Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kapteiņa nojauta...

Kapteiņa nojauta...
Vai kapteinim tribīnēs ir vieglāk? Diez vai...

Foto: Romans Kokšarovs, F64, SA+

Tā Dinamo komandai bija gara diena visādā ziņā – sākot ar rīta cēlienu, kurā ārsti kategoriskā formā neļāva iet laukumā Sandim Ozoliņam un - beidzot ar nu jau zināmo pagarinājuma trilleri...

Tik ellīgu Ozoliņu nebiju redzējis kopš viņš spēlē Rīgas Dinamo. Ceturtās spēles rīts komandas vadības istabā izvērtās par nezināmā meklējumiem. Kas bija noticis? Ārsti strikti pateica, ka Sandis nevar spēlēt, jo viņa savainotais elkonis izskatījās bēdīgi... Pats Ozoliņš gan tā nedomāja un mierīgi gatavojās rīta treniņam. Pēc nodarbības viņa saruna ar Šupleru bija īsa: „Es spēlēt varu, paši izdomājiet – ko ar mani darīt...” Saprotams, jebkurā citā gadījumā runāt ar spēlētāju būtu viegli – sak, vecīt, pastāvi pie ratiem ar labu prātu, jo veselība tomēr nav joka lieta, turklāt, mums tu būsi vajadzīgs vēl citām svarīgām spēlēm... Ja vien tas nebūtu Ozoliņš! Sezonas laikā viņš bija gājis laukumā, nedodot ne mazāko iespēju apkārtējo šaubām par viņa veselības stāvokli un fizisko gatavību. Tagad kāds atļāvās nenoticēt viņa apņēmībai?! Par ārstiem skaidrs, viņi profesionālā sportistā vispirms redz pacientu, nevis gladiatoru.

Trenerus var mēģināt saprast – iepriekšējā vakarā bija aizvadīta laba spēle, izcīnīta uzvara, turklāt – bez Ozoliņa sastāvā, kurš bija diskvalificēts par kaušanos Balašihā. Varētu domāt – uzvarētāji sastāvu nemaina, mēģina saglabāt noķerto spēles pavedienu un tamlīdzīgi. Jā, tas būtu arguments, tikai ar vienu mazu un principiālu atkāpi – šosezon Rīgas Dinamo nav tā komanda, kura var vienlīdz stabili nospēlēt divus mačus pēc kārtas. Vēl vairāk – komandas fiziskās varēšanas ielāpi praktiski turējās uz diegiem un katra nākamā spēle tika izrauta nevis ar mūsu spēku, bet gan ar nodzīto (labāk izklausītos – nogurušo) meistarību un emocijām. Teiksiet – bet kā tad ar pirmajām divām play off spēlēm Sanktpēterburgā, kurās izcīnījām uzvaras? Jā, bet kopā ar Ozoliņu... Izejot no trenera istabas, pirms durvju aizciršanas, kapteinis pateica: „Jums nav pat priekšstata, kā tiek izcīnītas uzvaras play off spēlēs... Tas nenotiek uz papīra un tam nav nekāda sakara ar komandas fizisko gatavību vai veselību. Uzvaras tiek izrautas ar sirdi...” Ironiski, bet arī lēmumam par Ozoliņa atstāšanu malā, tajā rītā vajadzēja vairākus pagarinājumus. Ar pirmo reizi komandas vadībai nepietika dūša un pārliecības – ka viņi rīkojas pareizi...

