Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3
^ "SELECT member_id as __pk, member_id, user_name, password, email, registration_ip, last_visit, group_id, user_status, activation_key, url, show_email, registered, custom_title, has_avatar, text_about, show_smileys, show_avatars, default_group_id, default_comment_level, alternate_upload, show_news_in_forum, forum_comment_sort, receive_email, is_comment_moderator, cc_warned_until, cc_vote, show_foreign_comments, points, mobile_phone, last_punishment_reason, portal_points, portal_points_old, address, phone, name_surname, social_twitter_name, facebook_id, twitter_id, is_social_user, display_title, new_messages_count, messages_count, google_id FROM members AS members WHERE member_id IN (?)"
^ array:1 [
  0 => 89867
]
^ array:3 [
  0 => "42703"
  1 => 7
  2 => """
    ERROR:  column "google_id" does not exist\n
    LINE 1: ...isplay_title, new_messages_count, messages_count, google_id ...\n
                                                                 ^
    """
]
^ array:4 [
  0 => array:5 [
    "file" => "/srv/www/sportacentrs.com/web/app/Models/ModelBase.php"
    "line" => 293
    "function" => "execute"
    "class" => "App\Classes\Core\Drivers\Wrapper\PDOStatement"
    "type" => "->"
  ]
  1 => array:5 [
    "file" => "/srv/www/sportacentrs.com/web/app/Classes/Articles/Search.php"
    "line" => 187
    "function" => "getByIds"
    "class" => "App\Models\ModelBase"
    "type" => "::"
  ]
  2 => array:5 [
    "file" => "/srv/www/sportacentrs.com/web/app/Classes/Articles/Search.php"
    "line" => 202
    "function" => "getWithCount"
    "class" => "App\Classes\Articles\Search"
    "type" => "->"
  ]
  3 => array:5 [
    "file" => "/srv/www/sportacentrs.com/web/site/mod_article.php"
    "line" => 44
    "function" => "get"
    "class" => "App\Classes\Articles\Search"
    "type" => "->"
  ]
]

Cilvēki! Domāt arī vajag

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Cilvēki! Domāt arī vajag
1988. gadā Artūrs Irbe bija viens no retajiem pašmāju hokejistiem, kurš reāli palīdzēja izcīnīt sudraba medaļas PSRS čempionātā.

Daudzi hokeja skatītāji ir neapmierināti, ka Rīgas "Dinamo" šoruden neuzvar tik bieži, kā mums visiem gribētos. I spēlētāji slikti, i treneris nekāds... Vai tad nevar iemācīt spēlētājiem iemest vairāk par vienu ripu?

Kritika, protams, konstruktīva: ja nevar iemest, tad nevar arī uzvarēt! Taču ir vismaz viens, ja ne vairāki bet! Salīdzinot ar pērno gadu, "Dinamo" ir zaudējis divus pirmās maiņas uzbrucējus - Miķeli un Jāni, kā arī Sandi, kurš gan pie Pekas tik sprauns nebija kā pie Jūļa.

Ārpus "Dinamo" šobrīd KHL ir četri (!) labākie latviešu aizsargi - Pujacs, Bārtulis, Kulda un Ozoliņš. Secību variet mainīt un izmest ārā Ozoliņu, kurš vēl nav spēlējis. Ārpus "Dinamo" citās KHL komandās ir trīs mūsu labākie uzbrucēji - Dārziņš, Rēdlihs un Sprukts. Ārpus "Dinamo" citā KHL komandā ir labākais, labi, varbūt otrais labākais, ja kādam tā labāk tīk, vārtsargs - Masaļskis.

Ārpus "Dinamo" Amerikā ir divi labākie mūsu jaunie uzbrucēji Pelšs (1992.) un Girgensons (1994.). Ārpus "Dinamo" Eiropas klubos ir vēl divi mūsu uzbrucēji - Ķēniņš un Jekimovs, kuri varbūt vēl nav sasnieguši Karsuma meistarību, taču ar pārējiem vietējiem uzbrucējiem varētu konkurēt.

