumu meklējumos. Līdz ar Aleksandra Ņiživija atgriešanos ierindā, aktuāls ir jautājums, ko treneri vēlas sagaidīt un kā būtu jāspēlē pirmajam virknējumam. Bez Ņiživija maiņa demonstrēja ātru un dinamisku hokeju, kas regulāri spēja noķert un sodīt pretinieku pretuzbrukumos, uzbrukuma smailē izvirzot Miķeli Rēdlihu. Ar Ņiživiju, maiņa iegūst tehnisko izpildījumu un spēju pieturēt ripu, bet zaudē ātrumu un asumu. Treneriem jāizlemj, kādu pirmo maiņu viņi vēlas redzēt un, kurā maiņā iespēlēt Aleksandru. Jāpiemin, ka jau pagājušajā spēlē, trešā perioda ievadā, kad bija nepieciešams paātrināt un saasināt spēli, vienādos sastāvos Ņiživija vietā darbojās Landmarks.

Arī, šķietami stabilo Sprukta virknējumu, pagājušajā spēlē skāra pārmaiņas. Līdz ar Ankipānu neapmierinošo sniegumu, pie teikšanas tika Mārtiņš Cipulis un, konkrētajā spēlē, spēja ienest dzīvīgumu, maiņas sniegumā. Vai Ankipānam treniņu darbā būs izdevies reabilitēties treneriem un atgriezties ierastajā virknējumā?

Treneru lēmumus šajos jautājumos ir izšķirošs, jo, izmaiņu gadījumā, tas var skart pilnīgi visus virknējumus.

2. Pacietība
Pretinieks, lielākoties ir nokomplektēts ar laba līmeņa klavieru nesējiem, kuri ir pieraduši smagi un cītīgi strādāt laukumā. Proti, pretinieks būs gatavs sīkstais cīņai un nepieļaus vaļības. Rīdziniekiem vajadzēs pretim likt tik pat atbildīgu un pacietīgu spēli, izpildot trenera uzliktos uzdevumus un gaidot savu iespēju, piemēram, skaitliskajā vairākumā.

3. Ātrums
Ātrums spēlētāju (ar un bez ripas) un ripas kustībā ir galvenā Rīgas „Dinamo” priekšrocība. Priekšplānā, protams, izvirzās Miķelis Rēdlihs. Tomēr, lai cerētu uz pretuzbrukumiem vai pretinieku noraidījumiem, mēģinot tos apturēt, nepieciešams darboties aktīvi, sākot jau no pretinieku aizsardzības zonas, bet tajā pašā laikā bez avantūrām un novirzēm no spēles plāna, kas varētu dot pretuzbrukuma iespējas pretiniekam.

4. Vairākuma realizācija
Sīkstās spēlēs, kur abas komandas ir gatavas un prot smagi strādāt, rezultātu visbiežāk izšķir skaitliskā vairākuma realizācija. Rīdzinieki, pat ar visu to, ka ripa nekādi vairākumā negribēja iet Maskavas „CSKA” vārtos, ir starp labākajiem skaitliskā vairākuma realizētājiem līgā. „Lev” rādītājs ir krietni sliktāks – viens realizēts vairākums divdesmit divās iespējās.

+ Parotēt aizsargus?
Pagājušajā sezonā Rīgas „Dinamo” aizsargu rotācijas bija ierasta lieta. Uz šo spēli, pēc trīs spēļu diskvalifikācijas izciešanas, atkal ierindā būs Kristaps Sotnieks. Tas treneriem paver plašākas manevru iespējas. Pēc pirmajās spēlēs redzētā, pārdomu laiks ļoti noderētu Arvīdam Reķim, jo viņa spēle ir tālu no tā līdera snieguma, kas bija pagājušajā sezonā.

Vai Miķelis Rēdlihs pagarinās savu rezultatīvo spēļu sēriju?

  • 74

  • 60

  • 14


     [+] [-]

, 2011-09-26 07:34, pirms 13 gadiem
Agrāk vai vēlāk LEV tiks pie pirmās uzvaras.
Pēdējās divas spēles (pret Atlant (tika pie pirmā punkta KHL) un CSKA) viņi nospēlēja tīri cienijami.
Ar to negribu teikt,ka tieši pret RD LEV atklās savu uzvaru kontu KHL, bet potenciāls priekš tā viņiem ir.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-09-26 08:16, pirms 13 gadiem
Pedejais_latvietis rakstīja: šeit iet raksts kas jaizdara lai RD uzvarētu nevis LEV
Paldies ka painformēji.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-26 08:19, pirms 13 gadiem
Pedejais_latvietis rakstīja: šeit iet raksts kas jaizdara lai RD uzvarētu nevis LEV
bet nedrīkst nenovērtēt pretinieku...

  -1 [+] [-]

, 2011-09-26 09:19, pirms 13 gadiem
"nepieciešams darboties aktīvi, sākot jau no pretinieku aizsardzības zonas" šādas kļūdas gan nevajag pieļaut, ja runājam par Rīgas uzbrukum, tad tas sākas savā zonā, lai gan tas teikums ir saprotams dažādi un hvz kas tur domāts pirms publicēt iesaku pārlasīt, jo lasot ķērrās dažās vietās un bija bik jāiedziļinās un pāpārveido.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-26 09:52, pirms 13 gadiem
Varbut si ir spele kad jadod iespeju otram vartu viram?jeb metisim vinju pret SKA?Lai aposta gaisu un varbut sapurina komandu ka jastrada vienoti un citigaak

  -1 [+] [-]

, 2011-09-26 10:00, pirms 13 gadiem
Pie pirmā punkta prasās kāds treniņu apmeklējums
Mana prognoze.
4:2
Uzvarēsim, bet viegli nenāks...
Miķelītis protams atkal panāks Radulovu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-09-26 18:39, pirms 13 gadiem
Man šķiet, ka vairākumā joprojām pietrūkst tas, ka vismaz 1 spēlētājs ganītos pa vārtu priekšu. Varbūt Sprukta maiņā tādas iezīmes ir, bet tur ne Karsums, ne Ankipāns nevar trāpīt vārtos.Pārbaudes spēlēs aizsargi šķīla pa vārtiem diezgan bieži un trāpīgi, bet tur vajag arī uzbrucēju, kas traucē vārtusargam. Tagad tas viss izskatās pajucis.