Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Otersons Biedriņu nenoraksta

Otersons Biedriņu nenoraksta
Raivo Otersons tic, ka Biedriņa karjerā vēl būs arī prieka brīži. Tad arī Latvijas izlasei tiks parādīts uz augšu pavērsts īkšķis.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Saskrienoties ar Raivo Otersonu, grēks būtu nepavaicāt viņa viedokli par audzēkni Andri Biedriņu. Ap to, vai Biedriņš šovasar spēlēs vai nespēlēs izlasē, bija liela ažiotāža. Šoreiz izvēle ir par sliktu Latvijas izlasei, taču, vismaz vārdos, par labu jaunajai komandai. Otersons savu audzēkni nenoraksta un ar lielām cerībām raugās uz nākamo sezonu. Viņaprāt, Biedriņš vēl spēlēs un labi spēlēs. Arī izlasē... „Šajā stāstā ir ļoti daudz faktoru. Es nedomāju, ka Andris tā vienkārši izvairās.”

Andris Biedriņš kā pagaidām vienīgais latvietis NBA vienmēr ir bijis populārs diskusiju objekts. Diemžēl pēdējos gados latviešu basketbolista karjera ir bijusi tāda, kāda tā bija. Lai nu kā, tā vēl nav beigusies, un viņa pirmais treneris cer, ka arī tik drīz nebeigsies. Jūsu uzmanībai cilvēka, kurš vienmēr uz Biedriņu raudzīsies no sava skatu punkta, viedoklis.

„Andris tomēr jau bija iegājis rutīnā, izmaiņas šo gadu laikā nav bijušas tik lielas, kādas tās būs tagad – kad viss būs jauns. Būs savādāk un var būt tikai labāk. Saasināsies arī sajūtas, būs vēlme sevi apliecināt jaunā vidē, turklāt treneru galā ir ļoti autoritatīvs cilvēks,” kluba maiņas pozitīvo aspektu komentē Otersons. Cerību rosinošs fakts Jūtas „Jazz”organizācijā ir Karla Melouna, kluba leģendas, parādīšanās treneru korpusā, ko īpaši uz savas ādas varētu izjust tieši Biedriņš – garā gala spēlētājs. „Karls Melouns ir liela autoritāte, spēcīga personība. Piemērs. Tā vien jau būs atšķirība no „Warriors”. Melouna faktors, izmaiņas, arī tas, ka Andrim sevi būs no jauna jāparāda – domāju, var būt tikai labāk. Un būs!” pārliecināts ir treneris.

Otersons stāsta, ka Biedriņš, lai arī bija iedzīvojies ierastajā vidē, noteikti nav bēdīgs par tādu pavērsienu kā komandas maiņa. „Mēs ar viņu iepriekš par šo runājām, viņam bija divējādas sajūtas. No vienas puses, viņš saprata, ka komandas maiņa ir vajadzīga. No otras puses, viņš tomēr bija iedzīvojies. Vairāki brīži viņa karjerā jau ir bijuši, kad maiņas darījumi varēja notikt – bija 50/50. Viņš teica, ka, ja maiņa arī notiks, tas nebūs slikti. Pārmaiņas tomēr ir vajadzīgas ik pa laikam – ne tikai sportā.”

„Pēdējos gados emocionāli nebija viegli viņam sekot līdzi,” neslēpj Otersons. „Tomēr arī tas „Warriors” spēles stils bija tāds, kāds tas bija. Runājot par Andri, tomēr jāņem vērā ir tas, ka zināms laiks NBA jau ir pavadīts – 9 gadi. Tas vispār ir ļoti daudz (..) Tas daudz no cilvēka paņem – emocijas, spēļu skaits, daudzie braucieni. Nav viegli. Ja tas viss tiek darīts 9 gadus...Ja vēl komanda 9 gadu laikā „play – off” sasniedz tikai divas reizes, tas arī ir smagi. Parasti pēdējos divus mēnešus vienkārši ej uz darbu, „play – off” vairs nespīd. Bet ir nogurums, savainojumi pa vidu. Ar Andri par to esam runājuši – „play – off” sniedz pilnīgi citu spēles garšu. Ja esi tajā apritē gadu no gada, tad būtu pavisam cita spēles garša. Vai arī – kādu gadu neizdodas iekļūt, tad uzreiz ir cita motivācija strādāt, lai atkal tur nonāktu. Izslēgšanas spēļu laikā tomēr visa pilsēta izmainās līdz nepazīšanai,” emocionālu pusi izceļ Biedriņa treneris.