Cik jums sanāca hokejistu, kuri dažādu apstākļu, pārsvarā mazā atalgojuma dēļ, nespēlē "Dinamo"? Ahā! Tieši ducis... Ducis mūsu labāko spēlētāju nespēlē Latvijas labākajā komandā, bet mēs gribam, lai t.s. otrais vilnis ir tikpat varens. It kā Latvija būtu vienīgā valsts pasaulē, kur prot izaudzināt augstas klases hokejistus.

Man šad tad patīk salīdzināt šos laikus ar veco "Dinamo", lai gan jaunā "Dinamo" vadoņi vismaz vārdos publiski kratās nost no vecā "Dinamo". Šoreiz izvēlējos divus zīmīgus mums gadus: 1988., kad rīdzinieki vienīgo reizi PSRS čempionātos dabūja medaļas, un 1973. gada rudeni, kad "Dinamo" atgriezās augstākajā līgā. Tiem, kas tik vecus laikus nav pieredzējuši vai piemirsuši, atgādināšu, ka ārpus Rīgas 1973. gadā spēlēja tikai Juris Repsis, 1988. gadā tādu nebija.

Tātad, kuri izcīnīja 1988. gada sudrabu? Iebraucēji jeb migranti - Maticins, Frolovs, Zinovjevs, Durdins, Čudinovs, Taboļins, Lubkins, Znaroks, Froļikovs, Brezgins, Skosirevs, Pavlovs, Kerčs, Semerjaks, Akuļiņins, Šašovs, Veselovs un Varjanovs. 18 spēlētāji no 29. 11 bija vietējie - Irbe, Samoilovs, Naumovs, Grigorjevs, Katlaps, Sējējs, Beļavskis, Šostaks, H. Vītoliņš, Tomans un Hehts, taču viņu ieguldījums bija dažāds. Vītoliņa piecnieks, runājot šodienas terminoloģijā, bija enerģijas maiņa, Sējējs un Grundmanis laukumā tika katrā otrajā spēlē, Naumovs bija trešais vārtsargs ar vienu spēli sezonā, Šostakam labākie gadi jau bija garām. Pa īstam kapāja Samoilovs un Irbe (pārsvarā sezonas otrajā pusē), Grigorjevs un Beļavskis... Tātad medaļas mums toreiz izcīnīja iebraucēji...

1973. gadā proporcija bija apmēram tāda pati. 14 iebraucēji - Nazarovs, Beskašnovs, Kobzevs, Lambins, Guščins, Ponomarjovs, Serņajevs,
Sokolovskis, Deņisovs, Vorobjovs, Vakurovs, Sorokins, Klinšovs, Markovs. Un 10 vietējie spēlētāji - Afoņins, Vasiļonoks, Odincovs, Liberts, Balderis, Hendelis, Hatuļevs, Verižņikovs, Haralds un Edmunds Vasiļjevi.

Bet tagad mēs gribam, lai "Dinamo", kur nav 12 (!!!) mūsu labāko spēlētāju, drāž KHL vienos vārtos? Naivi un vismaz pagaidām neiespējami! Rīgas "Dinamo" šosezon KHL ir atvēlēta strādnieku loma. Ja izdosies izkapāt "play-off", tas tiešām būs panākums. Bet murgi, ka varam izcīnīt Gagarina kausu, lai paliek Aptiekas ielai un tuvākai apkārtnei.

1 2 57 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2012-09-24 19:37, pirms 12 gadiem
Jāni, tas viss daudz īsāk sakot var skanēt apmēram tā-nav naudas, nav izklaide (no money, no party).
Ar to arī viss ir izteikts.