Nevajadzētu glorificēt Ozoliņa lomu, taču kā komandas iedvesmotājs un kulaka savilcējs viņš šosezon praktiski ir neaizstājams. Par pieredzi vispār nav vērts šeit runāt, jo Sandis savā karjerā ir redzējis tādas ģērbtuves, uz kuru fona pašreizējie Rīgas Dinamo hokejistu savainojumi izskatās pēc nobrāztiem ceļgaliem un – ne vairāk. Par Šuplera lēmumu tovakar labāk palikt bez Ozoliņa – atcerējos mača otrajā trešdaļā, kad uz laukuma mēs izskatījāmies apjukuši. Valdīja panika, jo pretinieks mūs rāva gabalos pēc visām mērauklām... Rezultāts gan dīvainā kārtā – un mums par lielu laimi un veiksmi! - pēc šīs trešdaļas palika vienāds (3:3), taču pašu spēli mēs jau bijām iegāzuši grāvī. Šuplers uz zirga vairs nesēdēja, nemaz nerunājot par viņa drosmi paņemt minūtes pārtraukumu, kas organiski prasījās, lai vīriem sakārtotu domas. Arī laukumā nebija neviena, kas varētu pavadu ja ne savākt, tad vismaz noturēt. Ļaujiet tik šādos brīžos noticēt pretiniekam, ka viņi var strādāt ar pilniem apgriezieniem – tas visos gadījumos beidzas bēdīgi. Teikt, ka Sandis būtu tajā konkrētajā brīdī un vietā pagriezis upi uz pretējo pusi, varam, taču – tā būtu negodīga spekulēšana ar apstākļiem un mākoņiem, kas vilkās ap Dinamo tā vakara likteni... Turklāt, izmantojot paša kapteiņa retoriku – uz papīra hokeju patiešām nespēlē...

Labi, mierināsim sevi ar domu, ka spēle bija skaista. Bet – nesakiet to hokejistiem. Viņiem ir tikai viens atskaites punkts – uzvara. Ja tās nav, tad visi stāsti par sižetu, intrigu un dramaturģiju ir domāti pensionēto skolotāju literārajam vakaram. Otro reizi par Ozoliņa vajadzību laukumā iedomājos jau spēles pagarinājumā, kad Šuplers bija spiests savainotā Galviņa vietā laukumā sūtīt jauno un zaļo Cibuļski. Nē, Oskars neko nesavārīja, tikai ir liela atšķirība - ko tādos brīžos pamana pretinieks un, ko līdzjutējs. Vai jūs domājat, ka Štrbaks otrās spēles izskaņā sita Ozoliņam pirmais tikai tāpēc, ka gribēja kauties? Viņam pietika ar Dinamo kapteiņa skatienu un ķermeņa valodu, lai saprastu – ka viņu neviens šajā vakarā nesaudzēs. Tāpēc viņš sita pirmais... Trāpīja. Vai ievērojāt, kas ar Štrbaku – pirmo divu maču varoni - notika sērijas turpinājumā? Tādu lempi uz ledus vajadzētu pameklēt... Viņš mums praktiski dāvināja vienu iespēju pēc otras, kuras mēs – dažos gadījumos arī veiksmīgi izmantojām. Tas vairs nebija skarbais un pārliecinātais slovaku milzis, bet gan drebelīgs galerts, kam katra otrā piespēle palika pie pretinieka nūjas. Un tagad iztēlojaties spēles pagarinājumu, kur sastopas divi skatieni – Ozoliņš pret Štrbaku un – Cibuļskis pret Štrbaku... Play off hokejs mazliet atgādina cietuma paradumus par autoritātēm – laukumā ir tūkstošiem sīkumu, kas veido spēli, valda neskaitāmas attiecību konfrontācijas, kur fiziskais spēks ir tikai naga melnums no nepieciešamā handikapa pie pirmā galda. Starp citu, Znaroks to zina ļoti labi, jo pats ir no tā kaluma.