„Ņemot vērā to, ka ir pēdējais līguma gads un jauna komanda, tad varbūt arī tāpēc šoreiz šāds lēmums nespēlēt izlasē tika pieņemts,” Biedriņa un izlases tēmai pieskaras treneris. „Ir jau vēl citi faktori: gadu iepriekš, piemēram, viņš ilgi domāja, vai taisīt operāciju potītei vai netaisīt. Beigās neuztaisīja, spēlēja ar sāpēm. To jau neviens nezina. Līdzīgas problēmas tur ir visiem. Kādreiz mēs, pašā sākumā, mazliet smējāmies par Beironu Deivisu, kurš pēc katras spēles tika noklāts ar ledu. Tad viņš spēles diferencēja – nevarēja katrā spēlēt ar pilnu atdevi. Tādās lielākās spēlēs, ko rādīja visā Amerikā, viņš saņēmās – tās arī komanda vinnēja. Bet katrā viņš to nespēja (..) Grūti spriest, vai Andrim tas viss izpaužas šādā formā, taču ķermenis nenoliedzami ir nolietojies, ir savas vārīgās vietas. Tas viss tomēr sakrājas.”

Otersons uzskata, ka skaļie un niknie saukļi, kas pavada Biedriņa lēmumu šogad izlasē nespēlēt, būtu mazliet jāpiezemē. „Par valsts nodevēju Andri saukt nevajadzētu. Tomēr visu jaunību ir nospēlējis, vasarā cīnoties pat divās izlasēs. Tāpat ir bijušas trīs vasaras kopā ar lielo izlasi, kad vispār nav bijusi pienācīga atelpa starpsezonā. Jauniešu gados, spēlējot divās izlasēs vienas vasaras ietvaros, viņš neko citu tā arī pa vasaru neieraudzīja. Nečīkstēja, tāpat aizstāvēja Latvijas krāsas. Pēc tam septembrī sākās skola – nebija viegli. Arī lielajā izlasē nospēlēja trīs gadus pēc kārtas, neskatoties uz lielo spēļu skaitu NBA. Par to vispār daudz diskutē NBA – ka šajās vasarās spēlētāji zināmā mērā izdziest. Tas gan nav vienīgais – ir dažādi faktori. Tās pašas ģimenes, bērni. Andrim arī ir ļoti simpātisks un interesants puika Emīls, nav šī situācija tik viennozīmīga.” „Paņemot to pašu Eiropas praksi, teju katrā izlasē gandrīz katru gadu ir līdzīgi piemēri ap spēlētājiem, kas izlasē nespēlē,” akcentē Otersons, kaut gan nav pētījis, kā katrā valstī reaģē uz šādiem lēmumiem.

Runājot par gaidāmo sezonu, Otersons uz to raugās ar lielām cerībām – Andris, par spīti visam, brieduma ziņā ir sasniedzis savus labākos gadus. „Es nesen viņu nosvēru. Skatoties uz viņu pa gabalu, smējos, ka galīgi tievs, izskatās, ka nesver pat 100 kilogramus. Patiesībā – nē, ir ļoti spēcīgs ar labu svaru virs 110 kg. Ir ticis tādā spēcīga vīrieša kārtā. Šīs izmaiņas, kas tagad būs, kad viņš spēlēs Jūtā, kur aizsardzība noteikti būs augstākā vērtē, - es klusībā ceru, ka Andris šajā komandā būs gatavāks, varēs atkal izpausties. Būs jaunas emocijas, kas tomēr iekšēji rada tādu pozitīvu satraukumiņu, adrenalīnu.” Tieši svaigas emocijas varētu būt galvenais iemesls, kas ļautu Biedriņam laukumā izskatīties pieklājīgāk, atgūt pārliecību. „Pirmie gadi paiet ar pozitīvu satraukumu, bet, kad katru gadu ir viens un tas pats, nemainās komanda, „stafs”, tad tās skudriņas vairs neskrien. Šī maiņa ļaus viņam nonākt citā apritē, tāpat arī viņa pielietojums noteikti būs citāds. Protams, arī veiksme sākumā būs vajadzīga, bet – ja viņš būs labā gatavībā sezonas sākumā, tad viņš vēl liks par sevi runāt arī pozitīvi,” ir pārliecināts Raivo Otersons.