 +17 [+] [-]

, 2012-09-24 19:38, pirms 12 gadiem
Par to uzvaru Gagarina kausa, piekritu. Murgi

  +1 [+] [-]

, 2012-09-24 19:40, pirms 12 gadiem
Nazarovs spēlēja RD?
Raksts labs, bet īsti neaptveru tās jēgu, jā protams, kad dažiem labiem nepielec, kad RD nav tā spēcīgākā komanda uz papīra, bet Matuļa kungs...jūs taču nevarat prasīt no tās līdzjutējiem nepārdzīvot par savu komandu, tas taču ir hokejs, komandas sportaveids, kas tiek veltīta skatītājiem, mūsējie cīnās katru spēli, lai pierādītu, kad viņi spēlē un spēlēs pret jebkuru komandu, lai uzvarētu, priekš saviem skatītājiem un priekš sevis. Tāpēc arī nesaprotu, kāpēc mums RD līdzjutējiem apmierināties ar zaudējumiem? Nu labi mums nav lielākā daļa LV labāko spēlētāju, tas nenozīmē kad RD nevar uzvarēt, mēs redzam, kad spēlēs kuras zaudējam ir ļoti sīvas, čaļi nepadodas.
Es, kā Rīgas Dinamo līdzjutējs, prasīšu no manas komandas tikai uzvaru, jo es zinu, kad čaļi(RD) no sevis prasīs arī tikai uzvaru.

  +2 [+] [-]

, 2012-09-24 19:43, pirms 12 gadiem
Ja jau Tu liec visiem atzīt, ka Dinamo nevar uzvarēt - tad kas notiks? Treneri, spēlētāji, fani, un visi atzīs ka vinnēt nevaram? Kāpēc tad jāspēlē?

     [+] [-]

, 2012-09-24 19:54, pirms 12 gadiem
Megadzilna rakstīja: Nazarovs spēlēja RD?
Kā nu ne.
Eliteprospects.com - Vjaceslavs Nazarovs
Detalizētāk: Grāmatas "Melnās ripas bruņinieki" elektroniskā...

  +2 [+] [-]

, 2012-09-24 19:55, pirms 12 gadiem
Par trim labākajiem uzbrucējiem nepiekritīšu. Karsums pilnīgi noteikti ir vismaz viena līmeņa spēlētājs ar Spruktu, manuprāt pat labāks.

Pakacināšu vairāk - Indrašim ir piecas reizes vairāk punktu nekā Spruktam, un 2,5x vairāk nekā Dārziņam. Punktu ziņā arī Miķelis atpaliek no Indraša.

+ vēl mums ir tāds kadrs, kā Daugaviņš.

Raksts, protams, mērķēts ir pareizi, jo ir jau jāatvēsina tie, kas jau šobrīd ir ļoti neapmierināti ar Dinamo spēli, tomēr visu jau nevajag mālēt tik melni.

  +8 [+] [-]

, 2012-09-24 20:00, pirms 12 gadiem
Es nezinu kurs daudzmaz domājošs cilvēks gāna Pekku vai spēlētājus. Es gānu Savicki un Kalvīti, jo viņi jau palaida mūsu labākos un nevar vietā paņemt normālus leģionārus. Saprotu ka bizness, bet ambīcijām jābūt.

Par Pekku - viņš no šīs komandas ir izspiedis gandrīz maksimumu.

Spēlētāji - Viņi ir tādi kā ir(nevar no meijas iztaisīt kāpostu stampu, jo tas nav fiziski iespējams) un komandu vāc vadība, ja viņiem piedāvā tad viņi spēlē. Kurš gan to nedarītu?

  +4 [+] [-]

, 2012-09-24 20:00, pirms 12 gadiem
petrovich_27 rakstīja: Kā nu ne.
Eliteprospects.com - Vjaceslavs Nazarovs
Detalizētāk: http://www.lhf.lv/vesture123/melnas_ripas_bruninieki/07092010-gramatas_melnas_ripas_bruninieki_elektron
Viņš, droši vien, jauc ar to Nazarovu, kas vel pērn trenēja Vitjaz, bet šosezon Severastaļ.

     [+] [-]

, 2012-09-24 20:02, pirms 12 gadiem
Kas tas tāds Daugaviņš? Ar ko viņš labāks par Meiju vai Ķēniņu?

  +2 [+] [-]

, 2012-09-24 20:02, pirms 12 gadiem
smilchs2 rakstīja: Par trim labākajiem uzbrucējiem nepiekritīšu. Karsums pilnīgi noteikti ir vismaz viena līmeņa spēlētājs ar Spruktu, manuprāt pat labāks.