Pēc kara visi gudri - kā būtu, ja būtu, taču vienu nevaram noliegt – ceturto spēli kontrolēja MVD un viņi savu uzvaru paņēma. Pagarinājumā vai spēles pamatlaikā – kāda tam nozīme? Sērijā rezultāts ir 1:3 un Znaroka komandu tagad no iekļūšanas konferences finālā šķir vairs viens panākums. Psiholoģiski tā ir liela priekšrocība, vēl jo vairāk tāpēc, ka nākamā spēle notiks Balašihā. Piekritīsiet, būtu pavisam cita nokrāsa šim izbraukumam, ja sērijā tagad būtu 2:2. Vēl vakar no rīta man domās gribējās piekrist Normundam Sējējam, kurš teica: „Sandi jāpataupa izšķirošajai spēlei... Ar veselību nejoko.” Pēc spēles padomāju – varbūt izšķirošā spēle jau ir nospēlēta? Vai tāpēc Ozoliņš spēles rītā tā trakoja, ka apzinājās šī mirkļa gaisīgumu un tajā pašā laikā – novērtēja iespējas lielumu? Vakar pēc mača pārmiju dažus teikumus ar Znaroku – viņš bija apmierināts, mēģināja jokot, tad izvilka cigareti, aizsmēķēja un pateica: „Beidz par to sēriju... Ta’ Šuplers vēl nav sapratis, ka viņam par šo sezonu ir jāpateicas tikai vienam cilvēkam... Sančam. Viņš ir motors un smadzenes. Tādu pieredzi par skaistām acīm nedāvina, tādu pieredzi nevar iegūt treneru semināros... Ja kāds te vispār kaut ko var pagriezt vai sagriezt, tad tas ir tikai Ozoliņš. Eh, kā lai viņu pierunā izlasē... Varbūt pamēģini?”

Vai mēs vakar uzvarētu, ja būtu laukumā Ozoliņš? Nē. Vienkārši - tās ir tikai pārdomas par nojautu, instinktiem un peronībām... Arī tas raksturo šo play off pavasari, kas, ja esam piezemēti mērķos - kopumā ir izdevies. Būs labi!

1 2 41 komentārs

 +11 [+] [-]

, 2010-03-24 09:52, pirms 14 gadiem
Žēl, jo arī uzsaktu, ka Sandis vakardien ļoti pietrūka

     [+] [-]

, 2010-03-24 09:57, pirms 14 gadiem
Gluži manas domas.

  +7 [+] [-]

, 2010-03-24 09:58, pirms 14 gadiem
Ideāli pateikts!!!!!!

 +23 [+] [-]

, 2010-03-24 10:01, pirms 14 gadiem
Nja specigs raksts... Tacu ja godigi laikam tikai tagad aptveru taa pa istam , ko saj komandai nozime Ozo... Nesaku ka pirms tam nezinaju ka vinjs ir svarigs, bet vnk esmu lidzjutejs un lidz sadam detalam , pat neaizdomajos.... Tiesam ceru ka Ozo ari nakamgad speles Riga un ka vinja gimene tam piekritis

  +5 [+] [-]

, 2010-03-24 10:15, pirms 14 gadiem
Cik tur vakar pietrūka tieši Sandis arī pietrūka! un beigtos viss jau pamatlaikā.

 +21 [+] [-]

, 2010-03-24 10:15, pirms 14 gadiem
Laikam pirmie prātīgie vārdi, vismaz presē kas ir izskanējuši no Znaroka puses...

Par Sandi.. bez komentāriem- cepuri nost viņa priekšā!

  +2 [+] [-]

, 2010-03-24 10:15, pirms 14 gadiem
Ļoti gribētos Ozo vēl redzēt uz laukuma. Spēle bija laba un pēdējo vārtu guvumā liela loma bija veiksmei, šoreiz tā uzsmaidīja pretiniekam. Puiši cīnījās, kā zvēri. Veiksmi un apņēmību arī turpmāk.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-24 10:16, pirms 14 gadiem
Jā....
Slēpts komentārs: Duucis

  +1 [+] [-]

, 2010-03-24 10:34, pirms 14 gadiem
Ļoti jau divējādas izjūtas pārņem, lasot šo rakstu. No vienas puses - Pučem varētu būt taisnība. Bet no otras - Ozoliņš pats tik bieži ir tas, kurš palīdz pretiniekiem "raut Dinamo gabalos". Kāpēc ne par vienu citu hokejistu Puče neraksta tik daudz un tik bieži? Jā, mums nav Ozoliņam līdzīgu hokejistu, kas būtu tik daudz sasnieguši. Tomēr neviļus rodas jautājums: vai kādā NHL komandā kādreiz ir runāts par to, cik nozīmīga ir Ozoliņa loma komandas noskaņošanā uz uzvaru? Bet viņš taču tur spēlēja ilgus gadus. Tikai nepārprotiet. Es nekādā veidā nevēlos apšaubīt Ozoliņa nopelnus komandas kaujinieciskā gara uzturēšanā. Tomēr šāds Pučes raksts jau šķiet "perebors". Tā teikt - par daudz. Rodas sajūta, it kā mēs lasītu priekšvēlēšanu aģitācijas rakstu.
Zinu, ka saņemšu mīnusus par šo komentāru, bet mani šādi Pučes raksti nekādā gadījumā nepāŗliecina. Jā, viņš raksta ļoti labi, tikai nekad nepamet doma: viņš raksta par savu biznesa partneri.