„Viņš jau daudz savas karjeras laikā ir licis par sevi runāt pozitīvā kontekstā. Ļoti daudz!” norāda Otersons, akcentējot to, ka ne jau visa Biedriņa karjera ir bijusi tāda, kāda tā ir pēdējos gados. „Var izdarīt 100 labas lietas – tā būs bezgalība. Bet, kad kaut kas nesanāk, tad visi skauģi var ilgi sēdēt uz to vienu slikto lietu. Darot visu tikai tāpēc, lai apkārtējie par tevi labi domātu, var sajukt prātā. Kad tu „beidzies”, arī pārējiem vairs neesi interesants, esi nevajadzīgs. Vienalga par tevi atradīs kaut ko. Labi, viņam ir jārēķinās, ka viņš savā ziņā ir piemērs, tā arī ir nasta. Skaidrs, ka to arī nevar ignorēt.”

Otersons ir pārliecināts, ka, ja nākamā sezona Biedriņam izdosies, tad tas varētu būt ļoti būtisks pavērsiens viņa karjerā. Ja tā, tad nākamā sezona noteikti nebūs pēdējā viņa karjerā, kā reizēm prognozē, un arī Latvijas izlases kreklu viņš vēl uzvilkšot. „Manā uztverē, gadu no gada ejot cauri šim smagajam grafikam, moments spēlēšanai izlasē ir jāsajūt. Kad tev vajag! Pēc sajūtām. Taču ir vajadzīgs arī laiciņš, ko pavadīt ar dēlu, ko pavadīt veselības sakārtošanai. Reizēm arī klubs kaut ko saka. Bet, ja labi nejūties un arī klubs par spēlēšanu izlasē nav sajūsmā, bet tu ej tikai dēļ tā, lai Latvija par tevi domātu labu...Pēc tam atkal sākas sezona, klubam ir savas prasības. Izlasē ir jāspēlē, kad viss apkārt ir sakārtojies, kad vari tam pieiet ar baigo prieku. Tas pats Janičenoks kādu laiku nespēlēja, līdzīgi gadījumi ir visā Eiropā. To var saprast.”

 +27 [+] [-]

, 2013-07-24 16:50, pirms 11 gadiem
Par ko viņš tur runā? Kas ir Biedriņš?

 +18 [+] [-]

, 2013-07-24 17:12, pirms 11 gadiem
Neiet jau runa par to, ka kādu vasaru nespēlē, bet tad vajag normāli visu pateikt, un pamatot iemesls, normāli cilvēki saprastu. Bet citādi, klusē, pat izlases trenere tur neziņā līdz pēdējam brīdim, nerunājot jau par pārējiem.
Un ja Otersons par to briedumu aizrunājies - tad kā reiz, piķis ir sapelnīts, dzīve nokārtota, var atlīdzināt arī savai valstij, nevis filozofēt ko teiks klubs, utt.

  +8 [+] [-]

, 2013-07-24 17:32, pirms 11 gadiem
Viss jau ok, bet no Andra puses shii partizaana taktika veerrshas tikai pret vinju pashu. Nu nespeelee...bet pasaki to laiciigi, galu galaa - atrodi iisto mirkli (nevis kaa tagad, peec U20 sudraba). Sniedz intervijas, citaadi mums domaat, ka Tu veel esi apvainojies kaa mazs puika peec slavenaa Bulja "reporta". Netrenneejies, bet esi kopaa ar izlasi. Apmeklee treninjus, padali siichiem autograafus. Vienvaardsakot, nepagriez muguru pret faniem!

  +8 [+] [-]

, 2013-07-24 17:33, pirms 11 gadiem
ļā ļā ļā... kaut kā vienalga, kas Andriņam izdosies, kas nē... Basketbola laukumā, viesnīcā vai dušā.... vienalga. Laimīgu ceļu!