Pakacināšu vairāk - Indrašim ir piecas reizes vairāk punktu nekā Spruktam, un 2,5x vairāk nekā Dārziņam. Punktu ziņā arī Miķelis atpaliek no Indraša.

+ vēl mums ir tāds kadrs, kā Daugaviņš.

Raksts, protams, mērķēts ir pareizi, jo ir jau jāatvēsina tie, kas jau šobrīd ir ļoti neapmierināti ar Dinamo spēli, tomēr visu jau nevajag mālēt tik melni.
Tikai varēji piebilst,ka Indrašis spēlē 1. maiņā, kurai ir daudz lielāks spēles laiks nekā Miķēlim (3. maiņa),Sprukts (4. maiņa) un Dārziņš jau atkal traumas dēļ vairākas spēles izlaidis.

  +2 [+] [-]

, 2012-09-24 20:28, pirms 12 gadiem
mikelis vairak spele 1. mainjaa, Sprukts 3.. mainaa.3. no 4. mainjas diezgan atskiras..

  +8 [+] [-]

, 2012-09-24 20:32, pirms 12 gadiem
Mani apmierina šī gada rezultāti un sniegums! Paldies!

  +4 [+] [-]

, 2012-09-24 20:42, pirms 12 gadiem
šī ir tā reize, kad nav īsti gudri salīdzināt tos laikus ar šiem laikiem. Toreiz bija tikai viena halle - Sporta Pils (nu jā, vēlāk arī tas Daugavas pūslis) - līdz ar to arī n- reizes mazāk bērnu treniņgrupu.

Ja mēs, kur veselas valsts hokeja sistēma (ar padsmit hallēm un n-tajām treniņgrupām!) strādā uz vienu profesionālu komandu hokeja "piramīdas spicē" - tad Matuļa argumenti ir diezgna nenopietni... Un nevajag stāstīt, ka mums ir maza valsts u.t.t. Problēma ir Latvijas hokeja sistēmā kā tādā nevis "ţagad mēs gribam, lai "Dinamo", kur nav 12 (!!!) mūsu labāko spēlētāju, drāž KHL vienos vārtos"...
otrkārt, runa jau nav par izlasi, bet par klubu - klubu, kuram nepastāv praktioski nekādi leģionāru limiti!

  -2 [+] [-]

, 2012-09-24 20:46, pirms 12 gadiem
Sav3jaizz rakstīja: mikelis vairak spele 1. mainjaa, Sprukts 3.. mainaa.3. no 4. mainjas diezgan atskiras..
Nezinu kā šobrīd, bet vienu brīdi Miķēlis spēleja 3. maiņā, bet Janka ceturtajā.
Slēpts komentārs: Mr.Shit

  +7 [+] [-]

, 2012-09-24 21:00, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: šī ir tā reize, kad nav īsti gudri salīdzināt tos laikus ar šiem laikiem. Toreiz bija tikai viena halle - Sporta Pils (nu jā, vēlāk arī tas Daugavas pūslis) - līdz ar to arī n- reizes mazāk bērnu treniņgrupu.

Ja mēs, kur veselas valsts hokeja sistēma (ar padsmit hallēm un n-tajām treniņgrupām!) strādā uz vienu profesionālu komandu hokeja "piramīdas spicē" - tad Matuļa argumenti ir diezgna nenopietni... Un nevajag stāstīt, ka mums ir maza valsts u.t.t. Problēma ir Latvijas hokeja sistēmā kā tādā nevis "ţagad mēs gribam, lai "Dinamo", kur nav 12 (!!!) mūsu labāko spēlētāju, drāž KHL vienos vārtos"...
otrkārt, runa jau nav par izlasi, bet par klubu - klubu, kuram nepastāv praktioski nekādi leģionāru limiti!
Es gribeetu redzeet, cik skatiitaaju ietu uz RD speeleem, ja buutu lidziiga sastaava komplektaacija, kaa, piemeram, minskai! Man ir sezonas abonoments, tapec lai es redzeetu muusu puikas, ar iistaam emocijaam, nevis otskiriigiem legionaariem paarbaaztu komandu.
Matulja izteikumi, kaa parasti balstiiti uz delfi.lv teenageru komentaaru murgiem, jebkuram normaali domaajosham fanam ir skaidrs, ka RD tiek veidota jauna komanda, ar jauniem talantiigiem caliem, kur vienkaarsi vajadziigs laiks.