 +14 [+] [-]

, 2010-03-24 10:34, pirms 14 gadiem
Dēļ šādiem rakstiem ir vērts abonēt SA+

  +2 [+] [-]

, 2010-03-24 10:41, pirms 14 gadiem
Duucis rakstīja: Cepuri nost Sanda priekšā, esmu viņa fans jau ilgus gadus( un hokeja kopumā), bet nu bišku sāk noriebties tā citu nolikšana un citu celšana debesīs, pēc raksta izklausās tā, ka visi pārējie ir idioti, sākot ar Cibuļski un beidzot ar Šupleru un tikai Ozoliņš ir monstrs(viņš ir, bet autors raksta, ka vienīgais RD)

Un ja gribētu tad varētu uztaisīt tieši pretēju rakstu, ''kā Sandis norok otro spēli'', kad viņs bija laukumā pie abiem goliem, ko ielaida, bet mož ja būtu cibuļski tad nebūtu ielaiduši...( un ko tad deva kautiņš, ja ir zāģis)

P.S Nepārprotiet manu teikto, par Sandi neko sliktu nedomāju, bet man vienkārši besī šitā visas komandas likstu/veiksmju meklēšana vienā personā, ko izpilda A.P.
pie pirmā gola vairāk vainīgs Sorokins

otrais gols pilnīgs nelaimes gadījums, kas varēja gadīties katram!

  +7 [+] [-]

, 2010-03-24 10:41, pirms 14 gadiem
Izskatās, ka šī patiešām bija Sanda sezona. Svarīgi, lai vadība to apzinātos, lemjot par Jūlija darbu.

  -2 [+] [-]

, 2010-03-24 10:45, pirms 14 gadiem
Duucis un it sevišķi Zanessa tādi āksti!!!

Ozo ir īsts komandas vilcējs...Viņš ir īsts vecis un paraugs mums visiem, bet Šuplers...Piedāvājot viņam līgumu uz vēl vienu sezonu Dinamo vadība sāk jau tgd gremdēt nākošo sezonu. Nu nav tas Šuplers nekāds izcilais treneris...neder viņš KHL līmenim.

  +2 [+] [-]

, 2010-03-24 11:00, pirms 14 gadiem
Krisssss rakstīja: pie pirmā gola vairāk vainīgs Sorokins

otrais gols pilnīgs nelaimes gadījums, kas varēja gadīties katram!
Nu vot sākās, es teci neparprotiet mani, es par to otro spēli nevienam neko nepārmetu, bet vienkārši parādu piemēru, ka ja grib huiņas var atrast arī uz otru pusi....

Un par to ka OZO ir vilcējs - piekrītu, bet man nepatīk, kā to pasniedz autors...

     [+] [-]

, 2010-03-24 11:00, pirms 14 gadiem
perfekts raksts un prieks par to,ka Znaroks kaut ko tādu saka...
riktīgie džeki rubī fišku..tādi kā Armands un Oļegs..

     [+] [-]

, 2010-03-24 11:05, pirms 14 gadiem
Enivei par Šuplera nevarēšanu piekrītu, jo pie 2:0 mesties vētrainā cīņā, lai sasistu Značoku ar 5:0 ir naivi!!! Pie šāda razultāta tiešām vajadzēja paņamt pauzi un sākt spēli bremzēt, un ko Šupis var teikt par mūsu vairākumu realizāciju???

  +6 [+] [-]

, 2010-03-24 11:13, pirms 14 gadiem
Ko var gausties, uz doto brīdi mums ir viens paraugskolotājs, kurš ir paraugs visiem jaunajiem censoņiem, gan laukumā, gan ārpus tā.