  +5 [+] [-]

, 2013-07-24 17:37, pirms 11 gadiem
Tā jau ir ģimenes vaina, ka izaudzināja tādu idiotu, kas atsakās spēlēt savas valsts izlasē.

  +5 [+] [-]

, 2013-07-24 17:39, pirms 11 gadiem
Rijans rakstīja: Par ko viņš tur runā? Kas ir Biedriņš?
eh...nu tā kā nezinātu... puaro.lv

  +8 [+] [-]

, 2013-07-24 17:40, pirms 11 gadiem
Bet vai Jūta ar Biedriņu vispār rēķinās??? Manuprāt biedriņš kārdinošs Jūtai vairāk bija dēļ sava pēdējā līguma gada (tāpat kā Jefersons (tas kurš Ričards) un Rašs). Tā kā Jūtai ir sācies pārmaiņu, pārbūves process (vairāk presē izskan šāds viedoklis), tad es nebrīnītos, ja Andris pie spēlēšanas tiktu spēlēt ne vairāk kā GSW, varbūt pat mazāk.
Komandas plānos iespējams ir arī sezonas atdošana, lai panāktu labāku pozīciju nākošā gada draftā. Tātad iespējama situācija, kad panākumi un rezultāti tiks novirzīti otrajā plānā, bet kā prioritāte ir jauno spēlētāju iespēlēšana nākotnes vārdā. Tad nu garajā galā, manuprāt starta pieciniekā vietas sev jau ir nodrošinājuši Favors un Kanters. Nekur nav teikts, ka Andris būs pirmā maiņas opcija no soliņa garajā galā. Varbūt komandas vadība iet apsolūto "tankošanas" stratēģiju un daudz dod spēlēt arī nule draftētajam francūzin Gobēram. Spēles laiks pagaidām neizskatās diez ko cerīgs.
Pie absolūti sliktākā scenārija, nekur nav teikts, ka Andrim būs iespēja pacelt savu vērtību, lai nākošajā sezonā dabūtu līgumu, kas nav pa minimālo summu.
Manuprāt LV izlese viņam dotu absolūti pretējo, iespēju sevi pierādīt. Nākošajiem darba devējiem parādīt, ka vēl kkas ir iekšā.
Ja pareizi biju sapratis Bagatska domas, tad Andris būtu ticis pie nopietna spēles. Un laba spēle EČ NBA treneriem un GM, iespējams, būtu pietiekoši, lai noticētu, ka Andris vēl var spēlēt augstākajā līmenī. Kā ne kā pretī būtu NBA vai exNBA centra spēlētāji.

Bet ceru, ka notiks diametrāli pretēji un Andris plaliks Sālsezera pilsētā vēl kādas sezonas.

  +5 [+] [-]

, 2013-07-24 17:41, pirms 11 gadiem
jā, laikam citu sporta veidu pārstāvjiem ir krietni vieglāka dzīve,bet neskatoties uz to viņi raujas uz izlasi ... bet te nabadziņam Biedriņam,kurš redziet jauniešu izlasēs rāvās,lai viņu ieraudzītu un nopelnītu labu kontraktu,bet tagad nabagam vajag atpūsties no sēdēšanas uz soliņa ... Es domāju priecāsimies par to ko Biedriņš ir sasniedzis NBA,kā visu laiku neprecīzākais sodiņu metējs un nesodīsim ka neskrien aizstāvēt savu valsti ..... piiiiiiiiiiiiiiii Oterson,piiiiii

  +4 [+] [-]

, 2013-07-24 17:47, pirms 11 gadiem
tālu nav jāmeklē, kad eiropiešu NBA spēlētāji atsaka izlasei un viņus arī "grauž" par to, pagājušo gad pirms Londonas OS, kad Motejūnas atteica Lietuvai, lai labāk sagatavotos sezonai, par viņu varēja daudz "laba" Lietuvā dzirdēt...

  +2 [+] [-]

, 2013-07-24 18:00, pirms 11 gadiem
Divi neobjektīvi skatījumi:
1) Radikālajiem kritiķiem - ka Biedriņš lielākais valsts nodevējs, nekad neko nav sasniedzis un tagad pilnīgs nulle pasketbolā.

