Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

15. diena: bumbas ripināšana ir beigusies

15. diena: bumbas ripināšana ir beigusies
Spānijas un Čīles spēles izskaņā abas komandas apmierināja rezultāts 2:1, un laukumā varēja vērot draudzīgu atmosfēru.
Foto: AFP

Spānijas un Čīles futbolisti mača izskaņā spēlēja tik pasīvi, it kā viņiem, nevis televizoru skatītājiem pēdējā laikā bija pa četriem mačiem dienā. Turpmāk pasaules čempionātā spēļu būs mazāk, un arī šāda bumbas ripināšana vairs netiks pieļauta.

Sestdien daudzi ar nepacietību gaidīja Brazīlijas un Portugāles maču, jo divu tehnisku un radošu komandu sacensība vienmēr izvēršas interesanti. Pirmais puslaiks iznāca kaujiniecisks, jo pretinieki viens otru nesaudzēja un sapelnīja septiņas dzeltenās kartītes, taču otrajā puslaikā "vētra" laukumā pierima. Komandas it kā atjēdzās, ka tas vēl nav "play-off" mačs, kurā obligāti jānosaka uzvarētājs, tāpēc samazināja ātrumu un pietaupīja kājas. Bezvārtu neizšķirts šādā situācijā ir vairāk nekā loģisks, un portugāļiem tas bija jau otrais 0:0 grupas turnīrā. Savu vārtu gūšanas prasmi viņi uzskatāmi nodemonstrēja vienīgi mačā ar korejiešiem - 7:0.

Vakar savas iemaņas uzbrukumā vajadzēja rādīt Kotdivuāras futbolistiem, kuriem ar astoņu vārtu pārsvaru bija jāsagrauj Ziemeļkoreju. Tāds brīnums nenotika, un simpātiskā komanda ar Didjē Drogbā priekšgalā varēja doties mājup. Tādējādi Āfrikas kontinentam šajā turnīrā no sešām izlasēm palika tikai viena - Gana. Gribētos cerēt, ka šīs komandas panākumu veicināja arī pozitīvi aizvadītais pēdējais pārbaudes mačs pirms čempionāta sākuma - pret Latvijas izlasi.

Spānijas un Čīles futbolisti spēles izskaņā ripināja bumbu vēl draudzīgāk nekā brazīlieši un portugāļi. Spāņi jau bija panākuši vajadzīgo rezultātu - 2:1 savā labā, bet čīlieši par to īpaši nesatraucās, jo viņiem mazākumā derēja zaudējums ar šādu attiecību. Derēja, jo visi ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību labi zināja, ka paralēli notiekošajā spēlē Šveices futbolisti mokās ar bumbas iedabūšanu Hondurasas vārtos. Šveicieši ir pieraduši sekmīgi spēlēt uz pretuzbrukumiem pret līdzvērtīgiem vai spēcīgākiem sāncenšiem, un viņi to atgādināja mačā pret Spāniju (1:0). Toties viņiem neklājas viegli, ja pašiem ir jākontrolē spēle un jāuzbrūk. Atcerēsimies, ka priekšsacīkstēs mūsu grupā Šveices futbolisti pat pamanījās zaudēt Luksemburgai (1:2). Mūsdienu futbolā ir jāmāk gan aizsargāties, gan uzbrukt!

Pasaules čempionātā jau ir nospēlētas trīs ceturtdaļas no visiem mačiem, un palikušas pēdējās 16 spēles. Tās būs interesantākās un saspringtākās - vairs nevarēs redzēt abu komandu samierināšanos ar esošo rezultātu, jo katrā mačā uzvarētājs būs tikai viens. Zaudētājs brauks mājās.

     [+] [-]

, 2010-06-26 10:29, pirms 14 gadiem
Diez vai varēja gaidīt, ka spāņi par katru cenu centīsies iesist trešos vārtus vai cīlieši otros. Nesanāca, nesanāca - aizsargāties tomēr ir drošāk nekā riskēt iekrist uz pretuzbrukumiem.

     [+] [-]

, 2010-06-26 18:00, pirms 14 gadiem
Nu , ja Spānija tiešām neizkļūtu ārā no grupas, tas būtu vel lielāks cirks, nekā tagad.