  +5 [+] [-]

, 2012-09-24 21:00, pirms 12 gadiem
Mr.Shit rakstīja: Nu, Jekimovs pat Liepājā nederētu. Ar savu skeleta uzbūvi viņam vajadzētu spēlēt dambreti.
Ovečkins Maskavas Dinamo 1. maiņā ir kopā ar Aņisinu: Eliteprospects.com - Mikhail Anisin
Pret Aņisinu pat Jekimovs ir kā goliāts... Kā redzi, ne vienmēr tie kg ir tie izšķirošie...

  +2 [+] [-]

, 2012-09-24 21:03, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nezinu kā šobrīd, bet vienu brīdi Miķēlis spēleja 3. maiņā, bet Janka ceturtajā.
Pēdējās divās spēlēs Miķelis spēlēja pirmajā maiņā ar Kaļužniju un Hagmanu. Sprukts jau trešo spēli spēlē 3 maiņā, tik redzēs kā vēlāk būs, jo šodien Dacjuks otrajā maiņā pa malu spēlēja

  -4 [+] [-]

, 2012-09-24 21:03, pirms 12 gadiem
Matulis sadzēries sliktu alu? kas šamam iekodis?

  -2 [+] [-]

, 2012-09-24 21:08, pirms 12 gadiem
Mr.Shit rakstīja: Nu, Jekimovs pat Liepājā nederētu. Ar savu skeleta uzbūvi viņam vajadzētu spēlēt dambreti.
lol

  -3 [+] [-]

, 2012-09-24 21:27, pirms 12 gadiem
Bet murgi,ka varam izcīnīt Gagarina kausu,lai paliek Aptiekas ielai un tuvākai apkārtnei.[ citāts no raksta]...... Citiem vārdiem sakot,ja tu vēlies uzvarēt spēlē, kur tev tik pat kā nav izredžu ,tad tu esi idiots.

  +3 [+] [-]

, 2012-09-24 21:58, pirms 12 gadiem
Nezin, uz kādām emocijām Matulim šāds raksts tapis. Šoreiz neveiksmīgi - salīdzināt nesalīdzināmo dažādos laika posmos vienmēr ir spekulatīvi un ar tādu informāciju var viegli manipulēt, atkarībā no nepieciešamības.
Skaidrs, ka RD Gagarina kauss nespīd, bet arī ar viduvēju sastāvu, kas veido labu komandu var iespēt pietiekami daudz. Izcils piemērs nav tālu jāmeklē, kad MVD spēlēja KHL finālā.

  -3 [+] [-]

, 2012-09-24 22:13, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: Ovečkins Maskavas Dinamo 1. maiņā ir kopā ar Aņisinu: Eliteprospects.com - Mikhail Anisin
Pret Aņisinu pat Jekimovs ir kā goliāts... Kā redzi, ne vienmēr tie kg ir tie izšķirošie...
Salīdzinājums nevietā. Aņisisnam ir pavisam cita līmeņa hokeja izpratne. Vēl Aņisinam operas žanrs arī nav svešs, kas apliecina arī citu intelekta pakāpi. Šaubos, vai Jekimovs vispār zina, kur Rīgā atrodas opera. Dzirdot un arī redzot ēterā Jekimovu, rodas šaubas par tā gaiļa intelekta līmeni.

  +7 [+] [-]

, 2012-09-24 22:51, pirms 12 gadiem
Mr.Shit rakstīja: Nu, Jekimovs pat Liepājā nederētu. Ar savu skeleta uzbūvi viņam vajadzētu spēlēt dambreti.
Nu jā, SM-līga jau tāds dambretes pulciņš vien ir... un punktus viņš tur vāc tīri nejaušības pēc, vai ne...