2) radikāls aizstāvis kā R.Otersons - Biedriņš sirdī Latvijas patriots tikai gaida īsto brīdi kad to pierādīt; izdarījis 100 labas lietas un tikai dažas sliktas/neveiksmīgas bet katrai ir padsmit attaisnojumi; fiziskais aizvien labāks, karjera vēl ies uz augšu un Jūtā paņemts kā pamats centrs ..
Bet zīmīgi, ka pat Otersons nepasaka, ka pats Biedriņš vēl ļoti vēlās spēlēt basketbolu.

Tomēr jebkurš sakarīgi domājošs cilvēks saprot, ka patiesība ir kaut kur pa vidu un netic šīm pasakām.

  +5 [+] [-]

, 2013-07-24 18:20, pirms 11 gadiem
AB sagaidījis labu aizstāvi!
Ja par viņa turpmāko karjeru NBA vēl varu dot ~5%, ka kaut ko labu mēs vēl dzirdēsim, tad par spēlēšanu Latvijas kreklā nedodu neko, manuprāt, tas ir garām pilnīgi. Veidojas jaunie centri, kas pēc dažiem gadiem spēlēs NBA un AB vispār netiks izlasē. !!!

  +4 [+] [-]

, 2013-07-24 19:11, pirms 11 gadiem
Viedoklis ok, tikai 2 piebildes:

1. šī sezona Biedriņam noteikti nav tā smagākā (ja nu vienīgi slapjie dvieļi ir smagāki par sausajiem), lai būtu baigi noguris
2. Izlasē var ieiet ritmā, parādīt Jūtā, ka karjera NBA vēl nav beigusies.

Gribu protams kļūdīties, bet manuprāt pēc sezonas AB būs k-kādā krievu/turku/spāņu vidusmēra klubā, ja ne vispār beigs karjeru.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-24 20:00, pirms 11 gadiem
...bet vajadzētu!

  +5 [+] [-]

, 2013-07-24 21:45, pirms 11 gadiem
labaak buutu dzeeris oterson, nevis te pilniigu fufeli dzinis. kaada turpmaakaa karjera NBA?

 +20 [+] [-]

, 2013-07-24 22:23, pirms 11 gadiem
da zaj****. kas nakamais stastiis par vinju ? vecteevs ? labi, saprotu ir visaadi iemesli, probleemas utt. Bet nafigam tu pats, garais cirvi, nevari to izstaastiit visiem, kuri visus shos 9 gadus daudz maz celjaas 5os no riita, lai redzeetu tavu kaarteejo tizlo speeli. COME ON, taa ir LATVIJAS izlase. Baumanis tevi vienkaarsi nosistu. Pilniigs marazms. Jaa, zinu, izklausaas tiiniski, bet - shito chali ar olaam nometat vajag, apkaunojums kaa piemeers jaunieshiem!

  +3 [+] [-]

, 2013-07-24 23:27, pirms 11 gadiem
Tāds PR sūds... smagas sezonas... bla, bla, bla, nu tik cik pārlidojumi - tas vienīgais, kas varbūt tiešām ir tā bik trakāk kā pārējiem, lai gan arī Eiropā spēlējošie pietiekami lidinās apkārt. Nez, skatoties uz Porziņģi un Pašečniku, īstenība nah to Andri, lai jau atpūšās.
Vienīgi kur garantija, ka šitie kadri arī piķi dabonot neuzliks mīksto izlasei????

  +3 [+] [-]

, 2013-07-25 08:13, pirms 11 gadiem
Pieaudzis cilvēks kas uzvedās kā mazulītis ko tur piebilst vairs.....

