Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

F-1 nedēļa. Hemiltons un astoņnieki

F-1 nedēļa. Hemiltons un astoņnieki
Lūiss Hemiltons: "Tā es tajā līkumā"
FOTO: AP/"Scanpix"

2008. gada F-1 pasaules čempions Lūiss Hemiltons atbildēs Austrālijas policijā par savu ekstremālo braukšanu Melburnas priekšpilsētā Sentkīldā. Ne viņš pirmais, ne pēdējais no F-1 esošajiem un bijušajiem braucējiem, kuriem jāatbild par uzvedību uz sabiedriskiem ceļiem.

Ko tad Hemiltons pirms Austrālijas GP pastrādāja? Vienā no pagājušās nedēļas pievakarēm Melburnas priekšpilsētas Sentkīldas ieliņās Lūiss ar savu 2010. gada izlaiduma "Mercedes", kūpot riepām, griezis astoņniekus. Policija pacentās to nepieļaut.

"Oficiālie policijas pārstāvji apstiprina, ka sakarā ar incidentu, kas notika pulksten 21.15 pēc vietējā laika, apsūdzība attiecībā uz 25 gadus veco britu, kurš dzīvo Šveicē, tiks izvirzīta pēc viņa ierašanās iecirknī," raksta Melburnas "The Age". Tiek ziņots, ka sudrabotais 2010. gada "Mercedes" tika arestēts pēc tam, kad tā vadītājs, no krastmalas izbraucis uz Ficrojstrītas, sāka griezt "astoņniekus".

Šis nav pirmais gadījums, kad tiek arestēta Hemiltona stūrētā "Mercedes". Pirms trim gadiem viņa mašīnu aizturēja policija, kad uz vienas no Francijas autostrādēm nākamais pasaules čempions brauca ar ātrumu 196 km/h.

"Šovakar es pārāk asi izbraucu, par ko mani aizturēja policija. Mana uzvedība nebija prātīga, un tādēļ atvainojos," teikts Hemiltona ziņojumā, ko publicēja "McLaren".

Kas vēl jauns?

Heidfelds stūrēs braucējus
Par F1 pilotu arodbiedrības (GPDA) priekšsēdētāju izvēlēts "Mercedes" komandas rezerves braucējs Niks Heidfelds. Vācietim esot pietiekami daudz laika un pieredzes, lai pārstāvētu pilotu intereses pārrunās ar čempionāta vadību.

Masa: "Es tikai smejos"
Pagājušā gada Ungārijas GP no priekšā braucošās mašīnas piekares atlūzusī atspere trāpīja pa ķiveri Felipem Masam, pilotu izsitot no ierindas līdz sezonas beigām. "Jā, par to es tikai smejos. Tas taču ir absurds, ka atspere nolūzt, lēkšo pa trasi un trāpa tieši man pa ķiveri. Ko man domāt? Tā ir neiedomājama apstākļu sakritība."

Bāka par mazu
Kā ziņo "Auto Motor und Sport", čempionāta debitante "Virgin" nonākusi lielas problēmas priekšā: kļūda aprēķinos, un izrādās, ka mašīnas bāka ir pārāk maza, un tajā neietilpst nepieciešamais degvielas daudzums, lai nobrauktu visu distanci. Starpība ar normālām bākām esot 10 litri... FIA esot atļāvusi veikt pārbūvi.

Vebers tomēr neaizies
"Vodafone" pasākumā Sidnejā Lūiss Hemiltons izteicās, ka pēc sezonas beigām, ja viņam tā būs veiksmīga, Marks Vebers varētu beigt F1 karjeru. "Neplānoju pamest sacīkstes tuvāko gadu laikā un esmu priecīgs strādāt ar savu komandu," atbild "Red Bull" pilots.

Moss lifta šahtā un ratiņos
Sieviešu dienā (8. martā) 80 gadus vecais leģendārais pilots Stirlings Moss savās mājās iegāzās lifta šahtā. Moss nolidoja trīs stāvus, lauza abas potītes, kāju kaulus un savainoja mugurkaulu. Kā uzrādīja medicīniskās apskates rezultāti, par laimi, iekšējie orgāni netika cietuši, bet ārstēšanas kurss ļāva tikt galā ar lūzumiem. Jau šīs nedēļas nogalē Mosu izrakstīs no slimnīcas. Pāris mēneši gan invalīdu ratiņos.

Šūmaheri un "Mercedes"
Mihaels Šūmahers pārstāv "Mercedes" F1 komandu, šosezon Štutgartes uzņēmumu (HWA komandā ar C klase jaunāko mašīnas modeli) DTM pārstāvēs arī viņa brālis Ralfs, kas no F1 atvadījās 2007. gadā, līdz tam izcīnot sešas uzvaras posmos. Divas iepriekšējās sezonas Ralfs DTM pie panākumiem netika (atšķirībā no Mikas Hakinena un Žana Alezī), tomēr "Mercedes" izrāda lielu uzticību Šūmeheru klanam.

     [+] [-]

, 2010-03-26 22:23, pirms 15 gadiem
sie divi gadijumi ar atruma parsniegsanu un astonnieku taisisanu nav vienigie atgadijumi vina arpustrases izbraucienos, atceros, ka skiet vinam pat bija uz kadu laiku atnemtas tiesibas, sveice saskrejas ar kadu sievieti(ta nemaz neesot zinajusi, kas vins tads ir, vienigi policisti esot palikusi ar muti vala un palugusi autografus )
Bet interesanti, ka Hamiltons nav vienigais F1 pilots kuram regulari nakas parkapt celu satiksmes noteikumus, visadas darisanas ar celu policiju ir bijusi iesaistiti daudzi, pat Sumahers
laikam jau kardinajums iespiest pedali grida ir parak liels

  +3 [+] [-]

, 2010-03-26 23:39, pirms 15 gadiem
Tas nav bik par traku, ka vienā portālā viena cilvēka vārds ir sastopams četrās dažādās variācijās? tad Luiss Hamiltons, tad Lūiss Hemiltons, kas būs tālāk? Luijs XIV. Himltons?

  +2 [+] [-]

, 2010-03-27 00:03, pirms 15 gadiem
Es parasti par kaut kādām gramatiskām lietiņā nepiesienos, bet par šo gan šoreiz pasmaidīju.

''Ko tad Hemiltons pirms Austrālijas GP pastrādāja? Vienā no pagājušās nedēļas pievakarēm Melburnas priekšpilsētas Sentkīldas ieliņās Lūsis ar savu 2010. gada izlaiduma "Mercedes", kūpot riepām, griezis astoņniekus. Policija pacentās to nepieļaut.''

     [+] [-]

, 2010-03-27 00:19, pirms 15 gadiem
maRo rakstīja: Es parasti par kaut kādām gramatiskām lietiņā nepiesienos, bet par šo gan šoreiz pasmaidīju.

''Ko tad Hemiltons pirms Austrālijas GP pastrādāja? Vienā no pagājušās nedēļas pievakarēm Melburnas priekšpilsētas Sentkīldas ieliņās Lūsis ar savu 2010. gada izlaiduma "Mercedes", kūpot riepām, griezis astoņniekus. Policija pacentās to nepieļaut.''
te arī:
Vebers tomēr neaizies
"Vodafone" pasākumā Sidnejā Lūsis Hemiltons izteicās, ka pēc sezonas beigām, ja viņam tā būs veiksmīga, Marks Vebers varētu beigt F1 karjeru. "Neplānoju pamest sacīkstes tuvāko gadu laikā un esmu priecīgs strādāt ar savu komandu," atbild "Red Bull" pilots.