Ozoliņš ir komandas dvēsele, laukumā vai ārpus tā, bet viņš dod komandas biedriem papildus motivāciju.

Paldies Armandam par tik aizraujošiem rakstiem, kurus ar baudu pārlasu vismaz 3 reizes !!!

  +6 [+] [-]

, 2010-03-24 11:28, pirms 14 gadiem
To ,ka kuģis nevar dreifēt bez kapteiņa mēs redzējām vakar ,kad Dinamo kuģis paliekot bez kapteiņa uzskrēja uz sēkļa! Žēl-nebija pelnījuši!

  +2 [+] [-]

, 2010-03-24 11:30, pirms 14 gadiem
Sandis ir komandas vilceejs...!! vakar butu bijis sandis, buutu savadaak!! A.P. cepuri nost, prieks lasiit tavus raakstus!!

  +9 [+] [-]

, 2010-03-24 11:39, pirms 14 gadiem
Lai arī kādam šie raksti liekas pārāk glorificējoši, tomēr sorry, bet daļēji pateicoties tādiem žurnālistiem kā Armands, mums ir tādi fani un tāda attieksme pret šo sporta veidu, kā nekur citur. Varbūt brīžiem par saldu, bet tas palīdz ticēt un nepadoties.

  +2 [+] [-]

, 2010-03-24 11:42, pirms 14 gadiem
2011 gada pie RD stures Znaroks un Vitolins, laukuma spelejosais treneris Ozo.... ehhh, kas ta butu pa komandu.... tada komanda varetu darit lielas lietas

  +6 [+] [-]

, 2010-03-24 11:42, pirms 14 gadiem
Tā jau tas ir, par play off spēlēm vairāk par Ozo neviens nezin, pat Znaroks! Bet tagad ir grūti spriest, kā būtu, ja būtu! Rīt Ozo un co ir jāspēlē tā, lai sestdien mēs varētu atkal iet uz arēnu! Turās čaļi, saaaaaaaaaaarararauj!

  +5 [+] [-]

, 2010-03-24 11:58, pirms 14 gadiem
Būtu uzvara, būtu raksts savādāks... "Kapteinis palīdz pat esot tribīnēs"

  -3 [+] [-]

, 2010-03-24 12:00, pirms 14 gadiem
Abās Balašihas spēlēs Ozo bija laukumā. Tā ka nevajag pārspīlēt viņa nozīmi.

  +3 [+] [-]

, 2010-03-24 12:59, pirms 14 gadiem
ehh kā gribējās Ozo redzēt.. varam mierināt vai ne, bet Ozoliņš būtu sakārtojis spēli..

  +5 [+] [-]

, 2010-03-24 13:29, pirms 14 gadiem
Pēdējās spēlēs ar Ņiživiju ir lielas problēmas, Ozoliņš par maz sapurinājis...

     [+] [-]

, 2010-03-24 13:41, pirms 14 gadiem
zanessa rakstīja: Tomēr neviļus rodas jautājums: vai kādā NHL komandā kādreiz ir runāts par to, cik nozīmīga ir Ozoliņa loma komandas noskaņošanā uz uzvaru?
Taapeec, ka NHL vinjsh veel tikai kraaja pieredzi PO un tajos pashos Avs ar kuriem izciinija SC bija neapshaubaams liideris Sakiks (no kura domaaju arii Ozo daudz ko iemaacijas) un citi kuriem tolaik bija dauydz lielaaka pieredze par Ozo...

  +2 [+] [-]

, 2010-03-24 13:55, pirms 14 gadiem
zanessa rakstīja: Tomēr neviļus rodas jautājums: vai kādā NHL komandā kādreiz ir runāts par to, cik nozīmīga ir Ozoliņa loma komandas noskaņošanā uz uzvaru? Bet viņš taču tur spēlēja ilgus gadus.
pirms pagājušajās sezonas (2008-09), kad par LA Kings treneri kļuva tas pats treneris, kurš iepriekšējā sezonā (2007-08) trenēja Sharks un Ozoliņu, aicināja Sandi uz Kings, lai ar savu pieredzi un zināšanām dotu pienesumu jaunajiem spēlētājiem! tā ka nevietā ir tavs apgalvojums, ka NHL tādi Ozoliņi kokos aug...