  -3 [+] [-]

, 2013-07-25 08:37, pirms 11 gadiem
Es domāju, ka Biedriņš IR labs basketbolists un viņš spēlēs vēl izlasē un labi spēlēs...viss būs kārtībā, bet komunikācijas trūkumu ar presi un faniem gan var pārmest

  +1 [+] [-]

, 2013-07-25 12:46, pirms 11 gadiem
Un ierunājās viena cilvēka treneris, savādāk jau sāka piemirsties par Otersona, kā basketbola ''speciālista'' eksistenci bet runājot par Andri, lielā nauda viņu sabojāja. Būtu jācīnās par līgumiem, būtu arī izlase nepieciešama un patriotisms parādītos.
Slēpts komentārs: One Man Show!
Slēpts komentārs: www.ivi.lv

  +3 [+] [-]

, 2013-07-25 21:29, pirms 11 gadiem
Aizmirsi parakstīties, ka esi AB sencis!
One Man Show! rakstīja: Es atvainojos, ko viņš tev tīri personisku ir nodarījis, ka Tu BEZ IEMESLA viņu šādi noliec? Tā ir paša izvēle spēlēt vai nē, nevis fanu. Tu dari lietas ko negribi, bet vēlas citi? Nedomāju. Bet to, kurš būtu jānomētā ar olām un kurš ir cirvis, vēl varētu pastrīdēties. Tracina šie šakāļi, galvā sūdi un tik maļ taisnā virzienā.

AB NEVIENAM neko nav atņēmis, un ja jūs domājat, ka viņš vēlas būt tāds spēlētājs, kāds viņš ir NBA, tad smagi maldaties. Tipiski invalīdi kā Tu.

  +6 [+] [-]

, 2013-07-26 00:18, pirms 11 gadiem
Andra problēma, gan dzīvē, gan laukumā - LUPATA... SAŅEMIES TAK, ESI VĪRIETIS!!!

  +3 [+] [-]

, 2013-07-26 10:55, pirms 11 gadiem
Nu,i ierunājās advokāta kungs!
Par daudz goda spēlētājam, kam pašam viss pie kājas.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-26 14:43, pirms 11 gadiem
Andris Biedriņš.... tas ir tas vienīgais Latvietis NBA,ar to milzīgo līgumu, kurš Latviju reklamē ar savu izcilo spēli uz soliņa un par kuru soda metienus mana vecmuterīte labāk met?

  +2 [+] [-]

, 2013-07-26 15:44, pirms 11 gadiem
viņš kā mamma AB aizstāv

  +2 [+] [-]

, 2013-07-27 08:40, pirms 11 gadiem
Ja nemaldos, Pārkers dabūja ar stikla lausku acī, bet nospēlēja sezonu un kā vēl nsopēlēja! Biedram nesaoperēts papēdis? Tiešām nabadziņš. Tās sāpes taču 3 minūtēs uz laukuma grūti paciest Toties dzert vīnu " smalko aprindu" hronikās, tur papēdis nesāp. Otersons tiešām izsakās kā mamma. Vēl tikai Huggies paciņu varētu AB nosūtīt. Un cerības par nākošo gadu ir pilnīgi nepamatotas. Pats Jūtas menedžments ir pateicis, ka pērk AB un Ričardsonu, lai pēc gada atbrīvotos no lielajiem līgumiem un dabūtu labus spēlētājus.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-27 08:51, pirms 11 gadiem
Vispār jau pēc Baigā gada dažiem cilvēkiem ir grūtības saprast, ka viņi nespēlēs LBS izlasē ar Šnepu un Buļu priekšgalā, bet LATVIJAS izlasē. Uz Valteriem tas attiecas vispirms. Pēc tam uz AB, Kambalu un visiem citiem, kas apvainojušies sazinu par ko - laikam čurāšanu citu šampūnu pudelēs...

  +2 [+] [-]

, 2013-07-27 21:21, pirms 11 gadiem
Māris Druvaskalns rakstīja: da zaj****. kas nakamais stastiis par vinju ? vecteevs ? labi, saprotu ir visaadi iemesli, probleemas utt. Bet nafigam tu pats, garais cirvi, nevari to izstaastiit visiem, kuri visus shos 9 gadus daudz maz celjaas 5os no riita, lai redzeetu tavu kaarteejo tizlo speeli. COME ON, taa ir LATVIJAS izlase. Baumanis tevi vienkaarsi nosistu. Pilniigs marazms. Jaa, zinu, izklausaas tiiniski, bet - shito chali ar olaam nometat vajag, apkaunojums kaa piemeers jaunieshiem!
Madara!