  +5 [+] [-]

, 2012-09-24 22:54, pirms 12 gadiem
Mr.Shit rakstīja: Dzirdot un arī redzot ēterā Jekimovu, rodas šaubas par tā gaiļa intelekta līmeni.
Varbūt kādreiz aprunājies dzīvajā, lai nav muļķības jāraksta? Nu tā, lai vienkārši pārliecinātos.
Slēpts komentārs: Mr.Shit

  +1 [+] [-]

, 2012-09-25 01:11, pirms 12 gadiem
Mr.Shit rakstīja: Tad tu uzskati, ka kameras priekšā viņš muļķi tēlo . Vārdu krājums jau viņam arī tāds... bagāts. Laikam jau uzskati, ka Znaroks arī baigi "sakarīgs"
Par Znaroku nezinu, ar viņu es neesmu klātienē neko daudz runājis.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-25 07:36, pirms 12 gadiem
TrancaMaans rakstīja: Matulis sadzēries sliktu alu? kas šamam iekodis?
redz,ko bocmanis var izdarīt ar prātīgu cilvēku,un ja nu notiks brīnums un DR paņems gagarinu,tad Jums Matuļa k-gs vajadzētu atmest stiprināto alu lietošanu

  -2 [+] [-]

, 2012-09-25 09:10, pirms 12 gadiem
Nebiju vēl piedzimis, bet man domāt, ka 73.gadā šie bija īstie vilcēji vismaz pēc uzvārdiem, nevis iebraucēji- Afoņins, Vasiļonoks, Odincovs, Liberts, Balderis, Hendelis, Hatuļevs, Verižņikovs, Haralds un Edmunds Vasiļjevi. Ja nebija vēl jauni un zaļi

  +1 [+] [-]

, 2012-09-25 09:12, pirms 12 gadiem
Pēdējais teikums izcils!

     [+] [-]

, 2012-09-25 09:38, pirms 12 gadiem
Viss pareizi. Vēl tikai jāpiebilst, ka 80-to gadu Dinamo bija salīdzinoši bagāta komanda, tāpēc varēja atļauties tik daudz 'importa'. Un jā - par RD spēlēm fanoja ne mazāk kā tagad, tā kā vietējo īpatsvars nav izšķirošais moments apmeklējuma sakarā (kaut tagad, kad RD spelē tik daudz latviešu, protams, ir labāk).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-09-25 10:05, pirms 12 gadiem
janiso22 rakstīja: Viss pareizi. Vēl tikai jāpiebilst, ka 80-to gadu Dinamo bija salīdzinoši bagāta komanda, tāpēc varēja atļauties tik daudz 'importa'. Un jā - par RD spēlēm fanoja ne mazāk kā tagad, tā kā vietējo īpatsvars nav izšķirošais moments apmeklējuma sakarā (kaut tagad, kad RD spelē tik daudz latviešu, protams, ir labāk).
nevis bagāta, bet tā bija iekšlietu sistēma, kur Tihonovs varēja pasaukt jebkuru krievu, kas netika ACSK...

  +1 [+] [-]

, 2012-09-25 10:27, pirms 12 gadiem
76 rakstīja: nevis bagāta, bet tā bija iekšlietu sistēma, kur Tihonovs varēja pasaukt jebkuru krievu, kas netika ACSK...
tā gluži nebija. Vēl bija Maskavas Dinamo, kuram Rīgas Dinamo savā ziņā bija "fārm-kluba" statusā

  +2 [+] [-]

, 2012-09-25 10:33, pirms 12 gadiem
Tā jau ir, kā Matuļa kungs raksta. Kurš gan nav pamanījis, ka ik gadu zaudējam savus līderus. Taču nav nekāda pamata noniecināt pašreizējo sastāvu - vai līdz šim kāda spēle ir zaudētas bezcerīgi? Nē! Tieši otrādi, lielākoties tie ir 1 vārti vai pēcspēles metieni.
1 2 57 komentāri