  +1 [+] [-]

, 2010-03-24 17:02, pirms 14 gadiem
gypons rakstīja: Nja specigs raksts... Tacu ja godigi laikam tikai tagad aptveru taa pa istam , ko saj komandai nozime Ozo... Nesaku ka pirms tam nezinaju ka vinjs ir svarigs, bet vnk esmu lidzjutejs un lidz sadam detalam , pat neaizdomajos.... Tiesam ceru ka Ozo ari nakamgad speles Riga un ka vinja gimene tam piekritis
NU! Kā var nesaprast, ko nozīmē Ozo šai komandai. DAudz! kā var nerdzēt, ka mūsējiem pēdējā spēlē kā ēst vajadzēja kapteini uz laukuma, ka aizsargi nespēja savākties, ka komandai pietrūka tā, ko Sandis spēj dot. Es pat vienā vārdā nevaru to nosaukt. uN jā, iespējuams Šuplers nezina, kā tiek izcīnītas uzvaras play off. KA nepietiek ar viņa lapiņām, ar to nepitiek..

  +2 [+] [-]

, 2010-03-24 17:34, pirms 14 gadiem
pirms sezonas domāju,nu ko Ozoliņš,paspēlēs drusku Dinamo un viss!nebiju gaidījis no viņa tādu ietekmi uz visu! pēdējās spēles ozoliņš bija vajadzīgs!
nav komandā neviena,kurš varētu pavilkt to psiholoģisko!
bet joprojām ticu,ka varam vinnēt atlikušās spēles!
Tikai Rīga,tikai Dinamo!

  +2 [+] [-]

, 2010-03-24 18:04, pirms 14 gadiem
Ozo loma komanda ir milzīga, bet manuprāt šoreiz pie vainas ir viņa paša veselība, ne Šuplera un Co lēmumi.
Runājot par visu pārējo ap spēli nevaru saprast tikai vienu: kurš "gudrais" par koamandas kapteini Ozo prombūtnē liek "Nedzīvo". Pec OS viņš galīgiir pazudis un pašlaik izskatās, ka viņa īstā vieta būtu tribīnēs ne laukumā. Katrā ziņā viņa bērnišķīgās kļūdas un ripas pārturēšanas komandai maksā daudz vairāk nekā darbošanās uzbrukuma smailē.

  -1 [+] [-]

, 2010-03-24 18:51, pirms 14 gadiem
Namejsl rakstīja: Ozo loma komanda ir milzīga, bet manuprāt šoreiz pie vainas ir viņa paša veselība, ne Šuplera un Co lēmumi.
Runājot par visu pārējo ap spēli nevaru saprast tikai vienu: kurš "gudrais" par koamandas kapteini Ozo prombūtnē liek "Nedzīvo". Pec OS viņš galīgiir pazudis un pašlaik izskatās, ka viņa īstā vieta būtu tribīnēs ne laukumā. Katrā ziņā viņa bērnišķīgās kļūdas un ripas pārturēšanas komandai maksā daudz vairāk nekā darbošanās uzbrukuma smailē.
Ar komandas kapteini ir taa, ka vinjam ne tik daudz jabuut skorerim, kaa jaasavac komanda. LV hokejaa taadi ir vismaz 4 - Ozo, Skrastins, Vasiljevs un Nedzivais.
Nizivijs ir nospelejis sliktak sezonas beigas, bet vai vinsh ir zaudejis speju savakt komandu?

  +3 [+] [-]

, 2010-03-24 19:52, pirms 14 gadiem
Gribu Ozo redzēt ne tikai nākamajā sezonā. Viņš Latvijas hokejam un Rīgas Dinamo ir vajadzīgs, un ne tikai uz vienu sezonu, bet uz ilgu laiku. Vienalga, kādā statusā - kā spēlētājs, kā treneris.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-24 19:59, pirms 14 gadiem
Sandis tik tiesaam nodereetu izlasei!
1 2 41 komentārs